Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
1409047260

Frissítve: Végül az Amazon veszi meg a Twitchet

Csak kapkodjuk a fejünket: a legfrissebb lapértesülések szerint nem is a Google fogja megvenni a Twitchet, hanem az Amazon. A két fél állítólag rövidesen bejelenti az egymilliárdos felvásárlás hírét. (Update: a hír hivatalos.)
1408980649

Blogajánló: Kritikusan a játékiparról

Közeledik a nyár vége, jövő héten ilyenkor már a tanév is elkezdődik, így élvezzétek még ki kicsit a szabadidőtöket. Az időjárás már jóindulattal sem nevezhető strandidőnek, de ne aggódjatok, jövőre is lesz nyár.
1408536000

Főleg digitálisan vesznek játékokat a PC-sek

Egy elemzőcég felmérése szerint a számítógépen játszók (nagyon-nagyon) nagy részben digitálisan vásárolnak játékokat, és ez az arány várhatóan még inkább erősödik majd a jövőben.
1407402008

YouTube-funkciók a Twitchben

Habár még mindig nincs hivatalos állásfoglalás arról, hogy a Google megvette a népszerű videóstreames szolgáltatót, a YouTube befolyásáról már egy sor apróság tanúskodik. A jogvédett zenéket is elnémítják többek közt.
1406617560

Történetmesélő motoron dolgozik a volt blizzardos

A Blizzard egykori fejlesztője olyan motoron dolgozik, ami képes arra, hogy a játékbeli történeteket önállóvá tegye, és azok "önmagukat meséljék el". És itt már nem csak a játékosok döntései számítanak.
1406575308

Jövőbe tekintő sorozat 37. rész: A jövő technológiái II

A cikk második részében új nézőpontból vizsgálom a fejlesztés alatt álló technológiákat. Ezúttal a sci-fi és a valóság átfedéseit kutatom. Nézzük tehát meg hol áll a tudomány a nem elhanyagolható távolság áthidalásában.
1406296800

HWSW: LEGO-kompatibilis távirányító

A LEGO szettben elérhető infravörös távirányító helyett készít modernebb, Bluetooth-alapú alternatívát egy hazai csapat. A SmartBrick segítségével internetre is köthetjük teremtményeinket - írja nagytestvérünk, a HWSW.
1406278839

A Google megvette a Twitchet?

Több forrásból is úgy tudjuk, hogy a keresőóriás egymilliárd dollárért megvásárolta a népszerű livestreaming szolgáltatót, így a Twitch immáron a YouTube-birodalom részét képezi. A pontos részletek még nem ismertek.
1406217600

Megkezdődött az Oculus Rift DK2 szállítása

A fejlesztők számára készített Oculus Rift második verziójának szállítása megkezdődött a vásárlók részére. Az első adag - mely tízezer egységet jelent - az ígéretek szerint még a hónap végéig megérkezik a megrendelőkhöz.
1406023200

2015-től nem büntetik a kalózkodást a briteknél

A jövő évtől kezdődően a briteknek nem kell többé aggódniuk a kopogtató egyenruhás úriemberek és hölgyek látogatásától, ha buzgón osztják (mások) digitális javait. A szigetországban ugyanis ezt nem büntetik többé.