Világszerte visszaestek a játékeladások

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD, a GfK-ChartTrack és a Famitsu Amerikában ,Nagy-Britanniában és Japánban végzett felmérése szerint 8 százalékkal estek vissza a játék eladások az utóbbi évben.
Az NPD, a GfK-ChartTrack és a Famitsu Amerikában ,Nagy-Britanniában és Japánban végzett felmérése szerint 8 százalékkal estek vissza a játék eladások az utóbbi évben.

A három legnagyobb piacon végzett kutatás szerint összesen 8 százalékkal csökkentek a játékeladások, javarészt az amerikai és a brit piacnak köszönhetően. Míg Japánban mindössze 2 százalékos csökkenést könyvelhettek el a kutatók (az 5 százalékos nagygépes visszaesést valamennyire kompenzálta az 1 százalékos zsebkonzolos játékeladás-csökkenés), addig az amerikaiaknál 7, a briteknél 14 százalékos mínuszt mértek. Asztali és zsebkonzolokra lebontva ez előbbi esetében 7 illetve 8, utóbbinál 6 és 25 százalékos csökkenést jelent.

A tavalyi évhez viszonyított visszaesés a PlayStation 2-játékok iránti - érthető - drasztikus keresletcsökkenésnek köszönhető elsősorban: összesen 57 százalékkal kevesebb PS2 játék került eladásra tavaly - Amerikában 56, Japánban 55, míg az angoloknál 67 százalékos visszaesést regisztráltak. Összegzések szerint a Call of Duty: Modern Warfare 2 volt a legkeresettebb játék (11.86 millió eladott példánnyal), őt pedig négy Wii-s játék, a Wii Sports Resort (7.57 millió), a New Super Mario Bros. Wii (7.41 millió), a Wii Fit Plus (5.8 millió) és a Wii Fit (5.44 millió) követte.
21.
21.
Maci80
Szerintem ha már az európai árakat nem úgy határoznák meg,hogy a dollár jel helyére egy euró jelet tesznek,1-2%-ot lendítene az európai eladásokon.A warezt pedig soha nem fogják kiírtani,legalábbis addig nem amíg a letöltésekért nem kell annyit fizetni hogy ne érje meg.Ez valószínűleg soha nem fog bekövetkezni.
20.
20.
Neo1989
hát mongyuk az eredeti gameknek is megvan az elönye de én meg értem amásik szenpontott is , ha valaki nem született milliárdosnak

pl van 1 oldalahol direktbe ilyen másolt gameket lehet rendelni és meg kell hogy mondjam a formának van forgalma

de az biztos hogy konzolra csak eredeti gamet fogok venni 2 okból

1 a ps-t jobban szeretem mint az x-boxot és lehet hogy drágák rá a gamek de én nem fogok fél orákat szenvedni a a restartolással mire 1 game elindul . :)
19.
19.
Netsu
#18: Ha te ilyen rohadt jól élsz,hogy ki tudsz csengetni súlyos forintokat egy rohadt CDért meg egy rohadt 20 oldalas kézikönyvért,akkor örülök neki! Bár van egy olyan sejtésem,hogy neked is csak a szüleid kinyalják a segged,és onnan van rá pénzed..!

Köszönjük! További jó élősködést! :D
18.
18.
Skippyke
#17: És sok sok más veled véleményben eggyező emberrel együtt kárósítod ezzel is a fejlesztőket és a PC-s játékipart! Köszönjük! További jó lopást! :D
17.
17.
Adamknight
Nekem csak pc-s játékokra van szükségem mert "csak" számítógépem van, azokat meg letöltöm, mert nem vagyok olyan hülye, hogy 10-20 ezer forintokat dobáljak ki az ablakon, ha ingyen is megszerezhetem ugyanazt a minőséget.
16.
16.
ACDC 4ever
és bírta 10 évig a PS 2 grat nem semmi
15.
15.
Mathia$
Konzoleladások szeremcsére nőttek a játékeladások csökkenésének ellenére. :)
14.
14.
Neo1989
#13: pedig lehet jobbam tennék ha engednének mert sokkal több termék fogyna

de ez egy örök szélmalomharc aminek soha nem lesz vége

plusz ameddig fen lesznek ilyen játékok filmek zenék ezrei addig nem is nagyon fogják venni .

ennyi
13.
13.
#12:

tudom, és igazad is van.

épp most olvastam egy oldalon, hogy pl angoloknál olyat megjátszottak hogy visszafejtettek bizonyos adatforgalmat, és egy cég elküldte a "számlát" a letöltések után! szerinted?

én azt mondom, hogy mindhárom oldalnak szépen le kéne ülnie, és megvitatni a rájuk eső részt egymással, és vmi ésszerű kompromisszumot kihozni.

pl durva árcsökkentés, minőségi termékek a szemét helyett első körben.

ha eztán is nagy a kieső bevétel akkor mehet a bekalkulált veszteség cimszó alatt szedett plusz jogdíj pl internet előfizetésre.

persze ha általános bekalkulált veszteséget fizetnek az emberek akkor elvileg nem lehet több gond...

de ha még ezután is sír vki hogy sok a kieső bevétele, akkor lehet büntetni - indokolt esetben persze, és a lényeg: akár azt is aki sír!

persze ez sosem fog megvalósulni, mert gyanítom a letöltők még csakcsak, de a fejlesztők/kiadók sosem fognak engedni - főleg nem az árból, meg abból hogy ők is büntethetők legyenek.
12.
12.
Neo1989
#10: már elnézést de amíg 20-30 ezerbe kerül 1 eredeti szoftver persze hogy inkább letöltik mert az ingyen van és az ingyenesnél semmi sem jobb .

Azzal meg hogy bezárnak ilyen oldalakat meg kb semmit nem érnek el mert pár nap múlva a helyébe lép másik 50 vagy 100 .

Ez pont olyan mint a narkó azt is vadásszák és ha el is kapnak valakit nem ér semmit mert van utánpótlás egy nagyon egyszerű okból van rá igény . ennyi
11.
11.
gyonax
talán ha a konzolos játékok nem 10.000-20.000 akár 30.000 FT-ba kerülnének akkor többen vennének.. -.-
10.
10.
fogjuk rá a warezra, meg a fájlmegosztókra!

idő kérdése és a zene mellett a játékokat is be fogják venni az okoskodásba a kiadók.

"azt a mérhetetlen kárt amit a p2p meg a warez okoz kompenzálni kell - tehát büntessünk meg pár embert", vagy vmi hasonló szöveggel.

persze az már nem jut eszükbe hogy - hasonlóan a zenéhez, itt is kevés az igazán jó darab amit érdemes is megvenni.
9.
9.
Petike x
Nem hiszem hogy a válság hibája, inkább az van hogy a Wii kevésbé terjesztette ki idén a piacot, nem ment túl jól nekik.

Az elmúlt években is csak ez adta a növekedést már egy ideje.
8.
8.
zoli12i
#7: én is így vok! először kipróbálom pc-n aztán talán megveszem ps-re
7.
7.
Dagobert_bácsi
#2: nem hinném hogy a válság miatt nem vennék a játékokat! amúgy se veszik! ott van a jó gyors internet 1000 seeder és max 2 óra alatt már meg is van ingyen! (nekem 2db kalóz játékom van! NFS undercover és a crysis wars)





én a jó játékokat mindig megveszem, de előtte persze végigviszem a kalóz verziót :D vakon sose vennék játékot mert utána meg csak sírok hogy "ezért adtam ennyi pénzt"? szerintem 2000Ft-t minden játék megér!
6.
6.
Teuton
Talán még meg is mentem a hazai piacot XD
5.
5.
Teuton
Nem az én hibám, múlthéten is vetem játékot, meg most is akarok majd rendelni XD
4.
4.
Firstaye
Azért ebben szerepet játszat az is, h tavaly mintha kevesebb nagy cím jött volna.

Mondjuk egy Gt 5 lendítene ezen, a GoD-ról ne is beszéljünk.

Nem feltétlen magyarázható ez a válsággal.
2.
2.
geri q
#1: nem csak nálunk van "világ válság" :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...