Mi újság a The Division-csapat Avatar-játékával?

Csicsergős kedvükben voltak az Avatar hivatalos Twitter-csatornáját üzemeltetők, a hétvége folyamán több érdekes hírt is kaptunk tőlük a sorozattal kapcsolatban. Szó esett az új filmről, és a régóta készülő játékváltozatról is.

Mérföldkőhöz érkeztek az Avatar második részének munkálatai, a sorozat hivatalos Twitter-csatornáján még pénteken számoltak be róla, hogy befejeződött a film élőszereplős forgatása. A tweetben még egy kulisszák mögötti fotót is mellékeltek, ezen a Sea Dragon néven futó anyahajó díszleteit csodálhatjuk meg.

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy egyhamar látni fogunk valamit a filmből, az első trailerig még rengeteg munka van hátra, elvégre a CGI is oroszlánrészét teszi ki a projektnek. A folytatást egyébként 2021. december 17-re ígérik a készítők, míg a következő három részre 2023-ban, 2025-ben és 2027-ben számíthatunk - a köztes években az új Star Wars-epizódokkal kell beérnünk.

További jó hír, hogy a Twitteren azt is megerősítették a készítők, hogy a The Division mögött álló Ubisoft Massive-nál készülő Avatar-játék továbbra is fejlesztés alatt áll. Sajnos ennél több részlettel nem szolgálhattak, de már ez is valami: a Snowdrop Engine-t használó adaptációt még 2017-ben jelentették be, azóta pedig nemigen beszéltek róla a srácok.

A Ubisoft egyébként 2009-ben is előrukkolt egy Avatar-játékkal, és bár az nem aratott éppen osztatlan sikert a kritikusoknál, durván 3 millió példányt adtak el belőle, így buktának nem lehet nevezni. 2020-ban mobilokra is érkezik egy játékváltozat Avatar: Pandora Rising címmel, érdekesség, hogy ezt a Fox azon csapata fejleszti, amitől a Disney épp megválni készül.

8 komment - szólj hozzá!