Problémák a Final Fantasy XIV Xbox-os verziója körül

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 2.
  • Pletyka
Link másolása
A dolog ezúttal a platform automatikus moderációjához kapcsolódik, a felhasználók beszámolója alapján az algoritmus miatt az évtizedes in-game kifejezések használatáért tiltás járhat.

Nem volt felhőtlen a Square Enix MMO-jának Xbox-os rajtja, viszont az olyan dolgokat, mint a Game Pass megléte vagy az extra valuta érkezése a játékba, még akár igazolni is lehet, előbbi tényező esetében pedig a platform egyik legsikeresebb termékéről van szó. Úgy fest, hogy nem nem lélegezhet fel a Microsoft, mivel a népszerű játék portolásával egy újabb problémára is fény derült.

A dolog nem új keletű, más címek esetében is hallhattunk az Xbox moderációs algoritmusáról, amikor az automatikus megosztás miatt az így feltöltött, felnőtt tartalom okán egy évre bannoltak játékosokat, most viszont az in-game chat és a Xbox saját eszközében használt kifejezésekért kaptak egyesek tiltásokat.

A Final Fantasy XIV-ben a guildeknek vagy klánoknak a Free Company-k felelnek meg. Viszont azok, akik akár a chatfalon, akár az Xbox saját, Looking For Group nevű felületén teszik közzé a kiírást, vagy a toborzási kódjukat, vagy akár csak az "FC" rövidítést, kisebb-nagyobb eltiltásokra számíthatnak.

A szövegkörnyezetből kiragadt kifejezéssel az is a probléma, hogy az gyakorlatilag a játék megjelenése óta jelen van, így nem csak a Final Fantasy XIV megnevezéseit kellene megváltoztatni az új platform miatt, hanem játékosok millióit is át kellene nevelni, hogy innentől kezdve más kifejezéseket használjanak. A Microsoft egyelőre nem reagált a felhasználók posztjaira.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...