Persona 3 Reload - útmutató a kezdéshez

Link másolása
Visszatért a Persona-sorozat, és mivel a Persona 3 kora és ismertsége okán sokaknak egy teljesen új élmény lesz, ezért most is igyekszünk segíteni a kezdésben. Összeírtunk pár tippet, mellyel megkönnyítheted kalandod az első órákban!

A február 2-ai megjelenésével a Persona 3 Reload egy teljesen új közönséggel ismerteti meg azt a történetet, amely lényegében lefektette a modern Persona-játékok alapjait, és ágyazott meg egy mostanra hatalmassá dagadt franchise-nak. Ugyanakkor aki nem veterán Persona-játékos, nem biztos, hogy reflexből tudni fogja, mit és hogyan is érdemes csinálni benne, ami nem egy elhanyagolható szempont egy olyan szerepjáték esetében, ahol szó szerint minden egyes nap számít, és minden cselekedet megnyithat, vagy épp lezárhat lehetőségeket. A Like a Dragon: Infinite Wealth-hez hasonlóan igyekszünk segítséget nyújtani a kezdéshez! 

A NAPTÁR

A Persona 3 Reload a többi Persona-játékhoz hasonlóan egy naptár köré fűzi a történéseit, amely ezúttal egy évet ölel fel, áprilistól kezdve. Napközben általában az iskolapadot kell koptatni, ezt követően pedig lehet dönteni arról, hogy milyen tevékenységgel teljen el a délután, aztán az este. Kivételt ez alól azon időszakok jelentenek, melynek során a kontrollt a játék veszi át - ilyenek a nagyobb ünnepek, vakációk vagy a vizsgaidőszak, amikor kérdezz-felelek alapú teszteken kell helytállni. A Persona-játékokban a legnagyobb hangsúly a kapcsolatépítésen van mind a csapattársakkal, mind az azon kívüli barátokkal, amely egy többlépcsős folyamat. Minden esetben fokozottan ajánlott ezt előnyben részesíteni a délutánok, vagy a hétvégén során, különösen, ha a rendelkezésre álló személy vagy személyek esetén a játék expliciten elmondja, hogy most nagy esély van a kapcsolat mélyítésére. Az estét ezzel szemben ajánlott a saját főbb képességek - az akadémikus tudás, a sárm és a bátorság - erősítésére fordítani.

IRÁNY A JÁTÉKTEREM

Ezen személyes tulajdonságok erősítéséhez a legjobb megoldás továbbra is a játékterem használata az esték során. A rendelkezésre álló kínálat minden este változik, és mindig más tulajdonságot lehet vele erősíteni. Ennek ugyanakkor ára van, szó szerint, hiszen egy játék 1000-4000 yen között mozog, de nagyon megéri a befektetés, hiszen a három fő tulajdonságnak rengeteg szerep jut a játék során.

KÜLÖNMUNKA

Az ehhez szükséges tőke előteremthető mind a Tartarus felfedezésével, mind diákmunka elvállalásával - utóbbi lényegesen elérhetőbb és kézenfekvőbb. Alapvetően két helyen lehet dolgozni: bizonyos estéken be lehet állni a kávézó pultja mögé, amely egyúttal egy-két személyes tulajdonságot is fejleszt az esetenként megemelt fizetés mellett, másrészt szabadnapokon, azaz javarészt vasárnapokon ugyanezen lehetőséggel a helyi mozi kecsegtet. Egyiket sem érdemes nagyon hanyagolni, a pénzre folyamatosan szükség van, de érdemes módjával - ha például közös tanulási lehetőség érhető el, vagy bármi olyan aktivitás, amely egy képességet vagy kapcsolatot erősít, az mindig élvezzen prioritást!

KAPCSOLATÉPÍTÉS

Ezen kapcsolatok hatékony erősítéséhez viszont nem árt megfelelő Personákkal is rendelkezni. Mindegyik egy bizonyos arcanához tartozik, amely lényegében a típusa: ezekből rengeteg érhető el, és azon szereplők, akikkel barátságot lehet kötni, maguk is egy arcanát képviselnek. Ha van a csapatban ehhez passzoló Persona, a kapcsolatépítés is gyorsul és erősödik, így ajánlott a Tartarusban alaposan feltankolni, valamint a megszerzett Personákat a lehető legjobban felhasználni.

PERSONA REPERTOÁR

A Personák menedzseléséhez a Velvet room áll rendelkezésre, amely egy különleges helyszín, ahol a megszerzett Personák regisztrálhatók (a regisztrált Personákat pénzért cserébe bármikor elő lehet hívni), valamint újak kreálhatók a már meglévők beolvasztásával. Habár ez könyörtelennek tűnhet, na meg fájdalmasnak, hiszen ezáltal egy csapattag vész el, de az újak megszerzése, a kínálat gazdagítása a Persona-játékok egyik kiemelten fontos eleme. Így nyílnak meg újabb képességek, új arcanák, és így lehet tartani a lépést az egyre nagyobb kihívásokkal.

A GYENGEPONTOK

A Persona harcrendszerének lényege az ellenfél gyengepontjának megtalálása: ez itt egy adott támadástípusra való érzékenységet jelent. Ennek megtalálásához kísérletezni kell, szó szerint végigpróbálva minden lehetőséget, míg ki nem derül, az adott ellenfél mivel bántható a leginkább. Ez nemcsak megnövelt sebzést eredményez, de extra támadást is biztosít. A már kiismert ellenfelek esetében egy gombnyomással a játék képes automatikusan a gyengeséget kihasználni képes karakterre vagy képességre ugrani, rengeteg időt spórolva meg ezzel.

TARTARUS EGY ÉJSZAKA ALATT

Az idő pedig a Tartarusban is fontos: ugyan ott nem múlnak a napok, de a hatalmas torony kétszáznál is több szinttel vár, ennek felfedezése pedig felkészülést és kitartást követel meg. A történet egy-egy pontján mindig csak korlátozott mennyiségű szint fedezhető fel, a csapat előbb vagy utóbb elér az aktuális szakasz végére, amely a következő nagy fordulópontig lezárva is marad. Ez 20-30 szintet jelent, melyet nem ajánlott több éjszakára, azaz több próbálkozásra szétbontani, egész egyszerűen azért, mert így sokkal kevesebb idő maradt a kapcsolatépítésre vagy a tulajdonságok fejlesztésére. Sokkal célravezetőbb, ha inkább egy ültőhelyben sikerül befejezni az aktuális csomagot, akár 2-3 órát is eltöltve egyhuzamban a Tartarussal, így a játékon belül csak egy estét kell a dungeonre áldozni. Ehhez ugyanakkor jópár dologra szükség lesz.

BEVÁSÁRLÁS

Az életerő visszatöltése megoldható ugyan egy Persona képességével, ez viszont SP-be, az itteni manába kerül, amit a legnehezebb és a legköltségesebb visszatölteni. A Tartarus felfedezése előtt mindig ajánlott minden létező italt megvenni a különböző helyszínek automatáiból: általában italonként 2-3 érhető el egy héten, ezek közül pedig kevés tölt vissza SP-t, de minden csepp számít, ahogy a HP visszatöltés is. Mindenképp a heti rutin része legyen az automaták meglátogatása és a bevásárlás, ahogy a gyógyszertár (amely egy adott napon kedvezményes áron árul mindent) valamint a rendőrség meglátogatása is, amely szintén tart akciós napokat, így olcsóbban szerezhetők be az fegyverek, ruhák és egyéb kiegészítők. A rendőrségen lehet eladni azokat a javakat is, melyeknek nincs funkciója, csak az, hogy eladásukkal pénz termelődjön.

SEGÍT A KÖZÖSSÉG

Ha végképp nem tudod, mit csinálj egy adott nap, vagy mivel lehet a leghasznosabban eltölteni az időt, segít a közösség! Amennyiben a játék indításakor engedélyezed a hálózati funkciókat, úgy egy gombnyomással mindig elérhetsz egy olyan képernyőt, amely mutatja, hogy a világ Persona 3 játékosai mit csináltak aznap. Mivel ez kategóriákra van bontva, ahol népszerűségi sorrendben szerepelnek az opciók, könnyedén dönthetsz, hogy te melyik utat választod - de a napjaid te határozod meg, így ne félj esetleg szembemenni a tömeggel!

Kapcsolódó cikkek

4.
4.
Doomsayer
#2: Kösz a tippet, most rányomtam én is, de nekem is rossz a nyelv. Micsoda egy fos minőség.

*szerk
Működik a megoldás.
3.
3.
GemForge
Angolra állított Box esetén azonnal megtanul angolul.
2.
2.
wilson
#1

Amennyiben PC-n a Gamepassos verziót próbálod, így ez jelenthet megoldást:

appdata\local\P3R\Saved\Config\WinGDK
Nyisd meg az Engine.ini fájlt és másold be az alábbit az aljára:

[Internationalization]
Culture=en
1.
1.
Ooorky
Csak én vagyok olyan szerencsés, hogy box-on és PC-n is japán krixkrax-okkal próbál velem kommunikálni a játék?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...