Megmagyarázta a mikrotranzakciót az Escape from Tarkov fejlesztője

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 13.
  • Érdekesség
Link másolása
A mikrotranzakciók inkább kényelmi szolgáltatásokat, mintsem előnyszerzést tesznek lehetővé. A Battlestate Games egyik vezetője elárulta azt is, hogy mi céljuk a funkcióval a jövőben.

Tegnapi hír, hogy az Escape from Tarkov új frissítésében megjelentek a mikrotranzakciók, amelyekkel a tárolható loot mennyiségét tudjuk növelni. Ez kifejezetten komoly előnyt nem jelent, azonban mindenképpen könnyebbség azoknak, akik hajlandók fizetni.

A mikrotranzakció azonban gyakran megosztó téma, Nikita Buyanov, a Battlestate Games egyik vezetője Redditen osztotta meg a gondolatait a témával kapcsolatban. Lényegében két érvet hozott fel az új funkció mellett. Egyrészt a játék már 8 éve játszható mindenféle extra költség nélkül. Másrészt pedig már nem érhetőek el bizonyos Edge of Darkness (EoD) funkciók, amik hiányoznak.

Az EoD kiadás már nem elérhető verziója a játéknak, a most megvásárolható extra tárhely abban alapesetben is rendelkezésre áll. Emellett vissza akarják hozni majd az offline co-op-ot is, ami szintén elérhető abban a verzióban.

Emellett kiderült az is, hogy lehetőség lesz ruházat korai megszerzésére – arra azonban nem tért ki, hogy mikor terveznek új öltözéket hozzáadni a játékhoz. Megerősítette azt a vélekedést is, miszerint nem szeretnének előnyöket biztosítani a mikrotranzakciók nyomán.

Nem lesz játékbeli pénz, és nem lehet majd eszközöket, fegyvereket, felszereléseket vásárolni sem. Illetve később lesz lehetőség arra is, hogy a fizetés helyett kigrindoljuk az extra tárhelyet.

Frissítés: A Tarkov 0.14.1.0 frissítését bugok miatt visszavonták a fejlesztők, a hibák kijavításáig, a karbantartás után a játékosok a régi verziót érhetik el. A haladást nem fogják elveszíteni - tudtuk meg a stúdió X-posztjából.

5.
5.
sanada
#2: Úgy tudom EOD-hoz is lehet majd még venni plusz stash méretet, meg még kitudja miket lehet majd venni a jövőben. Az aréna meg hát, első pár kör jó volt, majd amikor fokozatosan nagyobb gear-es emberek daráltak le, akkor már annyira nem volt vicces, főleg úgy, hogy a lőszerem kb vaktöltény volt, matchmaking egy katasztrófa, hogy ilyen gyors köröknél is simán 5-10 perc mire összerak egy csapatot, Twitch-en alig nézik, szinte senkit nem érdekel már és ismerve a BSG tempóját nem mostanában fog jönni hozzá tartalom. Az alap majd 40 eurós ár pedig szinte rablás érte, amikor ugyan úgy megvannak benne azok a hibák, amik az alapjátékot is sújtják évek óta.
4.
4.
mdr88
#3: A magam részéről tudok nyilatkozni... nekem sokkal élvezetesebb volt az Arenaval játszani, mint akár egy R6 Siege-dzel... abszolút nincs túlkomplikálva... a dupla XP-s hétvégéken könnyen lehetett haladni az "operátorok" feloldásával... az kicsit szokatlan lesz egy ilyen játékmódban, hogy itt is lesz a jövőben wipe... de összességében ahhoz képest amire számítottam sokkal jobbra sikerült... de még egyszer... van rajta mit csiszolni.
3.
3.
delphijos
#2: “Az Arena kifejezetten jó lett egyébként... nyilván van mit rajta csiszolni de abszolút élvezhető”

Szerintem meg ez a komplikált management ami baromi jól áll a játéknak, nem igazán működik ebben a módban.


2.
2.
mdr88
#1: Annyi előnye lesz annak aki fizet, hogy nem kell beleölnie az energiát kilootolni a cuccot ami kell a LvL 4-es stash-hez... EoD alapból azzal indít és akinek EoD kiadása van az nem vehet magának nagyobb helyet.

Az Arena kifejezetten jó lett egyébként... nyilván van mit rajta csiszolni de abszolút élvezhető.

A pénz meg persze hogy kell mivel már nincsenek ilyen-olyan kiadások a játékból. Van az alap meg az Aréna... most gyakorlatilag azokat az előnyöket teszik elérhetővé mikrotranzakciók formájában, amit korábban a különböző kiadások jelentettek.
1.
1.
sanada
Mondjuk a nagyobb stash elég nagy előny, több cuccot tudsz tárolni, ami elég jól jön a játékban. Amúgy pont Nikita ellenezte a mikrotranzakciókat, de gondolom az Aréna nem jött be, szóval kell a pénz lóvéra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...