iPhone Sorozat iPhone játék válogatás - volume 3.

  • Írta: Daks
  • 2009. március 18.
Link másolása
Legyen szó utazásról, unalmas matek óráról vagy sorban állásról, az iPhone mindig kész megmenteni a kedvünket. Tömegével készülnek rá a jobbnál-jobb játékok, mi pedig azt se tudjuk, hogy hova kapjuk a fejünket az AppStore-t böngészve. Rovatunk harmadik részében ütős címek egy újabb tucatját teszteljük le nektek, hatot a frissen megjelentek közül, és szintén hatot a régebbi, de kihagyhatatlan játékokból.
Friss játékmegjelenések:

iDracula: Undead Awakening (2009. február 19. Ára: 0,79€)

Az iDracula egy gyönyörű grafikával megáldott, pergős és véres akciójáték, melyben egy amolyan éjszakai vadászt irányítva mindenféle farkasemberek, vámpírok, és egyéb démoni teremtmények egész hordáját kell visszaküldenünk a föld alá. Hősünk egy temetőben (az update után pedig két újabb pályán) mérkőzik meg a fenevadakkal, a mi feladatunk pedig a lehető legtöbb monszter lemészárlása, mielőtt emberünk feladná a küzdelmet. Survival módban folyamatosan nehezedő inváziót indít ellenünk a gép, a harcokban megroskadt hősünknek azonban mindig segítségére van egy-egy felvehető bónusz fegyver vagy életelixír. A Rushban vadászunk túlélése gyakorlatilag egyenlő a nullával, itt a vérfarkasok százasával lepik el a képernyőt, mi pedig egy végtelen tárral felszerelt minigunt kapunk csak. Komoly sztorija egyik módnak sincs, az iDracula mégis büszkén húzhatja ki magát a party játékok kategóriájában, hiszen a gameplay első osztályú lett!


Aqua Moto Racing (2009. február 21. Ára: Free / 2,39€)

Hét bajnokság, négy nehézségi szint, három helyszín, tizennyolc pálya, két játékmód, tuningolási lehetőségek, és online toplista – ez az Aqua Moto Racing! A mindössze 14 megát nyomó jet ski szimulátorban mindenféle kupákon és bajnokságokon kell részt vennünk, hogy aztán az oly sok órányi játékidő hozományaként megnyerjük a GP döntőt, és ezzel a csúcsra emeljük virtuális pilótánkat. Az irányítást jól eltalálták a készítők, a gyorsulás automatikus, a fék és a boost gomb a képernyő alsó két sarkában kapott helyet, magát a jet skit pedig az iPhone döntögetésével lehet kormányozni. És ez még nem minden, a készítők voltak oly kedvesek, és egy Lite verziót is készítettek nekünk az Aqua Moto Racingből, így lehetőség van a játék ingyenes kipróbálására is – már amennyiben kicsiny ajánlónk nem hozta volna meg a kedvet a vásárláshoz. Tengerre magyar!


Wooden Labyrinth 3D (2009. február 5. Ára: Free / 2,39€)

A fadobozos labirintusjáték sokak gyermekkori kedvence volt, és bár az én generációmat a nagy utódként emlegetett kínai műanyag zsebfoci érte csak el, azért a feelinget maximálisan átérzem. A Wooden Labyrinth 3D egy olyan letűnt régi világot varázsol csodatelefonunk képernyőjére, melyben nem kell megölni egy digitális szörnyet sem, hogy királyok legyünk. Ehelyett annyi a feladatunk, hogy az iPhone döntögetésével eljuttassunk egy fém golyót a kezdőpontból a célba, anélkül, hogy az beleesne a pályán szétszórt lyukak valamelyikébe. Egy egyszerű ügyességi játékhoz van tehát szerencsénk, mely nem fogja megváltani a világot, azért a 100 előre elkészített pályájával jó szolgálatot tesz, ha mondjuk a buszra kell várni, az okmányirodában támad egész napos programunk.


Cooking Mama (2009. február 25. Ára: 5,49€)

A Cooking Mama már meghódította a DS és a Wii konzolokat, most pedig az iPhone és az iPod Touch zsebgépek vannak soron. A Taito nagyszerű főzőcskézős játékáról annyit érdemes tudni, hogy egy édi-bébi japán kislány instrukcióit követve mindenféle ételkülönlegességeket kell készítenünk. A recept kézhezvétele után fel kell darabolni a zöldségeket, megpirítani ezt-azt, összefőzni a kellő alapanyagokat, majd végül találni, és bezsebelni a teljesítményünkért kapott arany, ezüst, vagy bronz pirítósokat. A játék nagyszerűsége abban rejlik, hogy maximálisan kihasználja a touch screen és a mozgásérzékelő adta lehetőségeket, szeletelni például a képernyő dörzsölésével lehet, a sütéskor pedig úgy kell mozgatni a telefont, mintha az a serpenyő fogója lenne. A megvalósítás nagyon ötletes, jó sok recept is van, az egyetlen gond szerintem csak az, hogy ha elrontunk valamit, akkor azt nem lehet újrakezdeni, Cooking Mama kérés nélkül kijavítja a hibát. De hát ilyenek ezek a konyhafőnökök nem? Szerintem simán megéri az öt és fél eurót!


Sway (2009. február 23. Ára: 3,99€)

Egy szórakozott varázsló véletlenül teljesen felrobbantotta Sway földjét, és bár te és a barátaid túléltétek a nagy badabummot, a bolygó apró darabjaira hullva szétszóródott a világegyetemben. Lizzyt, a gyíkot irányítva célunk a Ninja Ember, a Görcs, a Dobozfiú, és a többi régi ismerős megmentése. A nemes feladat azonban nem könnyű, a barátokhoz ugyanis csak úgy lehet eljutni, ha keresztülmásztunk a bolygó széttört darabjain. A Labyrinth és a Touchgrind készítőinek legújabb játéka ismét egyéni hangulattal és irányítással rukkolt elő, az aranyos képregényes főhős ugyanis tapadós mancsokkal rendelkezik, így gond nélkül képes mászni a mindenféle akadályokkal tarkított függőleges pályákon. A játékot a két hüvelykujjunkkal kell irányítani, ha megérintjük a képernyő bal felét, akkor bal kézzel kapaszkodik a gyík, ha a jobbat, akkor pedig jobb kézzel. A közlekedés kicsit bonyolult, ujjaink megfelelő ritmusban való mozgatásával tudunk ugyanis csak lendületet venni, de ha beletanulunk, akkor hamar meg lehet szeretni a játékot. Demó sajnos nincs, de elég, ha megnézel egy YouTube videót, és garantáltan bele fogsz szeretni Lizzy történetébe!


The Quest: 3D Fantasy RPG (2009. február 20. Ára: 4,99€)

A The Quest főhőseként egy hatalmas középkori fantasy világban kell boldogulnunk. Igazi szerepjátékos arcoknak készült a játék, harcolhatunk benne orkokkal, tündékkel, emberekkel, meg mindenféle fantasy lényekkel, kalandozásaink során pedig a városokon kívül több erdős, hegyvidékes, barlangos, és nyílt terepen is megfordulunk. A questek és mellékküldetések teljesítése mellett elüthetjük az időt beszélgetésekkel, könyvolvasással, de elmehetünk kártyázni és kocsmázni is. Az egyedüli gond azonban, hogy nem lehet rendesen mozogni, emberünk a balra, illetve jobbra nyíl megnyomásával 90 fokot fordul mindig, ez pedig sokat levon az élvezeti értékéből. Aki viszont egy igazi Oblivion mobiljátékot akar, az nyugodtan fizessen be rá, hiszen mit számít holmi béna irányítás, ha egy kemény szerepjátékról van szó?


Korábban megjelent, nagy címek:

Ferrari GT: Evolution (Megjelenés: 2009. január 6. Ára: 4,99€)

A Fastlane és a Raging Thunder mellett a másik nagy kedvenc autós játékom a Ferrari GT, melyben az olasz istálló legkiválóbb autócsodáinak rendezett versenysorozatban kell teljesítenünk. A curcuit bajnokságok városban és versenypályán egyaránt zajlanak, azok pedig, akik nem szeretik a döntögetős irányítást, ez esetben két alternatív, képernyőfogdosós módszert is kipróbálhatnak. A játék tuti vétel, nagyon szép a grafikája, jól irányítható, tehát minden megvan benne, amit egy igazi iPhone autós játéktól elvárunk!


Bomberman Touch (Megjelenés: 2008. május 30. Ára: 5,99€)

Egy igazi klasszikussal van dolgunk, a Bomberman immáron majdnem 25 éve jelen van a játékos világban, 10 milliós összeladással rendelkezik, és több mint 60 különböző játék készült belőle. Most a sorozat legújabb részét, a Bomberman Touch: The Legend of Mystic Bombot köszönthetjük, melyben egy Ka-Boom nevű misztikus templom rejtett kincsei után kell nyomozni. Érintőképernyős irányítás, klasszikus Bomberman játékmenet, azt hiszem nem is kell többet mondjak róla – egyszerűen kihagyhatatlan!


Spore: Origins (Megjelenés: 2008. szeptember 7. Ára: 3,99€)

Will Wright evolúciószimulátora tavaly mégsem robbant akkorát, mint ahogy azt várták tőle, bár az még így is tény, hogy a Sims sorozat atyja maradandót alkotott. A mobiltelefonokra szánt Spore: Origins-ben nagyjából ugyanazt élhetjük át, mint a nagytestvér esetében, a főszerepet itt azonban a tengerben való úszkálás kapta. Az irányítás a telefon döntögetésével történik, a zabáláshoz pedig nem kell mást tenni, mint odaúszni a kiszemelt áldozathoz, és hamm, monszterünk már be is kapta a falatot. Jópofa cucc, de ahogy a PC-s Spore esetében, egy idő után itt is megszűnik a varázs, és akkor végleg unalomba fullad az egész.


Real Football 2009 (Megjelenés: 2008. szeptember 8. Ára: 4,99€)

A Real Football 2009 nem egyszerű FIFA klón, nagyszerű fociélményt nyújt kezdőknek és profi pixellabdázóknak egyaránt. Az európai, ázsiai, amerikai és afrikai válogatottak mellett angol, olasz, francia, spanyol, német, és egyéb klubcsapatok is helyet kaptak benne, és bizony, még a magyarokat is kezelésbe vehetjük! A játékmenet során távoli, TV-s kamerából látjuk a pályát, az embereket pedig a képernyő alján elhelyezett virtuális kontroller gombjaival tudjuk irányítani. Mindez szerencsére nem túlbonyolított, mindössze egy négyirányú kar, egy passz és egy lövés gomb van, szóval percek alatt bele lehet rázódni a meccshangulatba!


Guitar Rock Tour (Megjelenés: 2008. november 3. Ára: 4,99€)

A Guitar Hero sorozat rajongójaként nagy örömmel vettem kezelésbe a Guitar Rock Tourt, és egy kicsit sem csalódtam. A játékban ezúttal is egy rock banda gitárosát vagy dobosát kell alakítanunk, a cél pedig, hogy a turnén lenyűgözzük a közönséget. A zenei felhozatalban olyan slágerek kaptak helyet, mint a Rock you like a Hurricane, a You Really Got Me, a Message in a Bottle, vagy a Michael Jackson-féle Beat it, szóval nem kell attól félni, hogy ismeretlen számok hadával áraszt el a játék. A játékmenet ugyanaz, mint a Guitar Hero esetében, a háttérben látjuk a zenekart, elől pedig mindenféle színes bogyók közelítenek felénk, melyek egy-egy hangnak felelnek meg a gitáron. A megfelelő időben való nyomogatásukkal összeáll a zene, a közönség őrjöng, mi pedig bezsebelhetjük a nekünk járó prémiumot a fellépésért. Must have!


iShoot (Megjelenés: 2008. október 19. Ára: Free / 2,39€)


Még általános iskolában a jó öreg 386-osokon nyomtuk az iShoot elődjét, és láss csodát, az iPhone segítségével most gyermekkorunk egy újabb nagy sztárja éledt újjá! A játék rendkívül népszerű az AppStore-on, nem is csoda, hiszen nagyszerű élményt kínál nem csak társas móka, de egyjátékos mód esetén is. A koncepció hasonló, mint a jó öreg Worms esetében, itt azonban tankokkal kell szétlőni egymást. Mozogni nem lehet, csak az ágyú csövét és a lövés erősségét állíthatjuk, majd ha megvannak a megfelelő paraméterek, nem marad más, mint jól megszórni az ellent! Megunni nem lehet, maximálisan megéri a rá fordított pénzt!


Ezzel véget ért kicsiny rovatunk harmadik része is, remélem ezúttal is sikerült úgy összeválogatni a listát, hogy mindenki talál benne legalább egy kedvencet. Én nagyon szeretem mindegyiket, és ahogy mindig, ezúttal is csak azt tudom tanácsolni, hogy bár igen drága lett az Apple okostelefonja, aki teheti, azért fontolja meg a vásárlást, hiszen nem csak a játékfelhozatal páratlan, de a döntögetős, képernyőfogdosós irányítás is nagy élményt tud nyújtani. Hamarosan visszatérünk a rovat negyedik részével, én már este elkezdem szemezgetni az új megjelenéseket, az biztos!

Kapcsolódó cikkek

7.
7.
Krekk
Meg is vásároltam a Cooking Mama-t, hááát nagyon tetszik:D az iDraculát még nem próbáltam.

7# Jaja, ma jött ki a Metal is, hamarosan kipróbálom, azért a mérete (87MB) nem kicsi:O
6.
6.
Wask
Igen, bemutatták 3.0 os-t! MMS, Bluetooth, teljeskörű GPS megoldások, Igo, TomTom, Sygic és még sorolhatnám. Push funkció minden alkalmazásba szerveren keresztűl, magyarán játékból küldök meghívot daksnak akkor megkajpa az iphoneja és már joinolhat is hozzám. Nagyon sok újítást tartalmaz, Copy Paste..

Érdemes várni rá:) Jah amúgy ma kijött Metal Gear Solid is :D
5.
5.
dareal
5: volt egy céges omnia. nem rossz, de ugyan az igaz rá, mint a többi windows mobile készülékre. kényelmetlen, érdekes dolgokat művel (mint pl (ezt konkrétan az omnia játszotta el (ill egy htc), elég sokszor) telefonálás közben indít i-go-t, ami teljes hangerővel a füledbe üvölt, and so on), valamint a windows mobile elég gyér egy iphone osx-el szemben.

illetve már nincs meg ez a céges omnia készülék, tönkrement, sajnos ez omnia jellemző (vagy csak hazánkba került sok selejt, nem kizárt).



engem az apple amiatt tudott az iphone mellett tartani, hogy iszonyat jó szoftverek vannak rá, ráadásul rendkívül sok (winmob-ra is van jó sok, de tudásban nagyon sok alulmarad az iphone-os társukkal szemben).



jaaa, ami még egy fontos tényező volt számomra, hogy teljesen mentesülhetek a pc-től. winmob-ra pl hiába van naaaaagyon sok program, a telepítéshez biza a mai napig kell egy pc, míg iphone esetében karakószörcsöki puszta közepén is telepíthetem a mondjuk neten kinézett alkalmazást, nem kell azt a laptopra letölteni, géppel összekötni és telepíteni, csak egyszerűen telepíteni.

jóval kényelmesebb mint eddig bármi, amit használtam (ami azért nem kevés készüléket jelent :))
4.
4.
ferrari123
Mar nemazert de az iphone nemolyan jo.(legalabbis ugy hallottam). am sztem a Samsung Omnia jobb. :)
3.
3.
Ca$h
Fúúúú micsoda remek hírek ezek egy iPhone tulajdonosnak, köszi a sok hasznos infót srácok, már alig várom a frissítéseket! ;) Daks papa, csak így tovább, legközelebb igazán írhatnál az egyik legsikeresebb játékról is, a címe "Fieldrunners"... ;)
2.
2.
dareal
a 3-as még nincs kész, az csak bemutatásra szánt változat volt (ill asszem be sem mutatták, csak beszéltek róla).

a megjelenése a nyáron várható, az új készülék előtt. a 3G-re ingyen elérhető mint frissítés, az alap iphone-ra is, de oda azt hiszem, hogy már pénzért (illetve nem nyújtja az összes szolgáltatást), ipodra meg $9.95 lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...