E3 2009: Crysis 2 - A teaser legsötétebb titkai

Link másolása
A tegnapi Crysis 2 teaserbe került pár olyan dolog is, amit nem biztos, hogy mindenki észrevett. Ezért itt egy kis összegzés, hogy mi is maradhatott ki.
A tegnapi Crysis 2 teaserbe került pár olyan dolog is, amit nem biztos, hogy mindenki észrevett. Ezért itt egy kis összegzés, hogy mi is maradhatott ki.

Mint a Halo: ODST esetében, itt is kaptunk pár érdekes dolgot elrejtve a jeges szilánkokban, így menjünk biztosra, hogy mindent megtudjunk a játékról. Az első képen egy pálmafát láthatunk egy villám társaságában, így meglehet, hogy ismét partközelben fogunk lenni. A második képen egy város van a háttérben  és úgy tűnik, éppen egy tornádó sújtja a területet. A harmadik képen egy ajtó látható amin a "karantén" szó áll, valószínűleg valamilyen terjedő fertőzéssel is lesz dolgunk a játék folyamán. A negyedik és ötödik képen két mondat villan fel amik ezt teszik ki: "Még életben. De hogyan?" Ez valószínűleg Profétára utal, aki túlélte az első játék vége felé történő atomcsapást.

A hatodik képen egy működésképtelenné volt autó roncsait láthatjuk, romokkal körbevéve. A hetedik, nyolcadik, és kilencedik képen egy kordon van rendőrökkel, valamint egy tömeg, aminek a végén sikerül áttörnie az akadályt. Valószínűleg az idegen fenyegetés hallatán tömeges pánik ütötte fel a fejét világszerte. A tizedik képen házak, vagy inkább boltok állnak lángokban és emberek menekülnek el a helyszínről. Vajon fosztogatás indult, vagy az idegenek csaptak le? Az utolsó képen a nanoruha egy részét láthatjuk ami úgy tűnik, elijeszti az idegen fertőzést. Ennyi volt elrejtve a kis teaserben, de már így is következtethetünk, hogy valószínűleg globális méretű lesz a megszállás, így városokban is fogunk már harcolni, és biztos lesz még egy-két csavar a történetben. A bejelentés óta a CryTek elnöke, Cevat Yerli is nyilatkozott, és válaszolt pár kérdésre, jöjjön pár érdekesebb részlet:

A Gamasutrának adott interjújában Cevat megkérdőjelezte Hirai múltkori állítását, miszerint a Sony olyan konzolt biztosított a fejlesztőknek, aminek valódi erejét csak évek múltán lehet felfedezni, és kihasználni. Állítása szerint a csapat már rég végzett egy analízist, és szerintük a Crysis 2 teljes mértékben ki fogja használni a PS3 erejét. Cevat szerint már majdnem elérték a határt, sokkal többet ők sem tudnak tenni, de még azért próbálkoznak összekaparni 1-2% erőforrást ahonnan csak tudnak.

Az IGN-nek adott interjújában Cevat ismét megnyugtatta a rajongókat, hogy semmilyen befolyással nem lesz a konzolos fejlesztés a játékok PC-s változataira, és hogy nem kell félni, a PC-s verzió sokkal jobban fog kinézni, míg a konzolos verziók, a maguk piacához igazodva ott lesznek a legszebbek:

"Nem kell lebutítanunk a játékot; a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy egy ütős Xbox 360-as és Playstation 3-as játékot csináljunk, és hogy egyben a PC-s mércét is magasabbra helyezzük. A PC-s verzió jobban fog kinézni, arra a tényre támaszkodva, hogy a PC többet tud. De a konzolokon konzolos játékokkal vetekedsz, a lényeg az, hogy a legjobb Xbox 360-as és a legjobb PS3-as játék legyen a piacon..."

28.
28.
cross56
28: jah meg xbox360,mert nekem meg az van:D

de kár h pc-n szebb lesz:S nah mind1 majd kiderül
27.
27.
Xx-GoldenAye-Xx
ÁÁÁÁ kár hogy az 1-ső része nem jött ki Ps3-ra.

26.
26.
Dcrysis02
26: Nem az fáj hogy a CE jön konzolra, felőlem futószalagon is gyárthatják a CE-es konzolos cuccokat, amíg a játékok nem kapják el a konzolitiszt.

Én féle,(igen félek) hogy egy leegyszerűsített játékot kapunk eredményül.

Tény:

Deus Ex:csodálatos játék, Deus Ex 2(multiplatform) túlságosan leegyszerűsítette, közel sem olyan jó mint az első rész.

F.E.A.R. 2, ugyanaz, hirtelen egy konzol lesz a fő fejlesztési platform, és közel sem lesz olyan jó a játék mint az első rész.

Plusz pár funkciót kiszedtek, ami az első részben benne volt.



Csak ennyi. Nem az a baj hogy kijön egy másik platformra. Az a baj hogy azáltal lehet túlságosan eltorzítják azt amit szerettünk.

Olyan mintha a barátnőd hirtelen úgy döntene, hogy rondábbá operáltatja magát.
25.
25.
OldM4n
25: Ezt valaki fejtse már ki: Miért fáj, ha kijön konzolra a CE? A konzolosoknak miért fáj, ha valami mégsem konzol exkluzív? (X-Men) Engem csak az érdekel, hogy az én platformomra MIKOR jön ki egy adott cucc. Igaz, én rétegjátékos vagyok, többnyire olyan cuccokat tolok, amiket más nem nagyon és vice versa. De nekem nem fáj, ha az SBK2009 kijön konzolra, sőt, szeretném ha online-ba alázhatnám sz...rrá a konzolosokat... PC-vel. De nem fáj, hogy neked konzolod van. Ez szerintem ilyen hülye magyar szokás lehet, öljük meg egymást a játékok miatt... merthogy egy társadalom részhalmaza TÖBBNYIRE összefog a nagy halmaz ellenében. Bogarasok, motorosok, szeparatisták etc. A Gamereknek nagyon sok tanulnivalójuk van ezen a téren.

19: Te leragadtál CSAK a játéknál. Zsét nem akarsz vele csinálni. Ne is vegyél PC-t legalább ide sem fogsz írogatni. Jobbulást.
24.
24.
Dcrysis02
23:Nem, nem tudná.A PS3 grafikus kártyája egy nagy...on régi darab.Igaz besegít a cell ha a kártya nem bírja, de közel sem olyan erős mint azt te gondolnád.A CryTek soha nem mondta azt hogy nem lesz több CE játék PC-re.Ezt a hülye fanboyok kezdték el terjeszteni mikor Yerli azt mondta hogy ha nem lesz sikerük nem lesz több PC EXKLUZÍV játék.A Warhead sikerén múlt ez, és Yerli mondta hogy a Warhead a kritikusoknál, és a boltokban is nagyon jól teljesített.Így értelme sem lett volna konzolra fejleszteni, de ugye a pénz...Kicsit hátba döfve is érzi mindenki magát emiatt.
23.
23.
thelegendary
A ps3 megfelelő kezekben bőven tudná tartani az iramot a 4SLI-s, corI7-es álomgépekkel! Csak ugye itt ez a tök idegen cell programnyelv.

A végső határ sztem itt csak egy jó reklámduma. eredetileg a Crytek annyira be volt rágva a Crysis után a PC-s táborra (khmm..WAREZ stb.), hogy ugyebár kijelentették: NEM LESZ TÖBB CRY ENGINE GAME PC-re! Ahhoz képest most mi van...... érdekes.
21.
21.
CJgabor
én nem vok egy Crysis rajongó, 1el jáccottam, de csak a dzsungelig tetszett (a legelején), de az is csak egy kis mértékig.de ez a 2 nem néz ki rosszul, egy próbát megér :)
20.
20.
Dcrysis02
19:És vajon annyi pénzért mennyivel több dolgot tudsz csinálni a gépeddel, talán még pénzt is tudsz keresni vele ha munkaeszközként hasznosítod.

Kérlek,,, ne kezdjük újra!!
19.
19.
vicious
17: és egy ilyen Pécét mennyiből raksz össze?

Vajon kijön annyiból mint egy XBOX 360 vagy egy PS3?
18.
18.
bishop02
jó de ez olyan baromság ,hát kit érdekel ,h kihozza e a maxot belőle vagy nem!! a lényeg az ,hogy a játék tökéletes legyen mind3 platformra ,más nem is számít! Akinek amilye van azzal nyomja:P
17.
17.
jeti93
Nem biztos, hogy a Cell nyerne, főleg még tedd hozzá, hogy a ps3 valójában csak 6-ot használ(1-et oprendszer, 1 pótnak), (és az i7 sokkal jobban van megépítve: gyorsabb kommunikálás a magok között... Olvass róla pöppet) És tedd hozzá, hogy

átalakított 7800GT vs 4 SLI-s GTX 285.

Asszem a pc nagyon elhúzott a konzolok mellett.
16.
16.
demon68
az elég durva reklámduma, hogy mindent kihoztak a PS3-ból és így is többet tud a PC (4magos i7 vs. 8magos cell processzor)
15.
15.
Mathia$
Király!Már nagyon várom!
13.
13.
Pukhi-zik
a lényeg az, hogy a legjobb Xbox 360-as és a legjobb PS3-as játék legyen a piacon..."

Na én ezt szeretem hallani. :)
11.
11.
Pain
Hát kicsit vicces, hogy ők is a határokkal jönnek! Csak azt nem vágom, hogy akkor az x360 határait mér nem említik, ha elvileg a 2 gép közel egy szinten van! Amúgy ezt már sokan mondták és még fogadok, hogy ennél szebbet is látni fogunk!
10.
10.
Dcrysis02
Lehet a tüntetéses anyagot a Crytek Budapestnek köszönhetjük :)
9.
9.
Petike x
Az a tüntetés az renderelt volt? mert nekem inkább úgy tűnt mintha egy nemzeti ünnepünkről származna..
8.
8.
XRaptor
Én ki fogom próbálni mind PC-n és Xbox360-on is mert mindekettő van fullos:P:D
7.
7.
thelegendary
Ha annyira a ps3 határairól beszélnek, mi van az xboxal?

Arra alapból már alacsonyabb beállításokkal jönne? mert ugye a végső határaik közt már lényegesebb künbségek vannak!
6.
6.
shyfter
Lehet, hogy elérték azt a határt. Az első rész máig a legszebb játék pedig hány éve már, hogy megjelent.
5.
5.
tDr1v3r
3: Én inkább elhiszem, hogy teljesen kihasználják... látványvilág, realizmus, etc...

Talán a br-t nem fogják kihasználni, de a boxos verzió többlemezes lesz...
4.
4.
bence9
örülök hogy nem hagyják akkor cserben a pc-t.szerintem megvesz ezt is crysis meg warhead mellé :)
3.
3.
bogag
Hát azért még nem biztos hogy elérték a PS3 határait, lehet hogy csak egy picit jobban kellene programozni. Ez talán egy újabb reklám a Crysis-nak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...