Gears of War 2 Launch Party a Citadellán

  • Írta: Daks
  • 2008. november 6.
Link másolása
Végre kicsiny hazánkban is kezdenek elszaporodni a nívósabb gamer események. Eddig sem volt baj a programokkal, most viszont olyan adag bulisorozat zajlik, amire még nem volt példa. A sort a nyár utolsó napjára időzített World Cyber Games kezdte, azután jött a Budapest Game Show, múlt héten a Budavári Labirintus telt meg Red Alert 3 rajongókkal, tegnap este meg a Gears of War 2-t köszöntöttük a Citadellán. De a felsorolás még mindig nem ért véget, ma startol ugyanis az Infomarket 2008 GameShow, jövő héten pedig a World of Warcraft: Wrath of The Lich King megjelenését ünnepelhetjük a WestEndben.
A Microsoft rendszerint komolyabb bulikkal tiszteleg legnagyobb játékainak megjelenése előtt. Így volt ez tavaly a Halo 3 esetében, idén nyáron a Grand Theft Auto 4-gyel, tegnap este pedig a Gears of War 2-vel. Marcus Fenix és csapata most pénteken visszatér ugyanis, hogy jól elkenje az emberiségre törő gonosz Sáskahorda száját, a játék premierjének alkalámából pedig a Citadella Gardenben igazi dínomdánom várta az ünnepelni kívánókat. Volt színpadi show, Uri Geller utód, de feltűnt Majka is, és csajokból se volt hiány. Hogy milyen volt a buli? Beszámolónkból kiderül!


Ca$h barátommal a meghívó instrukcióinak eleget téve este nyolcra érkeztünk a bulinak helyt adó Citadella Gardenhez. Fővárosunk panorámájának hátat fordítva buzgón vártuk, hogy bebocsátást nyerjünk a helyre, de már a várakozás perceiben is felütötte a fejét az a páratlan hangulat, amit az ilyen eseményekkor érezhet egy gamer – vagy jelen esetben egy gamer újságíró. Némiképp oldotta a hangulatot, mikor az Überkonzolos srácok Visa kártyával akartak fizetni a parkolóautomatánál, de a kisebb-nagyobb zökkenők ellenére végül befutott mindenki, a két Marcus hasonmás pedig parancsszóra beengedte a vendégeket, és kezdetét vette a várt vigasság.


A helyszínt kőkeményen átitta a Gears of War életérzés, a vörös hangulatfényben tízesével sorakoztak az Xboxok, még a kanapékon is GOW-os huzat volt. Lassan birtokba vettük a területet, egy gyors körvizit után pedig feltöltöttük a színpad előtti asztalokat.


Cliff Bleszinski üdvözölt minket, maga az Epic Games atyaúristene, a Gears of War sorozat atyja. Persze nem személyesen, de még csak nem is CNN-es hologramként (aki látta a választási műsort, az tudja miről beszélek), hanem videó formájában, melyben jó szórakozást kívánt minden magyarnak a játékhoz.


A műsort Tóth Gábor nyitotta meg, az Xbox csapat PR felelőse, majd asztal nélküli kerekasztal beszélgetés következett az 576, a PC Guru és a Gamestar egy-egy újságírójával. Mindenki elmesélt egy apró szösszenetet az életéből, beleszőve gondolatokat a Gears of War 2-vel kapcsolatban, mialatt a hátuk mögötti plazmafalon Marcus sáskátlanított egy egész kórházat.


Az igazi buli viszont csak ezek után vette kezdetét. A felkonf szerint Danny Blue magánszáma következett, a fél perces szünetben pedig összenéztünk Ca$h-sel, az úriember művésznevéből ugyanis azonnal mindketten egy feltörekvő pornósztárra asszociáltunk. Szerencsére nem így lett, és egy „ja tényleg" után azonosítottuk hősünkben az Uri Gelleres kanálhajlító show egyik mentalistáját. A füstgépek maximumon üzemeltek, Danny kettéfűrészelt előttünk egy műanyag Locust harcost, majd bejelentette, hogy szívesen megismételné ezt egy élő emberen.


Klasszikus mutatvány következett, a mentalista magához szólította Grathet, majd megkért egy hölgyet, hogy a három óriás kartondoboz egyikében rejtse el a PC Guru-s újságírót. A mutatvány szerint Danny Bluenak ki kellett találnia, hogy melyik dobozban van Grath, méghozzá úgy, hogy a három közül kettőt szétszabdal egy elektromos láncfűrésszel. Megérzései szerencsére most sem hagyták cserben, nem folyt vér a színpadon, Danny továbbjutott a „köhetkehő adáhba".


A produkció után egyenként izzottak fel a Gears of War 2-vel felszerelt Xboxok, a játékot azonban már a főmenünél ott hagytuk, a színpadon ugyanis három gyönyörű táncoslány készülődött műsorhoz. Softpornó előadás következett, a félmeztelen hölgyek kacér tánccal magukhoz vonzottak minden férfi tekintetet, kattogtak a fényképezőgépek és a mobiltelefonok, volt aki a lányokat fotózta, és volt aki a lányokat fotózó fotóstömeget örökítette meg. Gondosan válogatott galériánkban ízelítőt kaphattok a showból, ám mivel elsődlegesen gamer magazin vagyunk, az erotikának pedig csak szabadidőnkben hódolunk, ezért célszerűbbnek láttuk csupán a diszkrétebb képek publikálását.


Szabadfoglalkozás következett, kipróbálhattuk a Gears of War 2-t, mely mint megtudtuk, ezúttal inkább a történetre helyezi a hangsúlyt, sem mint a monoton akcióra. A sztorizás jegyében a játék magyar felirattal fog megjelenni most pénteken, de készüljetek, a menüben közel sem lesz olyan könnyű eligazodni most, hogy minden anyanyelvünkön jelenik meg. Persze vettük az akadályt, Ca$h pedig az időközben felszedett InGennel karöltve nekiállt feldarabolni a kórházat megszálló Sáskákat – így nevezik ugyanis magyarul a Locust fajt. Teszt természetesen lesz, Ca$h jövő hétre részletes beszámolóval készül nektek játékbéli élményeiről.


Hamarosan megcsörrent a pizsi, úgyhogy idejét láttuk távozásunknak. A buli remek élményt nyújtott, a társaságnak és a hangulatnak köszönhetően nagyszerű este kovácsolódott össze, és noha lövésem sincs, hogy a táncoslányok miként kötődnek a játékhoz, azért nem ítélem el a szereplésüket – elvégre ez a kőkemény szórakoztatóipar, mi pedig nem mások vagyunk, mint „fogaskerekek" egy hatalmas gépezetben, akár csak Marcus.

Kapcsolódó cikkek

29.
29.
Dani999
Szasztok halljatok aki tudja hogyan lell bealitani hogy 4-en lehetsen jatszani a GOW2-est az irjon???aki el tudna nekem magyarazni hogy hogyan kene bealitani

28.
28.
lesi20
a végén (a kreditek végén egy tag megszólal) egyb izony aDam Fenix. AZt mondja hogy: Hal valaki engem. VALAKI mit tetünk?

érdekes a fenix. lehetséges hogy marcus apja. akkor én már várom a gow 3-at :D
27.
27.
Destiny666
25: Dehogy olvadnak össze. A Guru főszerkesztője a CHIP eddigi főszerkesztője lett, mert ugyebár Sasa is átment az 576-hoz.



26: Azért írtam h nincs a Gurunál... Bár elvileg (amiben én nem annyira hiszek) lehet publikál még ott is néhány cikket.

26.
26.
Ca$h
21: hülye vagyok szerinted, hogy megadjam őket neked? =)



23: nem, három kislány volt a színpadon, plusz egy rakat mindenfelé! =)



24: Grath elvileg már az 576 főszerkesztője...



25.
25.
Aramisz93
#24: De az 576 összeolvad a PC Guruval nem?
24.
24.
Destiny666
Jó lehetett a hangulat:D Csak irigykedve nézhetem a képeket, a meghívó említéséből gondolom zárt körű volt. Amúgy Grath már csak ex-PC Guru cikkíró/szerkesztő nemrég ment át az 576-hoz...
23.
23.
Aramisz93
Az a cici tényleg jó :D És csak két csaj volt? Hát nem egy erotika expo. :P
21.
21.
huszti
de.melyik néni telefonszámát tudod megadni? =D
20.
20.
Ca$h
Jól van gyerekek, örülünk neki, hogy mindenki ennyire heteró! =) Más esetlegesen nem érdekel titeket erről a neves eseményről? ;)
19.
19.
huszti
a gears of warsos cici elég fullos :D
16.
16.
McDuff
CSAJOK,egyértelmű h a csajok viszik a pálmát:Dezek min 10-ből 10et kapnak,a játék viszont nem lett ien jo csak majdnem:PxD
15.
15.
Ca$h
13: persze... azt jelenti!
14.
14.
tjames
13.
13.
K.G.
A fordítás jó lett? Mert pl az, hogy sáska nehezen áll a számra.
12.
12.
Ca$h
Hehehe... ez bezony titok. Pedig készült egy kép ahogy éppen a papír Marcussal kezet fogok, ott láttatok volna, egyébként nem a barna pulcsis vagyok... az InGen, a másik vagyok én! =)
11.
11.
tjames
Szerintem meg az aki az utolsó előtti képen a csajok mögött, az asztalon (vagy min) állva fotózza a lyányokat! :)
10.
10.
felegyi
Az uccsó képen a barna pulcsis (szerintem)!
9.
9.
tjames
Baszki, ki figyel itt a te tarkódra ilyen jó mejjek mellett???? :) :) :) :)

De mondd: Mellik vagyol?
8.
8.
Ca$h
hehe... nézd meg a képeket... ha szemfüles vagy még a tarkomat is kiszúrhatod... =)
7.
7.
tjames
Ok. Megvolt valamelyik? Úgy értem játszottál valamelyikkel? Mármint...akarom mondani...valamelyik konzollal!?!?

:D
6.
6.
Ca$h
Hehe... =))) Akkor most kanyarodjunk vissza a 12-es karikához és beszélgessünk a launch partyol... kérdezzetek bátran! ;)
5.
5.
tjames
Na ezaz! :) Kár hogy én már megállapodtam.... bár annak is megvan az előnye ;)

De ha egy ilyen jó kis mindenre kapható, testfestett buxa a kezeim közé kerülne... asszem hamar lecsorogna a festék a didkójáról :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...