Már nem lehet offline PSP játékokkal játszani a PS Portalon

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 4.
  • Hardver
Link másolása
Február végén pár hacker megoldotta, hogy offline is lehessen játékokat futtatni a Sony kézi konzolján. Most ugyanezek az illetők segítettek kijavítani a hibát, amelyet anno kihasználtak.

A PS Portal csak egy streaming eszköz, a meglévő PlayStation 5 konzolhoz csatlakozva képes futtatni a játékokat. Ezzel a közösség nagy része nem elégedett és februárban Andy Nguyen sikeresen telepített egy PPSSPP emulátort az eszközre, ezzel lényegében egy teljes értékű kézikonzolt teremtve.

Akkor Nguyen hozzátette, hogy egyelőre nem fogja nyilvánosságra hozni az eszköz “okosítását”, április másodikán pedig egy újabb X-posztjában bejelentette: jelentette a hibát a Sonynak és a PS Portal  2.0.6-os firmware frissítése óta a megoldás már nem elérhető.

A frissítéshez érkező patch note-ban egyébként csak annyit írnak, hogy javították a rendszer és a szoftver teljesítményét, valamint stabilitását. A PlayStation LifeStyle szúrta ki, hogy a Redditen többen dicsérik az eszköz frissítés utáni képminőségét, úgy tűnik tehát, hogy az általános teljesítmény-javítás erre is kitér.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...