Állítólag nincs veszélyben a Guerrilla kooperatív Horizon-játéka

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 3.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony a hét elején erősítette meg, hogy világszerte 900 alkalmazottjának mond fel, ami több stúdiót és projektet érintett. Még a Guerrilla csapatát is, ám ha hihetünk a szóbeszédeknek, a készülő online Horizon-játék fejlesztése halad tovább.

A Sony Interactive Entertainment munkaerejének 8 százalékát bocsájtotta el a hét elején, a PlayStation London Studio bezárása mellett több dolgozónak mondtak fel olyan stúdiókban, mint az Insomniac, a Naughty Dog, a Firesprite és a Guerrilla.

Az átalakítást maga a Guerrilla korábbi ügyvezetője és a PlayStation Studios vezetője, Hermen Hulst úgy kommentálta, hogy a vállalat "átértékeli" működését és számos meg nem nevezett projektet is töröltek.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Firesprite-nál fejlesztés alatt álló live service Twisted Metal-játékot is elkaszálták, ám a Guerrilla online Horizon-játéka továbbra is készül. Ezt maga a Bloomberg jól értesült munkatársa, Jason Schreier árulta el az X-en.

A Guerrilla még 2022 decemberében erősítette meg, hogy egy kooperatív élményre kihegyezett online játékot készít a Horizon univerzumában, amit teljesen új szereplőgárdával és egyedi stilizált grafikával vérteznek fel.

Holland székhelyű stúdió eddig 400 dolgozót foglalkoztatott, most a létszám 10 százalékának mutattak ajtót.

A játék nem összetévesztendő a Horizon MMO-val, amit a Sony az NCSofttal közösen készít.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...