The Sims 3 Első látásra

A The Sims hosszú ideje példátlan népszerűségnek örvend, kortól és nemtől függetlenül széles körét mozgatja meg a játékosoknak. A stílus sikere és a hűséges közösség egészen a lenyűgöző 98 millió eladott példányig, illetve 22 nyelvre történő fordításig juttatta el a sorozatot. Az elsöprő eredményeket mi más is bizonyítaná jobban, mint a tény, hogy a The Sims 2 már 2004 óta tartja magát, és hála kiegészítőknek, még ma is nagyon népszerű...
Hosszú évek után az Electronic Arts végre úgy döntött, hogy újabb kiegészítő helyett idén kiadja a The Sims 3-at. Több, mint öt éves fejlesztés áll a játék mögött, ezért rengeteg újdonsággal fogja a sorozat szerelmeseit elkényeztetni a napokban megjelenő legújabb rész! A most következő cikkünk egy amolyan gyors bemutató lesz – később pedig maga Zoenn papa szolgáltatja majd a mega tesztet itt, a Gamekapcson!


A lényeg maradt továbbra is a régi, a számítógépes emberkéink életének egyengetése. Már rögtön a karakterünk létrehozásánál észrevehetjük a változásokat, a rengeteg lehetőséggel, és a korosztály kiválasztásával. Kedvünk szerint hozhatunk létre tinédzsert, szülőt, vagy idős nagyszülőt, mellyel a fejlesztők arra szeretnének utalni, hogy a játékot bármely korosztály tolhatja. Miután létrehoztuk a karakterünket, hozzáadhatjuk az általunk választott személyiséget is, pl.: humoros, bulizós, kedves stb. A The Sims 3-ban a szimek túllépnek a napi szükségletek egyszerű sokaságán, egyedi karakterekké válnak, sokrétű személyiséggel, és egyszerre tudnak koncentrálni a rövid- és a hosszútávú célokra is, és ez még nem minden, a személyiségjegyek széles skálájával több, mint 700 millió variáció keverhető ki!


A legnagyobb változást akkor észlelhetjük, amikor is beköltözünk a városunkba. A The Sims 3 legnagyobb újítása, hogy nincsenek határok, legalábbis egy városon belül. Kedvünk szerint járhatunk-kelhetünk fel és alá bármerre, szatírkodhatunk a parkban, benyithatunk a szomszéd bombanőhöz miközben zuhanyozik, vagy bármit megtehetünk, amihez éppen kedvünk szottyan.


Éttermekbe látogathatunk el, bevásárolhatunk az esti vacsorára, vagy ha sportolni szeretnénk, az se jelent problémát. Állítólag már járművek is megjelennek szép számmal a játékban, így akár bicajozhatunk vagy rollerezhetünk is. Természetesen az asztalra vitt ételnek is nagy hatása lesz az életükre, az egészségtelen étkezés elhízáshoz, betegségekhez fog vezetni. Így a szinte végtelen lehetőségek tárházában a fejlesztőknek muszáj volt áttervezniük az egész kezelőfelületet, maga az irányítás is teljesen új koncepciót kap.


Az alkotók nagy hangsúlyt fektettek az emberi kapcsolatokra is, sokat fejlődött a kommunikációs rendszer. Az öregedési folyamat is tökéletesen működik már, nemcsak saját karaktereink, hanem mindenki más ugyanolyan tempóval öregszik a játékban. Többé nem lesz olyan, hogy a szomszédban lakó srác négyéves marad akkor is, amikor a mi szimjeinknek már az unokái is az egyetemre mennek. Mostantól a város összes lakója él, mindenkinek saját személyisége van, és ezzel párhuzamosan az összes épületbe bemehetünk, és emberünk akkor sem tűnik el misztikusan, ha munkába megy.


Választhatjuk azt, hogy bent maradunk túlórázni, vagy igyekszünk lazsálni, esetleg csak mímeljük a munkát, sőt akár azt is, hogy megpróbáljuk elcsábítani a főnököt, ami járhat fizetésemeléssel és előléptetéssel, rosszabb esetben lebukással, családi balhéval. Olyan közösségi helyek kerültek be a csomagba, mint a városháza, vagy a helyi park, és ezernyi apró meglepetés vár ránk - kezdve attól, hogy az egész szomszédságot nekünk kell felfedezni, addig a kellemetlen pillanatig, amikor beteget jelentve kivonjuk magunkat a munka rabigája alól, és a főtéren barangolva belebotlunk a főnökünkbe.


A fejlesztők pár olyan elemet kivettek a játékból, mint például a fürdés és a WC-re járás, ehelyett a szimek lelki világát hozták előtérbe. Három alaphangulat kapott helyet a friss epizódban: boldogság, szomorúság és depresszió. Ha szimünk valamelyik hozzátartója meghal, könnyen depresszióba eshet, ezért rajtunk fog állni, hogy hogyan vidítsuk fel, ilyenkor pedig a legjobb módszer a többi szimmel való kommunikáció. Minden karakternek más és más vágya, álma lesz, amely teljesítése csak rajtunk áll. Ezek lehetnek kisebb-nagyobb vágyak, mint például egy könyv megvétele, vagy akár űrhajóssá válás. Az újdonságok sorát oldalakon át tudnám sorolni, de jobb lesz inkább meglepődni, mint mindent előre lelőni. Várhatóan a harmadik rész is óriási siker lesz, ám hogy mennyire is lett ütős a The Sims 3, hamarosan megtudhatjátok, ha továbbra is velünk maradtok!

33 komment - szólj hozzá!