Végre előkerült a Chrono Odyssey

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 20.
  • Videó
Link másolása
A koreai NPIXEL Unreal Engine 5-re épülő MMORPG-je felől egy évig nagy volt a csend, ám az idei Game Developers Conference apropóján egy lebilincselő előzetest kaptunk róla. Már nem sok lehet hátra a megjelenésig.

Már négy éve annak, hogy bemutatkozott a Chrono Odyssey, amely bevallottan AAA-kategóriás élményt prezentál elénk egy nyitott világú MMORPG formájában. A koreai NPIXEL már partnerségre lépett a Kakao Games-szel, amely a nemzetközi kiadásért felel majd.

A hatalmas és magával ragadó fantasy világban játszódó anyag téridővel való utazást lesz lehetővé a játékosoknak, mindezt epikus küldetésekkel, dinamikus harcokkal és összetett történetmeséléssel önti nyakon. Az Unreal Engine 5-tel hajtott játék valóban lenyűgöző grafikai minőséget prezentál, és a fejlesztők nem titkolt szándéka az, hogy "újradefiniálja az MMORPG-k műfaját".

Ahogy a GDC 2024-re időzített előzetes is mutatja, erre minden esélyük megvan. A Chrono Odyssey klasszikus üzleti modellt használ, azaz elég egyszer megvenni, nincs havidíja sem, és távol áll tőle az időrabló free-to-play monetizáció is. A steames verzió mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is várható a játék.

5.
5.
Spazz Maticus
#2: Én meg pont hidegrázást kapok ezektől a koreai "szétidealizált" ufófejű cicamica meg ken baba karakterektől. Semmi emberi nincs bennük.
A többivel egyetértek...XD
4.
4.
hedzsooo
#3: Amugy most Steamen az osszes FF jatek akcios eppen! Hozza is csaptam megint 1-et a gyujtemenyemhez! :) Remelem jatszani is lesz idom majd meg az iden! :D
3.
3.
Doomsayer
#2: Nézd, az ilyen játékokban sokszor nem is a játék a legjobb élmény, hanem a coop. Ha van egy jó haver, vagy akár az ember barátnője és vele kalandozzák át az egész játékot és így alakulnak közös élmények, akkor így még egy nagy lapáttal rákerül az élményre, amit meg tud tolni még az, ha az ember talál egy jó közösséget is. Aki ezt nem szereti/nem akarja, vagy nincs egy társa, annak valóban jó esélye van arra, amit mondasz. És persze jön még hozzá az is, hogy a játéknak jónak kéne lennie és tényleg nem csak egy üres héjnak.

Amit általában szoktak szeretni single player-ben is az a Final Fantasy XIV, ami most már minden platformon elérhető - de nyilván itt is sok idő és elkötelezettség kell, mert nem csak jó, de hosszú is az a sztori.

2.
2.
Ganzer
Végem van az ilyenektől. Az art design engem rendszerint megvesz kilóra mert imádom, aztán 2-3 nap után unalomba fullad az egész mert nincs tartalom hanem csak egy üres héj az egész, de legalább a héjon a máz az guszta volt. Nyilván ne legyen igazam, hátha most csoda történik.
1.
1.
hedzsooo
De ha MMO, a szervereket hozza hogyan tartjak majd fent, teszme azt 5-10 ev utan, felteve ha tenyleg annyira jo, + sikeres lesz...? Szerintem rendszerint ossszes MMO elobb-utobb atmegy F2P-es rendszerbe, v. esetleg akar havidijasba, persze lehet rosszul gondolom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...