Jövőbe tekintő sorozat 12. rész: Bazi Nagy Előretekintés 2008 - 1. rész

Link másolása
Ismét újév van. Igen tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. Olyan nagy nevek folytatásai jöttek ki ebben az évben, melyekre visszatekintve már mosolygunk, pedig tavaly (előtt) még mennyire vártuk megjelenésüket. Az emberi természet már csak ilyen (természetesen a cikkíróké is), így 2008-ra is már úgy tekintünk, mint ahogy azt anno tettük. Nem kell tartanunk attól, hogy a játékipar hanyatlóban lenne, és jövőre nem érnének minket meglepetések. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ez évben is összeírjuk a jövő évi játék felhozatal legígéretesebb darabjait. Íme!
Age of Pirates: Captain Blood
Fejlesztő: Akella
Kiadó: Playlogic \ 1C Company
Típus: Akció
Platform: PC
Megjelenés: január

Blood kapitány kalandjait izgulhatjuk végig ebben a kalózos akció játékban, mely az azonos nevű novella alapján készül. A játékos természetesen Blood kapitány irányítását veheti majd kézbe, és hajthatja végre dicső tetteit. 1685-ben kell a Spanyol armada flottái ellen küzdenünk közelharcban, illetve tengeri csatákban. Cselekedeteinket a játék pontokkal jutalmazza, melyekből vásárolhatunk jobb hajót és felszerelést. Igazán képek alapján engem személy szerint nem ragadott el a játék varázsa (inkább más féle vágy). Viszont lehet a külcsín ellenére egy belbecsben gazdag játékot kapunk. Csak igazam legyen!


Kingdom Under Fire: Circle of Doom

Fejlesztő: Blueside
Kiadó: Gathering
Típus: Akció, RPG
Platform: PC, XBOX360
Megjelenés: január

Immáron harmadik alkalommal látogatja meg gépeink monitorát a Kingdom Under Fire univerzuma, melyben a sötétség a fény elleni ádáz küzdelmének lehetünk szem és fültanúi. Immáron teljesen 3D-ben pompázó játékban egy hőst alakítunk a csatamezőkön, aki eldönti egy-egy adott csata kimenetelét. Természetesen nem csupán esztelen öldöklésről fog szólni a játék. A remek külcsín mellé a fejlesztők egy komoly fejlődési rendszert is építettek a játékba. Ez egyben a játék jelenlegi legveszélyesebb buktatója is.


Turning Point: Fall of Liberty

Fejlesztő: Spark Unlimited
Kiadó: Codemasters
Típus: FPS
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Dan Carson egy átlagos amerikai állampolgár, aki egy felhőkarcoló építkezésében segédkezik honfitársainak, mikor is a náci seregek Amerika invázióját megkezdik. Elsődleges célunk tehát adott: Túlélni a német támadást, majd visszacsapni oda, ahol a legjobban fáj támadóinknak. A sztoritól igazán nem dobtuk magunkat hanyatt, viszont az eddig megjelent képek és videók alapján, ígéretes alkotásra számíthatunk. Természetesen ezért a fejlesztők keményen megdolgoztak, hiszen állításuk szerint New York minden jellegzetes épületénél lehetőségünk lesz ellenfeleket hajkurászni.


Sam & Max : Season 2 : Episode #2: Moai Better Blues

Fejlesztő: Telltale Games
Kiadó: Telltale Games
Típus: Kaland
Platform: PC
Megjelenés: január

Nem kell ebben az évben sem aggódnunk a betevő Sam & Max miatt. A mostani karácsonyi rész után ismét újabb izgalmak várnak a kutya nyomozóra és őrült nyúl társára. Ezúttal a hideg északi sarkról a trópusokra utaznak, hogy egy esetleges szándékosan kreált vulkán kitörést megakadályozzanak. Természetesen ide is csoda rendőr járgányukkal jutnak el, amely ebben a részben már fejleszthető lesz. Az új helyszín mellett új szereplők és mini játékok is megjelennek. Már alig várjuk a megjelenés napját!


Pursuit Force: Extreme Justice

Fejlesztő: BigBig Studios
Kiadó: Sony Computer Entertainment
Típus: Autós, Akció
Platform: PSP
Megjelenés: január

A PSP egyik legjobb játékának folytatása is hamarosan kezünkben tudhatjuk. Ismét őrült száguldás veszi majd kezdetét, hogy igazságot szolgáltassunk. A főváros ismét megtelik rosszarcú gengszterekkel és azok bandáival. Nincs más dolgunk, mint ismét tisztára pucolni a helyet. Ez persze nem olyan könnyű, mint ahogy hangzik. Hiszen új ellenfél is akad a Viperák képében; a rendőrség egy különleges osztaga, csupa elit rendőrrel a fedélzeten. Természetesen ismét tucatnyi járgány áll, majd rendelkezésünkre. Viszont a legérdekesebb újítás az Igazság Csík (Justice Bar) lesz, amely kisegíti a játékost kínos pillanatokban.


Burnout Paradise

Fejlesztő: Criterion Games
Kiadó: EA
Típus: Autós
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: január

Ötödik alkalommal lesz lehetőségünk ismét darabokra zúzni álmaink autóit. Játékosként most Paradise City-be utazunk, ami azonnal autók csataterévé változik kívánságunkra. Szabadon bejárhatjuk a hatalmas várost. Fejleszthetjük járgányainkat, vagy esetleg újabbra cserélhetjük őket. Ott versenyzünk és rombolunk, ahol csak akarunk. A cél viszont nem változott az előző részekhez képest, ami természetesen nem gond. Hiszen esztelen versenyzés (akár ellenfeleink kiiktatásával) rajongói csak erre a játékra vártak (akárcsak mi). A demó meggyőzött bennünket, hogy januárban feltétlenül zúzzunk pár autót ronccsá.


Haze

Fejlesztő: Free Radical Design
Kiadó: Ubisoft
Típus: FPS
Platform: PS3
Megjelenés: január

Nem, hiszem, hogy lenne még egy játék, amelyhez a Korn írt volna számot. Viszont a Haze az együttesnek annyira bejött (a marketingesek szerint), hogy önként és dalolva vállalták a srácok, hogy dalolnak erről a sci-fi FPS-ről. A játékban egy Mantel katonát alkotunk. Kiképzésképpen egy Nectar nevű biológiai harcászati folyadékot adagolnak belénk tudósok sisakunkon keresztül, hogy 200 %-os teljesítményt nyújthassunk a csatatéren. Persze mellékhatásként fellép egy kis enyhe agymosás is, amelyre csak akkor döbbenünk rá, mikor egy csapat gerillaharcos kiszabadít maszkunk börtönéből. Ekkor fordul a kocka. Immáron újra harcba szállunk a terroristák oldalán, hogy volt megbízóinkat saját fegyverükkel iktassuk ki. A játék igazából jelenleg semmi újdonságot nem mutatott fel hasonszőrű társaival szemben, de mint tudjuk a remény hal meg utoljára.


The Club

Fejlesztő: Bizzare Creations
Kiadó: SEGA
Típus: Akció
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Számos ember él abban a tévhitben, hogy a Club csupán egy legenda. Egy játék, ahol bűnözőket fizetnek le, hogy hatalmas tűzpárbajokban gyilkolják le egymást. Eközben az interneten keresztül figyeli őket az egész világ és fogadásokat tesznek rájuk, hogy a nyertessel együtt, ők is meggazdagodjanak. Egyetlen igaz cél van ebben a játékban: Túlélni! Nos, ez lenne röviden a sztorija a játéknak. Nyolc különböző harcászati képességekkel megáldott karakter közül választva „gyilkolhatjuk" körbe a világot. Természetesen a megnyert összegből jobb felszereléssel biztosabb lesz győzelmünk. A multis része a játéknak csak ezután jön, mely a fejlesztők szerint minden többjátékos vágyunkat ki fogja elégíteni.


Left 4 Dead

Fejlesztő: Turtle Rock Studios
Kiadó: Még nincs
Típus: Akció
Platform: PC, XBOX360
Megjelenés: február, március

A képlet gyermekien egyszerű és mégis ígéretes: Végy egy várost tele zombikkal, majd dobj közéjük egy csapat túlélőkből verbuvált „szakaszt", akik egyetlen célja a túlélés. Nos, erről szólna a Turtle Rock Studios új játéka, melyet a Source motor fog életre kelteni. A fejlesztők kevés tapasztalatuk ellenére (, a félre sikerült Counter Strike: Condition Zeroval nem nagyon robbantak be a piacra) nagyon bizakodnak a játék minőségét illetően. A játékban természetesen a túlélők nem adrenalinnal felpumpált Rambók lesznek. Hús-vér és természetesen még élő emberek, akik egyedi borzalmakkal élték át a pusztító cselekményeket, mielőtt csatlakoznának hozzánk. A játék viszont a legegyedibb megoldással fog előrukkolni, ugyanis a Coop játékmenetet részesíti előnyben, így négy társunkat más-más játékosok veszik kezelésbe. Tehát a csapatmunka elengedhetetlen, ha túl akarjuk élni az adott pályát és megküzdeni a pálya „főgonosz" zombijával. Az érdekesség viszont az, hogy másik négy játékos is csatlakozhat a játékhoz, így erősítve a MI által irányított zombi sereget. Kiadó híján kicsit kételkedünk a februári megjelenésben.


The Wheelman

Fejlesztő: Tigon
Kiadó: Midway
Típus: Akció, Autós
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: február, szeptember

The Wheelman a játéktörténelem során egyszerre készül (egymást kiegészítve) az adott filmmel, melyen Vin Diesel közreműködésével dolgoznak. A projekt munkálataiban olyan nagy cégek vesznek részt, mint a Midway Games, MTV Films, Paramount Pictures, MTV Games, és a Vin Diesel féle Tigon Studios. Rich Wilkes az XxX forgatókönyv írója írja a sztorit, tehát panaszra biztosan nem lesz okunk. Viszont a játékról valójában igazán semmit sem tudni még. Megjelent tavaly egy renderelt videó, melyben láthattunk lövöldözést, üldözést és hatalmas robbanásokat, viszont a végső produktumból még egy kép sem szivárgott ki. Reméljük idővel mindenre fényderül.


Devil May Cry 4

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Típus: Akció, Verekedős
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Szerintem nincs olyan konzol tulaj, aki még nem halotta volna Dante nevét, vagy ha ezt nem is, akkor a Devil May Cry címet. Az egykoron Playstation exkluzív játék mára kinőtte magát és mindkét következő generációs konzolon tiszteletét teszi. Ezúttal új hős csatlakozik be a történetbe. Nero egy szekta tagja, mely felesküdött, hogy minden gonoszt kiirt a világból. A különleges képességekkel felvértezett osztag neve a Szent Lovagok rendje. Dante, aki démoni származása miatt folyamatosan célkeresztbe került, egyszer megelégelvén a menekülést Nero szeme láttára lemészárolta szakasztársait. Ekkor bosszút esküdve nyomába ered. Tehát a játék elődeihez képest végre nem csak grafikai megújulást kap, hanem tartalmit is. A játék során tehát két hőst kell irányítanunk felváltva, hogy a saját igazunknak teret adjunk hatalmas kardjainkkal. A játék egyetlen célja, hogy a pályán lévő ellenfeleket, minél gyorsabban és brutálisabban végezzük ki kardunkkal, illetve fegyvereinkkel, melyeket a későbbiek folyamán fejleszthetünk is. Akcióban tehát nem lesz hiány! A kérdés, hogy ez elegendő lesz-e a játék sikeréhez?


Mercenaries 2: World in Flames

Fejlesztő: Pandemic Studios
Kiadó: EA
Típus: Akció
Platform: PC, PS2, XBOX360, PS3
Megjelenés: április

A stuff az előző rész hangulatát próbálja ismét átültetni a képernyőkre immáron next-gen minőségben. Szerencsére a PC-sek sem maradnak ki ezúttal a töménytelen akció, lövöldözés és robbanás orgiából. Zsoldosként nem a becsületért, vagy a szabadságért, hanem a pénzért kell a pályákon az ellenséges egységeket szétszednünk, melyre több tucat lehetőségünk lesz, hiszen a modern haditechnika legújabb vívmányain keresztül az átlagos hétköznapi sportkocsiba pattanva is rombolhatjuk a környezet, mely a Havok fizikus motornak köszönhetően reálisan esik darabjaira. Ez az a játék, amelyben biztosak vagyunk, hogy remek szórakozást fog garantálni.


Turok

Fejlesztő: Propaganda Games
Kiadó: Touchstone
Típus: FPS
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Az 1997-es nagy sikerű játék feltámadásának lehetünk szemtanúi ez évben. A játékot fejlesztő stúdió új, ám a trendnek megfelelően volt EA veteránfejlesztőkkel zsúfolt. A játék grafika szinten viszi a pálmát köszönhetően a remekül teljesítő Unreal 3 motornak, melyet a produktumhoz vásároltak a készítők. Játékélményben is remek lehetőségek rejlenek, hiszen nem elég a ránk törő dinoszauruszoktól megóvni magunkat, hanem eközben ellenséges rohamosztagosokkal is el kell bánnunk a magunk módján. Ehhez több tucat fegyver áll majd rendelkezésünkre, köztük a sokak kedvence, az íj is. Ezzel az alkalmatossággal könnyen állíthatunk dínók számára is csapdát, ha sikeresen „felszögelünk" egy rohamosztagost a fára. A remek játékmenet mellé sztori is dukál, mely az állítások szerint Halo szintű lesz. Mi csak abban reménykedünk, hogy a régi részek hangulatát egy picit vissza adja ez a modern változat.


Super Smash Bros. Brawl

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Típus: Verekedős
Platform: Wii
Megjelenés: február

A Nintendo tudja mi a tuti. Ezért hát fogta az összes lincenszelt konzol hősét, s egy játékban egymásnak eresztette őket. Így született a Super Smash Bros, mely most Wii-re is tiszteletét teszi. A több tucat figura közül választhatunk, hogy valamelyikükkel győzedelmeskedjünk a többi ismert alak fölött. Van itt Solid Snake, Zelda, Mario, Luigi és még sokan mások. Mindenki egyedi támadással rendelkezik, így szinte hónapokig nyüstölhetjük a játékot, míg minden szereplő képességét gombnyomásra be tudjuk vetni. A gameben lesz coop funkció is, melyben a játék által vezérelt szereplők ellen vehetjük fel a harcot együttes erővel. A hangulat és a minőségi mérce tehát adott. Remélhetőleg már nem csúsztatják tovább a fejlesztők a megjelenés időpontját.


Lost Odyssey

Fejlesztő: Mistwalker / Feel Plus
Kiadó: Microsoft
Típus: RPG
Platform: XBOX360
Megjelenés: február

Ez a második konzol exkluzív játéka a Mistwalker csapatának, melyet a Microsoft számára készítenek. A játékban Kaim szerepét ölthetjük magunkra, akit elátkoznak, hogy 1000 évig éljen. A történet bemutatja Kaim egész életét, ahogy több generációt túlél. Tehát a konfliktus így sem kerülhető el, így ebben a misztikus világban rengeteg harcot is megélünk. A világ maga pedig egy sötét iparosodó világ, melyben szinte mindenkit megbabonázhatnak a gonosz erők. Reméljük, azért nem egy egyszerű verekedést kapunk a fejlesztés végére.


Condemned 2: Bloodshot

Fejlesztő: Monolith Productions
Kiadó: SEGA
Típus: FPS
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Ethan Thomas volt CIS ügynököt visszahívják, hogy megoldjon egy rejtélyes ügyet. Az ügyben eltűnt volt partnere is, így a nyomozás már személyessé is vált. A múltja még mindig kisérti, és azóta sehogy sem tud kiszakadni belőle. Belső démonaival is szembe kell néznie, miközben a város legsötétebb bugyraiban kutat nyomok után. Összeesküvés, árulás és csapdák várnak rá útja során, de rémes múltjának köszönhetően könnyedén veszi az akadályokat. Környezetét kihasználva (alkalom adtán darabokra szedve) védheti meg magát az alvilág söpredékeitől.


Lost: The Video Game

Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Típus: Kaland
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: február

Mint a 815-ös járat egyik utasa, te magad is túléled a repülőgép lezuhanását egy elhagyott szigetre. Miközben felfedezed a szigetet, rejtélyes és ijesztő titkokat fedsz fel. Nem csak a helyről, de önmagadról is egyre többet tudsz meg. Magadban össze kell raknod a nyomok darabkáit. Csak így juthatsz haza. A népszerű TV sorozat után, mi magunk is átélhetjük ezeket az izgalmakat. A játékban sok főszereplővel találkozhatunk, de ismerős helyszíneken is botorkálhatunk majd. Lesznek rejtvények, küzdelmek és megannyi izgalmas helyzet. Ám továbbra is a legnagyobb kihívás a szigeten való túlélés lesz.


Age of Conan: Hyborian Adventures

Fejlesztő: Funcom
Kiadó: Funcom / Eidos
Típus: MMO
Platform: PC, XBOX360
Megjelenés: február

Egy világ mely teli van gonosz istenekkel, misztikus lényekkel, elveszett civilizációkkal és egy szenvedő emberi fajjal. A hatalmas barbár végre elfoglalhatta Aquilonia trónját, ám a béke továbbra is várat magára. Conan uralkodása csupán kezdete egy új világ megteremtésének. Ebbe az elvarázsolt világba érkezünk játékosként, hogy jobbá (esetleg gonoszabbá) tegyük a világot. Egyedi utat kell bejárnunk majd, hogy végzetünket beteljesítsük és a világ leghatalmasbbikává válva csatákban vegyünk részt. Magyarul, Egy MMO játékot kapunk, melyben a World of Warcraft-hoz hasonlóan fejlődnünk kell.


Far Cry 2


Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Típus: FPS
Platform: PC, XBOX360
Megjelenés: március

A híres első rész után ez a játék sem kerülheti el a folytatást, melyet már az Ubisoft fejleszt. A név megmaradt, de a Crytek a Crysis mellet döntve lépett meg a nagy kiadótól. Ami reméljük nem lesz a játék hátránya, hiszen a történet és a megvalósítás igazán felcsigázott minket. Ezúttal Afrikában fogunk kalandozni, ahol csupán morcos zsoldosokkal fog meggyűlni a bajunk 50 négyzetkilométernyi terepen. A játék ötvözni fogja a STALKER szabadságát, a Far Cry játékmenetével. Lesznek vezethető járművek és egy tucat mordály (lángszóró is), mellyel rendet tehetünk a képzeletbeli afrikai államban.

Kapcsolódó cikkek

38.
38.
Dentis 360
Egyenlőre(a Far Cry 2-őt leszámítva)nem vagyok elájulva 2008 játék felhozatalától.Bár PS3-ra lesznek nagy címek....
37.
37.
Mast3rmind
Már ki kellet volna menni ezen a hétvégén -.-
36.
36.
torolaci
mikor lesz a cikk 2. része?
35.
35.
Mast3rmind
Eight Days-ről semmi egyéb nincs kivéve ezt a videót. Nem fog ez évben megjelenni. Egyébként renderelt a videó, nagyon látszik rajta.
34.
34.
uszylaci
a tga 4 abba lesz joo, hogy egy sorozat és lehet szabadon járkálni meg amit megszokhattunk a többi részből, szebb grafikával, részletességgel.... de ez lehet olyan lesz, hogy nem lehet szabadon járkálni, de látványos akciók vannak benne. ha megnézitek vagy megnéztétek a videót, akkor kiderül hogy a mozgásra és a részletességre odafigyeltek nagyon. pl: esedezve mozog és tényleg olyan mint egy igazi ember, botladozik meg nem állhat mindig egyenesen... pl san andreasban....

de lehet ebben is olyan lesz hogy szabadon lehet járkálni... nem tudni, de nagyon odafigyeltek!
33.
33.
uszylaci
34: az lehet!

igazábool nem lehetne tudni, mert ebből van gameplay videoo, de a gta4-ből nincs. nem lehet tudni, de az tutti hogy mind a 2-t megveszem ps3-ra!!! tutti!
32.
32.
pstomi
33: Szerintem a GTA 4 fele ennyire se lesz látványos.
31.
31.
uszylaci
32: ezt komolyan mondod? mert télleg joo, csak ilyenkor a legtöbb ember azt mondja hogy:

fuuuh de joo! jaj erre mondod hogy joo?

valami ilyesmit.... :)

remélem télleg kijön az idén...
30.
30.
pstomi
31: Atyauristen ez nagyon durva, ez szarrá veri az összes játékot az tuti. PS3 exluziv? :( kéne egy ps3 asszem.
29.
29.
uszylaci
nézzétek meg ezt a videót! ha most 2008ban fog ezba játék megjelenni ez lesz az év játéka! nem viccelek... nincs benne 2 ugyanolyan mozdulat... de az év játékával még várjunk.... cod5 gta 4 fry cry 2 meg még sok más. de ez sem néz ki rosszul!

http://video.google.com/videoplay?docid=4914440653902384382&q=eight+ps3+demo&total=9&start=0&num
28.
28.
uszylaci
27.
27.
Aramisz93
basszus ne írd ne mindenhova...nekem se fogadták el...de akkor se írkáld már be mindenhova...
26.
26.
uszylaci
beküldtem 4 hírt! egyet ma, a többi 3-at meg 2-3 nappal ezelőtt. van gta4-es is. uj infók... nem rakják ki?

ja, ha belegondolok 5-öt küldtem, mert van még egy olyan nhogy a bejingi olimpiának a játékát, ami a legjobb olimpiai játék lesz (állítólag)

azt készítik. nem hogy ilyeneket tennétek ki, de olyat hogy LEHET csinálnak hősök játékot... megáll az ész... :) nyugott vagyok, de azért.... :)
25.
25.
Aramisz93
jaja...az lesz...vagy opera...de netscape az repül az biztos...
24.
24.
Daks
nalam minden rendben van. ajanlom firefoxot ;)
23.
23.
Aramisz93
23: nem tudom...én rámentem fórum gombra ott felül...erre kiírja, hogy a "szerver túl van terhelve...próbálja meg később"...nemtudom....ha tényleg nem volt semmi akkor megint a kibaszott netscape szarakszik?XD...azt hiszem itt az ideje leváltani valami másra...
22.
22.
KD
az a turning point egy k*rva nagy sz*r lesz nézzétek meg gametrailers- en
21.
21.
Daks
mirol beszelsz minden rendben van :D nyomj ctrl+F5-öt ha nem jon be akkor kuldj egy screenshotot a mail cimemre es megnezzuk mi a gond.
20.
20.
uszylaci
na, meglesz javitva, vagy uj szerverre költöztök? mert már volt ilyen máshol
19.
19.
Aramisz93
17: dettó...biztos a windows a ludas XD
18.
18.
LnB
én nem nézem a Lost-ot, de (nagy sorozat addikt vok, de nem jön be) a játék érdkel, amugy én nem tudok kiemelni egy játékot sem de a FarCry 2 mondjuk sokakkal ellentétben teljesen hidegen hagy. és a GTA4 se lesz szerintem több mint az előző részek uj motor alatt.
17.
17.
uszylaci
17: nekem is! ez a rossz! szerkeztők, csináljátok a hibát? mert érdekelne pár hír :)
16.
16.
Hablaty
Azért is ide írom, mert máshol fel van csúszva, a komment írásra, és ott valamiért sokkal szélesebb, mint itt, ha pedig rákattanok, akkor úgy veszi, hogy arra kattintottam
15.
15.
Hablaty
Sztem jó összefoglalás, engem a far cry, a gta, a turok és a lost (ha nem szúrják el) érdekel.Amúgy tudnátok segíteni, a problémám a következő:

Tegnap megpróbáltam feljönni a gamekapocsra, de nem találta(a cím tuti jó volt, mert a kedvencekből nyitottam meg és mindig megnyitja onnan).Néhány perccel később újra próbálkoztam, és ,egnyitotta , de az egész oldal üres volt, mintha kitörölték volna az összes hírt és játékot.Utána pár órával később megint megpróbáltam, és működött, de a hírekben az aktuális sztárok, top 10 keresés, stb(amik máskor az oldal alján vannak)teljesen felcsúsztak a hírre, így jó esetben is csak a felét látom.Azóta nem változott, nem tudjátok, mi a baj?
14.
14.
Aramisz93
14: én meg hajfestéket XD...meg a fodrászom telefonszámát XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...