Worms: Open Warfare 2

  • Írta: Ca$h
  • 2007. október 7.
Link másolása
Nem hiszem hogy létezik olyan ember a földön, aki legalább ne hallott volna a Wormsról. Viszont azt már kevesebben tudják szerintem, hogy a játék először 1983-ban jelent meg mégpedig C64-re, az EA gondozásában. Később 1995-ben, mikor az Amiga sajnos már a haldoklás útjára tért, a legendás Team17 (Alien Breed, Project-X) újraálmodta ezt a remek kis stuffot és olyan designal és hangulattal ruházta fel, ami elég volt ahhoz, hogy legendává váljék. Azóta is rengeteg bőrt lehúztak már róla, megjelent 3D-ben is kisebb nagyobb sikerrel, de rá kellett jönniük a srácoknak a 17-es csapatnál, hogy bizony a jó öreg 2D-s látványvilágot nem lehet felülmúlni. Éppen ezért adták ki tavaly PSP-re és Nintendo DS-re a Worms Open Warfare első részét. A siker egyértelmű volt, hiszen igazából az ilyen kis cuki játékokra találták ki a kézi konzolokat. Nem is csoda, hogy nemrég megjelent a második rész.
Rögtön miután heves „X" nyomogatás közepette túljutottunk a rengeteg cégismertetőn (persze a Team17 kivételével, mert azt nem illik) egy eszméletlenül aranyos és jópofa kis animáció fogad majd minket, ezzel a jókedvünk már adott lesz. De mielőtt nekiállhatnánk az őrült féregirtásnak, csinálnunk kell egy profilt, ami tartalmazni fogja a csapatunk nevét és a kukacokét is egyenként, illetve a kinézetünket (amelyik csapat elnyerte a tetszésünket). Ezek után választani tudunk a három single kampány közül, illetve a multis lehetőségekből.

Single player

Első kézből az tanácsolnám mindenkinek, hogy menjen végig a gyakorló részen, mivel azon kívül, hogy minden csínját-bínját megtanuljuk a játéknak, kapni fogunk érte egy csomó pénzt is, amit a shopban rögtön el tudunk majd költeni. Itt rengeteg mindent tudunk vásárolni, ilyeneket mint különböző színek kis kedvenceinknek, illetve nagy választékban lesznek viccesebbnél viccesebb sapkák, szuper fegyverek, hangulatos zenék, pályák stb. Szóval igazából az egyszemélyes küldetéseknek a shop miatt lesz legfőképpen értelme, mivel minden teljesített pálya után kapni fogunk egy kis pénzmagot, aminek a gyümölcsét a multiplayerben fogjuk csak megízlelni. Lássuk akkor, hogy mik közül választhatunk:


Campaign:  Itt összesen 6 fő küldetésen fogunk végigmenni, amiket mindig megelőz egy eszméletlen aranyos kis animáció, ezzel összekötve a történet fonalát. Minden egyes küldetés 5 alküldetésre van felosztva, ahol egyre nehezebb és nehezebb helyzetekbe fogunk kerülni és a rendelkezésünkre álló fegyverarzenál is egyre gyatrább lesz természetesen. A végső főellenfelet mindig amolyan Lemmingses, agytörős módon tudjuk majd legyőzni, persze csak egyfajtaképpen. Nekem ezek a csaták tetszettek a legjobban egyébként.


Puzzle:  Ennél a típusnál mindig adott lesz egy helyzet, amit jó sok fejtöréssel meg kell oldanunk, mondjuk egy emberrel kell kinyírni 5-öt, de ők nem mozognak, nekünk meg nem jár le az időnk soha. Itt kell majd a legtöbbet törnünk a fejünket egy-egy megoldáson, hiszen igazából nem sok lehetőségünk van megnyerni a pályát csak akkor, ha a lehető legjobban taktikázunk.


Time-Trial:  Itt egy adott idő alatt el kell érnünk „A" pontból „B"-be, természetesen meglehetősen szűkös készlettel felszerelkezve. Ezek a pályák leginkább frusztrálóak, mintsem élvezetesek, de hardcore rajongóknak biztos sok örömet fog okozni.


Multiplayer


Ez tulajdonképpen az egész játéknak a sava-borsa, hiszen itt tudjuk az összes shopban vásárolt fegyverünket használni, itt lehet a legjobbakat játszani. Természetesen egy helységen belül és neten keresztül is lesz lehetőségünk irtani egymást. Nincs is annál nagyobb poén, mint egy, vagy több haverral nyomni a Wormst. Nem árt előtte azonban végigjátszani a kampányt, hiszen az első rész óta jó sok fegyverrel és kiegészítő cuccal nőtt az arzenálunk amiket nem árt ismerni mielőtt nekilátnánk a csatának. Ezen kívül ne feledkezzünk meg a shopról sem, ahol csak pénzzel lehet vásárolni, amiből a legtöbbet a kampányban fogunk megkeresni. A pályákon lesznek természetesen ládák is, ebből három típus van: a fegyver, a kiegészítő és a gyógyító ládák, amiket természetesen mindig abszolút lehetetlen helyekre dob a gép, aminek sokszor az lesz az eredménye, hogy meghalunk mire fel tudnánk venni őket, de hát ez itt a lényeg gyerekek a rengeteg nevetés és szórakozás. Persze az olyan maximalista embereknek, mint amilyen én vagyok, ez pont az ellenkezőjét tudja okozni, mondjuk azt, hogy jobb esetben a földhöz vágom kedvenc PSP-met, rosszabb esetben meg az LCD TV-be, aminek rögtön nem kevés pénz fogja a kárát látni…


A Worms Open Warfare 2 véleményem szerint egy nagyon remek kis program, mindenkinek csak ajánlani tudom. Mivel én személy szerint főleg Amigán játszottam vele a legtöbbet, ezért nekem nem tudott olyan túl sok újdonságot felmutatni, de tény hogy a borzalmas 3D-s megoldás után igazi felüdülés volt egy ilyen remekül optimalizált PSP-s változattal szórakozni. Próbáljátok ki, érdemes!

Memóriakártya: 576 KB
Wireless  Kompatibilis: Igen
Game Share: Nem
Wireless Network: Igen
PSP Danger: * * * *

2.
2.
Ca$h
Nekem nem tűnt fel semmi ilyesmi, szerintem a véglegesben már ki lettek avítva... ;)
1.
1.
"PSP Danger" - :D

A demót kipróbáltam, de a béna pálya miatt nem tetszik. :( Meg egy-két bug van benne.. (pl.: töltésképernyő szaggat, a gép mikor "skippel" előferdül, h ugyanúgy megy tovább az idő.. stb..)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...