Meghackelték az Apex Legends bajnokság döntőjét

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 18.
  • Hír
Link másolása
Az észak-amerikai bajnokság döntőit határozatlan időre elnapolták, mivel veszélybe került a Global Series kompetitív integritása. Egyelőre kérdéses, hogy mikor folytatják majd a meccseket.

A Respawn ingyenes FPS-ének épp most tartják a Global Series nevű bajnokságsorozatát, azon belül is az észak-amerikai csoportdöntőket. Elsőre minden rendben ment, azonban a bajnokságot egészen egyszerűen ismeretlenek meghackelték. A támadást a játék hivatalos esport oldala is elismerte.

A bajnokság feltörésével kapcsolatban megszólalt az Anti-Cheat Police Department is, állításuk szerint egy RCE-gyengeséget használtak ki a támadók, ami tökéletes lehetőséget kínál a hackereknek, hogy azt tegyenek, amit csak akarnak, például zsaroló vírusokat telepítsenek mások rendszerére. A játékot is támogató Easy Anti-Cheat is megvizsgálta az esetet, ők viszont azt találták, hogy nem egy ilyen hiba útján törték fel a játékot.

Akárhogy is, a bajnokság határozatlan ideig szünetel, amíg nem orvosolják a problémát, így biztosan csúszni fog a többi program is, például a május elejére tervezett meccsek is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...