Eladási rekordot döntött a Nintendo decemberben

  • Írta: Daks
  • 2009. január 16.
  • Hardver
Link másolása
A Nintendo eladási rekordot döntött tavaly decemberben - a karácsonyi hajrában 3 millió DS-t és több mint 2 millió Wii-t adott el csak az Egyesült Államokban.
A Nintendo eladási rekordot döntött tavaly decemberben - a karácsonyi hajrában 3 millió DS-t és több mint 2 millió Wii-t adott el csak az Egyesült Államokban.

A japán óriás az ünnepek előtti hónapban túlszárnyalta a Playstation 2 2002-es eladási rekordját - a Sony gépéből akkor 2,7 millió darab talált gazdára Amerikában. Az NDP legújabb felmérése szerint a karácsonyi slágerlista első két helyét a Nintendo foglalja el, aztán jön az Xbox 360, utána pedig a Playstation. A konzolgyártók egyébként ritka jó évet zártak, a 2008 karácsonyi eladások 11%-kal jobbak voltak a tavaly előttinél, a három cég nem kevesebb, mint 1,8 milliárd dollárt oszthatott szét egymás között. És akkor az európai és ázsiai adatokat még nem is számoltuk bele! De következzenek a pontos adatok:
  1. Nintendo DS - 3040000 db
  2. Wii - 2150000 db
  3. Xbox 360 - 1440000 db
  4. PSP - 1020000 db
  5. PlayStation 3 - 726000 db
  6. PlayStation 2 - 410000 db

10.
10.
resolve3
Hát a wii ismét tarolt!Nagyon örülök neki!Remélem továbbra is ennyit vesznek majd a konzolbol. :D
8.
8.
Tilla25
Hát azért látszik hogy magyarország menyira béka fenek allatt van! A psp-t és a DS-t mindenki fikáza pedig ha összeadnánk a fenti számokat akkor a négy nagy konzol csak kb. 600000 db-al veri kettő kézi konzolt:) vajon ez miért is van? PSP grafikája egyszerüen lenyügőző, főleg a játék intrók! elég ha F.F. Crisis core-t emlitem. Az Xbox és a Ps3 csak arra való hogy tőkéletes képet kapj, de játék élménybe a DS és a PSP simmán aláza őket
7.
7.
laca009
8 tudod nemsokára a sony meg a nintendo is alázni fogja a box-ot mert amikor vettem a psp-met csak egy box-ot abbol is az arcade gépet vittek és velem együtt 3 psp-t meg jétkokat és még 2 wii-t minden szarral vettek meg szal egy kicsit...
6.
6.
watto
6: ez mindig is ígyvolt, megint kárvolt megszólalni :(



A wii mindigis alázott mindant eladásban.. sajnos
4.
4.
silenthill
Slik!



Egyszerű. Nem a burnout meg nfs másolatokat kell rá megvenni, hanem a fasza kis jrpgket, meg zeldát, meg kalandjátékokat, simcityt. Órákig elvagy vele, és egy hosszabb útra ideális.



-----------------------

PS2 egyszerűen csodálatos. :) Kiváncsi vagyok élete végére eléri e a 200 milliót.
3.
3.
Slik
Szerintem is a DS egy rakat szar mit lehet élvezni rajta a fos grafikát ? :S
2.
2.
Scoo
A Wii-vel egy gond van (a gyenge hardveren kivül): a fejlesztők azt hiszik minden olcsó gagyit el lehet rá adni ezért töménytelen mennyiségű iszonyat gyenge játékot hozna ki rá. Pedig ott is akad jó pár gyöngyszem. Egyébként nagyjából egész évben ez volt észrevehető. A wiiből majdnem annyit adtak el, mint a két konzolból összesen. Bár nem láttam még összesített adatot.
1.
1.
HATRED
nem tudom az emberek mit szeretnek a ds en. szerintem borzalmas akkor már simán psp az legalább jobban is néz ki de még sztem az is fölösleges. a wii meg sztem poénos meg minden de én 1-2 óra után ráuntam akármilyen játék is volt benne
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...