E3 2009: Left 4 Dead 2 információk és látnivalók

A Left 4 Dead 2 az idei kiállítás egyik legnagyobb meglepetése volt, s szerencsére a készítők nem hagytak tudatlanul bennünket a folytatást illetően.
A Left 4 Dead 2 az idei kiállítás egyik legnagyobb meglepetése volt, s szerencsére a készítők nem hagytak tudatlanul bennünket a folytatást illetően.


Míg a Half-Life sorozatot évekig húzzák a Valve-nál, addig a Left 4 Dead viszonylag hamar megkapja a maga folytatását: a második rész november 17-én jelenik meg PC-re és Xbox 360-ra. Öt új kampány várja a játékosokat, ezek közül mindegyik támogatja majd a Versus, Survival és egy eddig ismeretlen játékmódot. A folytatásban új főszereplőkkel tehetünk rendet a zombik között; Coach, Nick, Ellis és Rochelle állítólag jóval kidolgozottabb személyiséget kap majd, mint az első rész hősei.


Maga a játékmenet nem változik sokat, viszont az új fegyvereknek köszönhetően mindenképpen színesedni fog egy csöppet. A hagyományos golyószórók mellett megjelennek a közelharci fegyverek, mint például a balta, a láncfűrész vagy a serpenyő, amelyek nem csak püfölésre, de csonkolásra is alkalmasak lesznek. A speciális zombik között három újjal találkozhatunk majd, egyikük egy állig páncélozott behemót lesz, aki egyszerre képes leütni csapatunkat, míg egyikünket különleges kezelésben részesíti majd. Új típus is bemutatkozik: ezek a többek között tűzre immunis zombik a specális és a közönséges élőhalottak közé sorolhatók.


A kiállításon mindkét verziót ki lehetett próbálni (ennek köszönhetően tetemes gameplay anyagot tekinthettek most meg), s állítólag a PC-s  verzió - ha nem is észrevehetően - szebb, mint a konzolos, de ez valószínűleg csak annak fog feltűnni, aki kutat majd a különbségek után. Rossz hír, hogy a második rész megjelenésével, megszűnhet az első DLC-utánpótlása. A játék producerei szerint kisebb frissítések várhatók majd a Left 4 Deadhez, a további komoly kiegészítők kérdésében viszont egyelőre bizonytalanok. Reméljük a legjobbakat!24 komment - szólj hozzá!