A függetlenedés útjára lép a Bungie Studios

  • Írta: fojesz
  • 2007. október 5.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy a Bungie Studios a függetlenedés útjára lép, a Microsoft azonban továbbra is megtartja érdekeltségeit a csapatban.
A Microsoft bejelentette, hogy a Bungie Studios a függetlenedés útjára lép, a Microsoft azonban továbbra is megtartja érdekeltségeit a csapatban.

"2007 Október 5. - A Microsoft bejelentette, hogy a HALO franchise fejlesztője, a Bungie Studios a függetlenedés útjára lép.  A Microsoft azonban továbbra is megtartja érdekeltségeit a Bungie Studios-ban. A régóta megkötött kiadói megállapodást a Microsoft Game Studios és a Bungie között, továbbra is érvényben marad. Ez vonatkozik a Microsoft tulajdonában levő HALO eszmei tulajdonra és a Bungie által jövőben kifejlesztett további termékekre egyaránt.

 A csak az Xbox 360 platformra készült HALO 3 című játék megjelenését követő első héten, több mint 300 millió dolláros bevételt ért el. A szeptember 26-a óta Európában is forgalmazott HALO 3 a leggyorsabban fogyó videojáték és egyben a valaha volt legsikeresebb szórakoztatóipari termék.

 A Microsoft Games Studios vállalati igazgatóhelyettese, Shane Kim a következőképp fogalmaz: „A Bungie-val való együttműködésünk eredményeképpen a HALO tartósan és széles körben a közönség kedvencévé vált. Bár támogatjuk a Bungie-t, hogy ismét független stúdióként működhessen, továbbra is folytatjuk beruházásainkat a HALO franchise-ba.  A továbbiakban is együttműködünk a Bungie-val és más partnerekkel, mint például Peter Jackson. A HALO-val kapcsolatos projekteket illetően a jövőben is folytatódik hosszú távú, közös együttműködésünk a Bungie-val.”

„ A Microsoft és a Bungie Studios közti kapcsolat fejlődése lehetővé teszi számunkra, hogy az elkövetkezendő időszakban, mind szervezetileg, mind az alkotási folyamatokat illetően tovább fejlődjünk és megalkothassuk a létező legszínvonalasabb játékokat”- mondta a Bungie Studios vezetője, Harold Ryan. „Folytatni fogjuk a fejlesztést a számunkra továbbra is legfontosabb Microsoft platformra. A mindkét fél számára előnyös együttműködés a továbbiakban is élni fog a kiadónkkal, a Microsoft Game Studios-al. A HALO franchise és azon felül egyéb munkáinkkal kapcsolatban is szoros marad a kapcsolat a két cég között.”

A Bungie Studios székhelye a továbbiakban is Kirkland, Wash marad."
23.
23.
tjames
Szal a más véleményét elfogadod, az enyémet meg nem. ÖRÖKHARAG! ;)

Annyit kérek értsd meg hogy én mit akartam írni, és ne azt hajtogassátok hogy SZERINTETEK hogy értettem.
22.
22.
Utys
tjames: ez már kezd szubjektív lenni, nem? Számomra a bukás azt jelenti, hogy belebukott valaki valambe, úgy frankón. Megbuktam X tantárgyból. A háromból egy ZH karó lett, de arra nem azt mondom, hogy belebuktam. Nem sikerült. Ebből kiindulva, azt mondanám, hogy nem sikerült jól a Bungie új játéka, nem pedig azt hogy belebukott. Tök szubjektív, szerintem.

Punisher véleményét elfogadom, csak a stílusa nem tetszett :P
21.
21.
tjames
Punishernak igaza van. De ha mégsem, akkor is el kell fogadni a véleményét.

Utys: dolgozol vagy tanulsz még? Bár mindkét hadszíntéren előfordulhat "bukás" nem? Nem sikerül egy dolgozat, vagy nem adod le határidőre a munkád (amiért lehet hogy keményebben lebasz a főnök mint szüleid az egyesért). Ez bukás nem? Megbuktál a rád bízott feladat teljesítésében. ETTŐL MÉG NINCS VÉGE! miért kell pejoratívebb értelmet kölcsönözni egy szónak annál mint amit valójában jelent? Nagyon negavítok vagytok :) LOL Attól ha belebukik a következő munkájába (feltéve, de meg nem engedve) a Bungie, attól még ezalatt én nem azt értem hogy : "viszlát, le lehet húzni a rolót, irány a süllyesztő". Azért nem az értem alatta, mert N E M A Z T J E L E N T I !
20.
20.
Utys
Punisher: ha nem tetszik nem feltétlenül kell kommentelni ide.



tjames: én sem értem, hogy érted ezt a bele bukást. Nálam is annyit tesz, hogy szépen megfekszenek. MS továbbra is kiadja a stuffjait, csak valószínű valami mást is hegesztenek majd. Eddigi kreálmányaik alapján nem hiszem, hogy a Bungie rosszat csinálna.
19.
19.
DerMedve
Én is hibáztam... nem piszkáni hanem piszkálni és nem nam henem nem.
18.
18.
DerMedve
20:

1. Egy zenekar annyiszor tart búcsúkoncertet ahányszor elfogy a pénze, tehát attól, hogy azt mondták, hogy utolsó rész, még lehet következő

2.Csak poénból írtam, de ha már piszkáni akarjuk egymást, akkor nam ps3-an, hanem ps3-on (Egy héten hány órát játszol és hány órát olvasol?)
17.
17.
tjames
Uhhhh Glek de megtekered! :) Nyugi. Tékitízi ! Tartom magam ahhoz hogy a MS nélkül a Bungalló félkarú óriás. Aztán lehet ezen vitatkozni.
16.
16.
Glek
Hát pedig nagyon úgyérthető volt... " Abba bele is nukhatnak ha nem lesz siker." :P Akkor kicsit más az elképzelésünk a bukás szóról... :)

Nekem az a "bele bukás" Ha cakkumpakk pofára esnek úgy hogy onnan csak külső segítséggel (vagy önállóan de nagy áldozatok árán) tudnak felállni. De a szavaidból úgy értem hogy neked a bukás szó az hogy nem termel pézt... De akkor meg tök mind1 hogy ott az MS avagy nincs... :) Érted?
15.
15.
DerMedve
Mi lesz ebből?! PS3as HALO4?
14.
14.
tjames
Nem én gondolom túl! Hanem TI! Amiko azt mondom belebuknak nem arra gondolok egyből hogy csődbe mennek! :) LOL Hanem hogy belebuknak. Simán egyszerűen. Nem mennek még attól csődbe....csak épp belebuknak. Hogy fejezzem ki érthetőbben? Ne hergeljétek már magatokat/egymást LOL :)
13.
13.
Glek
Tjames, szerintem túlgondolod ezt a dolgot... (nemtom hogy megfogalmazni xD) Azért egy bukáshoz nem egy elbaltázott játék kell... Több egymást követő ballépés... Nah megaztán mégis a Bungie... Azért mert egy időre rákattantak a Halo-ra, lehetnek nagyon jó fejlesztők. :) Meg ezt a bukás szót is érdekesen veszed... Szted mi lesz akkor ha télleg csődbe mennek? Semmi... Kapkodni fognak utánnak a kiadók. :) Vagy ha talán nem is, egy része a fejlesztőknek úgyis együtt marad és akkor is kapjuk majd a jó Bungie gondolkodásmódú gammákat. :)
12.
12.
Obi1
A Bungie-nak szüksége van a Microsoftra, nyílván ha nem ekkora a franchise akkor nincs ekkora bevétel, de ehhez egy jó játék is kell.És számomra a Halo 3 az idei év legnagyobb meglepetése.Nemigazán csíptem az egész Halo univerzumot, számomra túl színes és futurisztikus volt.Na de amikor már túljutottam az x. pályán, elkezdett érlelődni bennem hogy mekkora ász egy játék.ACDC zenékre akkora írtást lehet rendezni, hogy szétrobban a monitor.
11.
11.
Pukhi-zik
sztema GOW ot jobban rekizték. A halo 1 meg nem is volt rekizve mégis siker lett.Arra ne gondol senki, h talán annak is nagy szerepe van az eladásokban. Csak és csak a marketing ,mert ugye a halo egy középszerü lövölde.. cö cö
10.
10.
Utys
tjames: nem értem mien bukásról beszélsz. A Bungie-t kétezerben vette meg az MS, az akkor készülő Halo 1-l (ami nagy opengl-s pc durranás lett volna, helyette Xbox exklúzív lett egy időre és DX-es). Egyébként 1991-ben alakultak. Azért tettek le mást is az asztalra nem csak a Halot. Ott volt elötte a Marathon, késöbb a Myth első két része, vagy az Oni.



És igen a Halo 3 masszív előrendelését nem a játék minősége okozta. Kiadhattok volna egy közepes klónszerű folytatást, akkor is kaszálnak, csak hőbörög a tömeg. Marketing + az előző két Halo.
9.
9.
lac15
azis lehet h multiplatofrmra akarják vinni a játékaikat

és az MS ezt nem nagyon támogatná
8.
8.
Mast3rmind
Szeressük MC kalandjait :)
7.
7.
hopcsiri
A Halo 3. ku*va jó játék, végigtoltam! A Bungie most azt kérhet a MS-tól amit csak akar, és ők nem szégyenlősek.
6.
6.
tjames
legalábbi s ajátékkal kapcsolatban. mert hogy ezen eladási statisztikák egy nagyon jól felépített marketing eredménye az tuti. kíváncsi lennék mennyit költöttek reklámra! biztos hogy nemcsak az eladási számok magasak, hanem a marketingre költött összeg is a legnagasabb a játékok közt!
5.
5.
tjames
így van szerintem. és mondom ezt úgy, hogy még nem láttam, nem játszottam vele. viszont nagyon várom már hogy megérkezzen a nyereménycsomagom, és akkor majs jól széjje' jáccom magam vele. remélem változni fog a véleményem.
4.
4.
Pukhi-zik
"köré épített marketing adta/adja el "



szted..
3.
3.
SWBF2
Majd meglátjuk mit tudnak...
2.
2.
tjames
Szerintem meg jól rájukült a MS. Gondolom sápolnak rendesen a bevételből, ami nem tetszik a Bungienak az eladási számok láttán. Ha bukott volna a gamma, nem ácsingóznának önállóságért. Aztán majd kiadják az első "önálló" játékukat, és akor kiderül minden. Abba bele is nukhatnak ha nem lesz siker. Persze azt is úgy fogják majd reklámozni: "a nagysikerű HALO3 fejlesztőitől..." Pedig szerintem a HALO3-t is nagyrészt a hírneve, és a köré épített marketing adta/adja el íly szép számban. Egy önálló új játékba belebukhatnak, úgyhogy a döntésük helyességét ítéljük majd meg új, önállóan fejlesztett játékuk sikere/sikertelensége után.
1.
1.
Glek
Zsír... jól kenik a srácok az biztos... Hát mondjuk nem csodálom... :D Ilyen statisztikák mellett simán fenyítik az MS-t :D :D

Az is biztos hogy 4 új Ferrari van a garázsában minden fejelsztőnek :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...