Turning Point: Fall of Liberty

  • Írta: Daks
  • 2007. január 11.
Link másolása
Képzelj el egy alternatív világot, melyben a Szövetségesek elvesztették a világháborút. Adolf Hitler nem lett öngyilkos, és 1945. után még sokáig folytatta halálhadjáratát. A Föld nemzetei romokban hevernek és minden ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok is náci megszállás alatt áll.
A Codemasters-es arcoknak sikerült megálmodniuk a világégés egy olyan, meg nem történt eseménysorozatát, mely teljesen átírta volna a történelmet. A legrosszabb rémálmaink valóra válhatnak a 2007. végén megjelenő Fall of Liberty-ben – csak győzzük kivárni.


1931. New York, Ötödik Sugárút. Egy taxi elgázolja az éppen egy tárgyalásra igyekvő Winston Churchill-t, aki a valós eseményektől eltérően nem élte túl a kockás járművel való találkozást. A nyomozás bebizonyítja, hogy nem véletlen baleset történt, a brit miniszterelnököt meggyilkolták! Churchill halálával meggyengül nem csak Nagy-Britannia hatalma, de megszakad a népek közötti együttműködés is, és a világ erőtlenül kénytelen farkasszemet nézni a rettegett náci diktátorral. 1945-re már teljes Európa német megszállás alatt áll, az amerikaiak pedig nem tudják megvetni lábukat a kontinens erősen őrzött partjainál. A háború Európában befejeződött, és Adolf Hitler új célt tűzött ki maga elé: az Egyesült Államok megszállását.


Az ereje teljében lévő náci birodalom és őrült vezetője a játék alternatív világában nem késlekedett sokat, és a koncentrált támadások után 1951. december 7-én elfoglalta Washington DC-t. Amerika nagyvárosai lángban égnek, a felhőkarcolók sorra dőlnek le, a Fehér Házat pedig horogkereszttel ékesített vörös posztók tarkítják. Az amerikai hadsereg már a múlté, egyedül egy kicsiny, fiatal forradalmárokból álló csoport van még tűzközelben – bár erejük össze sem mérhető a Tengelyhatalmak katonáival.


A játékot a Call of Duty: Finest Hour-t is jegyző Spark Unlimited készíti, akik felépülve az előző projekt kétes fogadtatásából, megújult erővel vetették bele magukat a programozásba. Az Unreal Engine 3.0-val domborító Fall of Liberty PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra készül, mely garancia rá, hogy bizony nem mindennapi grafikája lesz a cuccnak – bár hivatalos screenshot híján egyelőre csak ígéreteket kaptunk erre nézve. Visszatérve a történetre, a játék főszereplőjének bőrébe csöppenve feladatunk különböző, náci vezetés ellen irányuló szabotázsakciók kivitelezése és végrehajtása lesz. Szabadságharcosként fel kell majd vennünk a kesztyűt Hitler seregeivel szemben, küzdenünk kell a szabad világ és a demokrácia eszményeiért, és nem utolsó sorban meg kell buktatnunk a nácik hatalmát az Egyesült Államokban.


A készítők ígérete szerint hollywoodi moziba illő világ fog előttünk megelevenedni. A játék helyszínei közt lesz náci megszállás alatt álló Washington DC, nukleáris támadás utáni Manhattan Island, meg még több tíz, a valós helyszínek alapján készített város. A Spark CEO-ja, Craig Allen szerint az általuk megalkotott alternatív történelmi események akár a valóságban is megtörténhettek volna, és a fejlesztések során igyekeznek ezt mindvégig figyelembe venni. A többi második világháborús játéktól eltérően itt nem Európa harcmezőin, hanem egy új, legjobb tudomásuk szerint eddig még kiaknázatlan területen, az Egyesült Államokban kell harcolnunk Hitler ellen.


Az FPS-ek világának várhatóan új, és igen emlékezetes színfoltja lesz a Fall of Liberty. Az 1950-es évek Amerikája és a Harmadik Birodalom találkozása egy nem mindennapi univerzumot fog előttünk megnyitni, melyet még eddig el sem képzelhettünk. A cikk írásakor még nem érkezett semmi látnivaló a játékból, de nagyon reméljük, hogy a Codemasters pótolja ezt a hiányosságot!

Kapcsolódó cikkek

7.
7.
SWBF2
Tényleg nem volt német.Osztrák volt mint Schwarzenegger :)
6.
6.
Avium
ha egy nemettel beszelsz hitlerrol, felhaborodottan fogja mondani h hitler meg csak nem is volt nemet :)
5.
5.
Micro Face
Ezt szeretni fogják a német srácok.
4.
4.
fojesz
Nem igazán lenne sikere ott szerintem. A németek eleget szenvednek a múltjuk miatt még most is. Ha esetleg mégis, akkor a tuti betiltanák a politikusok. Másfelől engem is érdekelne egy német kampány már valamelyik játékban végre. .)
3.
3.
Madd Dogg
na vére. pont erről írtam ma az etikadolgozatomban, me semmit sem tudtam, egy kérdéshez sem, ezért elkezdtem hitlerről meg Sztálinról filozofálni. Kíváncsi vagyok. am. ez a 2 dolog maradt ki a háborús fps-ekből: amerika, és karriermód a náci csapatokkal (megjegyzem a második változatnak Deutschlandban k.va nagy sikere lenne még most is)
2.
2.
Daks
új need for speed is lesz idén... és tudsz róla valamit? :)
1.
1.
Chocho
Cink, hogy semmit sem tudni róla ahhoz képest, hogy még idén kiadnák...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...