Érkezhet a Minecraft natív változata PlayStation 5-re

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 31.
  • Pletyka
Link másolása
Jelenleg csak az előző generációra kiadott verzióval lehet játszani, az Xbox és a PlayStation esetében is. A jelenlegi generációra készített verzió régóta várat magára, a Sony eszközein talán hamarosan elérhető lesz.

A PlayStation Game Size nevű felhasználó posztolt X-re egy képet egy rövid felirattal, amely arra utal, kész van a Minecraft PlayStation 5-ös verziója. A PlayStation Game Size gyakran posztol korai információkat, amelyeket a Sony digitális áruházának kódjaiból bányásznak ki.

Jelenleg a PlayStation 4-re kiadott verzióval lehet játszani a legújabb konzol generáció esetében és a játékosok már régóta kérik a frissített kiadást. A probléma az Xbox esetében is fennáll, még ott sem érkezett hivatalos kiadás a Series X/S eszközökre.

Tavaly decemberben volt egy frissítés, amely óta 4K-ban lehet játszani a játékot a Series X/S konzolkon, azonban ez még mindig nem az új kiadás. Még 2021-ben megjelent egy frissítés, amely az Xbox Insider résztvevőknek elérhetővé tette a ray tracinget (az egyik funkció, amelyet mindenki szívesen látna az újgenerációs kiadásban, mivel a Microsoft az 2020 óta ezt teaseli, mint az új generáció nagy előnye), azonban nem sokkal utána megerősítették, hogy ez csak véletlen volt, egyelőre nincs tervben a funkció elérhetővé tétele.

Szintén tavaly a VGC szúrta ki, hogy több értékelő-oldalon megjelent a Minecraft Xbox Series X/S verziója, azonban, azonban a lapnak eljuttatott közleményében a Microsoft azt mondta, hogy ez az általános eljárás része, nem jelenti az új generációs kiadás szándékát. Hivatalosan azonban továbbra sem lehet tudni, hogy várható-e a játék kiadása a jelenlegi generációs konzolokra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...