James Camerons Avatar: The Game

Akció
Kiadó: UbiSoft, Fejlesztő: UbiSoft
James Cameron legújabb, felettébb fantasztikusnak ígérkező filmje alapján készült játék a UbiSoft gondozásában.
Értékelés: 7.1

2022-re csúszott az Avatar-játék

A bejelentése óta nem sok hírfoszlány érkezett a The Division-csapat által fejlesztett Avatar-játékról, és sajnos a Ubisoft legújabb üzleti jelentése sem árult el sokat a projektről azon felül, hogy 2022-ig nem is érdemes a megjelenésre várnunk.

Mi újság a The Division-csapat Avatar-játékával?

Csicsergős kedvükben voltak az Avatar hivatalos Twitter-csatornáját üzemeltetők, a hétvége folyamán több érdekes hírt is kaptunk tőlük a sorozattal kapcsolatban. Szó esett az új filmről, és a régóta készülő játékváltozatról is.

Avatar-játékot jegyeztetett be a 20th Century Fox

Egy héttel az Alien: Blackoutról szóló hírek után a 20th Century Fox levédette az Avatar: Pandora Rising márkanevet, amit szintén egy videojátékhoz köthetünk. Talán ez lehet a címe az Avatar 2 játékadaptációjának.

Avatar-játékot készít a The Division csapata

Ugyan az Avatar második részének premierje még igencsak odébb van, de a Ubisoft és a Fox Interactive már most bejelentette, hogy a The Division fejlesztőcsapata gőzerővel dolgozik egy Avatar-játékon.

Cameron szerint működhetne egy Avatar MMO

Az Avatar rendezője, James Cameron szerint minden adott ahhoz, hogy egy tökéletes MMO születhessen a mozifilm alapján és finoman utalt arra is, hogy a játék már tervben van. Két eltérő faj, egy részletekig kidolgozott sci-fi univerzum - mi kellhet még? Naná, hogy a jó időzítés.

AMD: Avatar szintű grafikára képes az új Xbox

Marketingszagú nyilatkozat érkezett az AMD-től, ami a pletykák szerint a következő Xbox grafikus chipjét szállítja majd. Hétfő délután van, most még belefér, ezért essünk túl rajta: a cég szerint az újgenerációs konzol radikális látványjavulást hoz majd, akár Avatar szintű grafikára is képes lehet.

2010 legjobb játékai a magyar eladások alapján

Megérkezett a tavalyi játékeladások összegzése, most kiderül, mit kedveltek a magyar vásárlók 2010 folyamán. Nagy meglepetésekre persze ne számítsatok, itthon is a szokásos slágercímek voltak a legkeresettebb játékok, az új címeknek vért izzadva kellett megküzdeniük az előkelőbb helyekért.

James Cameron trilógiát csinál az Avatarból

A heti betevő filmes hírünk nem maradhat el: tegnap hivatalossá vált, hogy James Cameron következő két filmje az Avatar két folytatása lesz, melyeket egymás után egy évvel, 2014-ben és 2015-ben szeretne megjelentetni. A Fox a legfontosabb stúdióprojektnek tartja a filmeket.

Az élen nyitott itthon az F1 2010

Szeretjük az őszt, hiszen ilyenkor alapos vérfrissítésen esnek a heti toplisták. Lassacskán megérkeznek az aktuális Call of Duty-, World of Warcraft- és FIFA-játékok, addig pedig az új slágercímek kényeztetik a játékosokat. Két héttel ezelőtt az F1 2010 volt a nagy kedvenc.

2012-ben jön a 3D-s Star Wars

A filmes híreket kevésbé szoktuk erőltetni, a Cooltúra rovatunk is csupán havi néhány kritikára korlátozódik, azonban a legutóbbi hírek mellett mi sem tudtunk szó nélkül elmenni: a Star Wars-sorozatot újra adni fogják a mozikban, ezúttal viszont 3D-ben - hiába, az Avatar tényleg elindított valamit.

Az élen nyitott itthon a Halo: Reach

Rögtön az első helyen nyitott a hazai játékeladási toplistán a Halo: Reach. Bár a sorozat előzményeit elmesélő rész továbbra is Xbox 360-exkluzív, a játék nem csak az xboxos, hanem az összesített listán is jól szerepelt, neki köszönhetően pedig a Halo Wars eladások is a magasba szöktek.

Szépen nyitott itthon a R.U.S.E.

Noha csak az utolsó helyen végzett a legjobb tíz között, a Ubisoft második világháborús stratégiája bebizonyította, hogy van még mit és hogyan feldolgozni a történelem ezen cseppet sem derűs korszakának a segítségével. Ja, és már nem vezet a The Sims második része.

Még mindig vezet itthon a The Sims 2

Mit sem változott a múlt hét óta a toplista: a dobogós helyezettek még mindig ugyanazok, lejjebb sem történt komolyabb helycsere, új trónkövetelőkből pedig pláne nem érkezett egy sem. Marad hát a Sims- és Blizzard-uralom, ki-ki örömére, ki-ki bánatára.

Negyedik helyen nyitott itthon a Mafia II

Jórészt a PC-s eladásoknak köszönhetően lett negyedik a hazai játékeladási toplistán a Mafia második része. A számítógépes élboly erős, nincs mit csodálkozni azon, hogy Vito Scaletta története lecsúszott a dobogóról, amelyet immáron egyébként már nem a Starcraft folytatása ural.

Töretlen itthon a Starcraft II sikere

Negyedik hete vezeti a hazai játékeladási toplistákat a Starcraft folytatása, ennek köszönhetően természetesen a World of Warcraft előfizetői kártya is sorozatban negyedszer kényszerül a dobogó második fokára állni, az aranyérmet pedig átadni a Blizzard legutóbbi üdvöskéjének.

Hazai eladási toplista - minden a régi

Uborkaszezon van, új megjelenés nincs, így a hazai játékeladási toplistákon is alig találni változást - természetesen a World of Warcraft előfizetői kártya vezet.

Itt a legfrissebb hazai játékeladási toplista

Bár a World of Warcraftot nem sikerült letaszítaniuk a trónjáról, a Ninja Blade és a King Arthur jól szerepeltek a múlt héten, így ők állhattak a dobogó többi fokára.

Jól tippelte meg üzleti eredményeit a Ubisoft

Ahogy korábban megjósolta, a Ubisoft tényleg majdnem megduplázta bevételeit az előző évhez képest: az idei üzleti év első negyede 161 millió eurót hozott a kiadónak.

Itt a legfrissebb hazai játékeladási toplista

Nem történt sok változás a toplistákon, mert bár a blockbusternek vélt Crackdown 2 megjelent, az összesített listán nem sok vizet tudott zavarni.

Kilencedik helyen nyitott itthon az APB

Meglepően jól nyitott itthon az All Points Bulletin: bár az első értékelések alapján a játék nem sikerül túl jól, kíváncsiak vagyunk, meddig tud az új MMO az élbolyban maradni!