Az Enotria készítője elnézést kért az Xbox közösségtől

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 24.
  • Hír
Link másolása
A játékot készítő Jyamma Games vezérigazgatója kért elnézést az Xbox játékosoktól, amiért ilyen sokáig húzták a döntést, elmondta viszont azt is, hogy mi állt a port elkaszálásának a háttérben.

Nem rég mi is beszámoltunk róla, hogy az Enotria: The Last Song augusztus végén érkezik majd. A gyönyörű soulslike játék mögött egy mindössze 60 fős fejlesztői csapat áll, a kis létszám pedig közrejátszott az Xbox-verzió elkaszálásában.

PC és PlayStation 5 mellett eredetileg Xbox Series X/S-re is bejelentették a játékot, azonban a végül a Microsoft konzolján mégse jelenik meg. A fejlesztőcsapat vezérigazgatója, Giacomo Greco elmondta, hogy a döntést nemrég hozták meg, az ok pedig az, hogy több platform esetén nem tudták volna biztosítani a kívánt minőséget. A megjelenés után a későbbiekben majd újraértékelik az Xbox-verzió lehetőségét – derül ki a Steamen közzétett posztból.

A játék egyébként eredetileg júniusban jelent volna meg, azonban ahogy a Final Fantasy XIV kiegészítőjét, úgy ezt is az Elden Ring DLC miatt eltolták, így augusztus 21-én érkezik majd a játék. Giacomo elmondta azt is, hogy a csúszás lehetőséget adott a csapatnak arra, hogy tovább tökéletesítse a játékot.

Az pedig, hogy a Sony rendszerét preferálták az Xbox ellenében szponzori szerződéseknek köszönhető. Jelenleg azt látják, hogy 2 platformon képesek hozni azt a szintet a játékkal, ami elvárható, az ázsiai SEGA-val kötött megegyezés alapján pedig nem tehették meg, hogy a PlayStation verziót csúsztatják.

2.
2.
Doomsayer
Félreértés ne essék, de erről a viselkedésről a Királyokról írt II. könyv ötödik fejezete jut az eszembe. Ez a mi okulásunkra lett megírva és ezek alapján már most megmondom, hogy nem csak a játék fog feküdni, de a csapat többi játéka is.
1.
1.
n_csacsi
Még igazán tolhatnának rajta, hisz augusztus 20-án jön a Black Myth: Wukong is és szerintem arra most jobban dörzsölik a kezüket az emberek, mint erre. Amúgy nekem ez is bejön, biztos behúzom egyszer, de a Wukongot jobban várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...