HWSW: Billentyűzetek után egerekre is jön a dedikált AI-gomb

  • Írta: szlav
  • 2024. április 18.
  • Hardver
Link másolása
Az AI-őrület a PC-gyártók mellett kezdi utolérni a perifériagyártókat is, így a dedikált AI-gombbal ellátott billentyűzetek után érkeznek az első AI-egerek is - írja a HWSW.

Csak idő kérdése volt, hogy az AI-vonatra mikor szállnak fel a PC-ipar kisebb-nagyobb perifériagyártói, köztük a billentyűzet- és egérgyártók, melyek közül az egyik legpatinásabb a számos remek beviteli- és mutatóeszközzel büszkélkedő Logitech.

A cég a Logi Options+ vezérlőszoftver új, ma megjelent verziójával sütötte el az AI-startpisztolyt, ebben a kiadásban debütált ugyanis az AI Prompt Builder, mely a ChatGPT alapjaira épülve képes bizonyos előre szkriptelt feladatok elvégzésére, például a kijelölt szöveg összefoglalására, átalakítására stb.

Az AI Prompt Builder az egér vagy billentyűzet bármelyik programozható gombjára ráilleszthető (amennyiben az adott eszköz a támogatott perifériák közé tartozik). A Logitech ugyanakkor kiadta az M750 egér speciális, AI-kiadását, melyen már gyárilag megtalálható a funkciót alapértelmezetten előhívó gomb.

Nekünk még várnunk kell egy keveset arra, hogy hozzánk is megérkezzenek az első AI-egerek - részletek a HWSW-n.

1.
1.
Extol
Egy gamer egérre nem kellenek ilyen abszolut fölösleges dolgok
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...