QuakeCon 2010

Idén tengernyi sztárvendég is szerepel majd az id Software évente megrendezett házi játékkiállításán.
1361196000

John Romero a Square Enixszel tárgyal?

"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.
1308826800

Tizenötödik szülinapját ünnepli a Quake

Tegnap volt tizenöt éve, hogy boltokba került az id Software klasszikus FPS-e, a Quake. A játék azóta több folytatást, portot és spin-offot is megélt, a Quake-motorokat pedig számtalan másik játékhoz használták fel. A fejlesztők még csak említésszinten foglalkoznak a folytatással.
1281690128

Továbbra sem fejleszt Wii-re és DS-re az id

John Carmack csapatának rossz tapasztalatai vannak a DS-el kapcsolatban, jelenleg úgy néz ki, hogy a jövőben semmilyen játék fejlesztését nem tűzték ki terveik között. Bár egy halvány reménysugárnak tűnt az iPhone-os Rage bejelentése, DS-re és Wii-re továbbra sem szavaz a stúdió.
1281684363

A Bethesda kisajátította az id Tech 5 engine-t

Todd Hollenshead, az id Software fejese azt állítja, hogy korszakalkotó grafikus motorjukat nem licenszelhetik külső fejlesztőcsapatok és kiadók. Kizárólag a Bethesda égisze alatt megjelenő címek használhatják a Tech 5-öt, s így már nem jelentenek veszélyt az Unreal Engine 3.0 middleware üzletére.
1281681964

iPhone-ra is megjelenik a Rage

Az id Tech 5 elnevezésű grafikus engine-je olyannyira testre szabható, hogy az idei Quakecon kiállították az iPhone-ra készülő verziót is, amely stabil 60 fps-sel futott. Carmack mester mindig képes meglepetéseket okozni, nem gondoltuk volna, hogy a Rage pont az Apple mobiljára is elkészül.