Metro 2033 - a PC-s verzió lesz a legszebb

  • Írta: InGen
  • 2010. február 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Az orosz 4A Games technikai vezetőjét kiengedték a számítógép elől, s hosszú oldalakon keresztül regélt a Metro 2033 motorjának grafikai részleteiről.
Az orosz 4A Games technikai vezetőjét kiengedték a számítógép elől, s hosszú oldalakon keresztül regélt a Metro 2033 motorjának grafikai részleteiről. A lényeg mindenesetre az, hogy más játékok esetében a PC-s és a konzolos verziók általában csak annyiban különböznek, hogy előbbi esetében magasabb felbontásokat és extra anti-aliasingot választhatunk. A Metro 2033 engine-je azonban nagyban eltérő PC-n és konzolokon.



A 4A Games elmondása szerint a játékuk kihasználja majd a legújabb DX11-es feature-öket, így többek között a tesszellációt, a valós displacement mappingot, ráadásul a compute shadereknek köszönhetően az egész még sokkal gyorsabban is futhat, mint a korábbi rendszereken. Ráadásul még annyi memóriára sem lesz szükségünk, mint más PC exkluzív játékok esetében, a Metro 2033-nak csak kicsivel kell majd több, mint 512MB, hiszen a DirectX 10/11 és a Windows 7 kombinációjának köszönhetően sokat tudnak spórolni.

Processzorból mindenképp egy kétmagosra lesz szükségünk, a játék ugyanis két hardveres szálat fog használni PC-n, de ezen belül már a teljesítmény majdnem mindegy, amennyiben egy relatíve modern procit rakunk alá (nem, a kétmagos Atom még ebben az esetben sem jó).
19.
19.
thelegendary
Nem is tudtam hogy jön PS re is! :P
18.
18.
bledzer
18 én amit írtam arra értettem, hogy jelenleg Nvidiáék nem tesszalálnak. 17 kb úgy megvagyunk dx10 es hardwarekell mint anno mikor bejött a dx 10 s mindenkinek dx 9 es VGa ja volt. Az emberek töredéke játszott csak dx 10 ben. Nameg néztem játékokat dx 10 11 ben pl Stalker COP Dirt 2 stb, nem nagy a külömség dx 10 és 11 között s azért a harmatnyi pár efekktért biztos nem cserélem le a gtx 260-am.
17.
17.
hedzsooo
#16: Remellem, h lesznek NV-dX11-es VGA-ak es beindul az arverseny, mert 1enlore nem igazan erdemes venni dX11-es ATI VGA-at, plane, ha van nekem most 1 db HD4870 1Gb OC-em. Sz'al varok.... :/
16.
16.
bledzer
az a furcsa hogy Nvidia párti a játék mégis támogat tesszalációt meg dx 11 et amivel mostanság csak az Ati büszkélkedhet, vajon mire kijön lesznek dx 11 es NV karik?
15.
15.
Takuma Sato
Már nagyon várom biztos állati lessz.
14.
14.
Optimus Prime
#13: Azért az Indie játékok mindig jobban futnak gyengébb vason is. Lásd a Techland - igaz, ők már kicsit megnőttek - CoJ2 játékát. Ha az én gépemen hasított közel max grafikán. De igaz a 2 GB is több az 512 MB-nál. :)
13.
13.
batyo85
Az a kicsivel több mint 512mb az most akkor mennyi.

Szerintem simán kell neki majd 2gb.

Persze ilyenkor megy az igérgetés aztán amikor kijön a játék nagyot koppannak a gémerek hogy mégis kell neki vas rendesen.

12.
12.
megalonagyix
11# de:D de eddig nem volt igazán érzékelhető a külömbség. (legalábbis nekem) Itt lesz DX11 meg minden kutya füle.
11.
11.
laca009
hát ez eddig nem volt így az összes multiplatformos játéknál? xD
10.
10.
szambotomi
én úgy tudom, h ez nem jön ps3-ra, de a címkék között ottvan a ps
9.
9.
Pukhi-zik
már a cim is lefaraszt. Tök meglep, h nem az öt évvel ezelötti konfigon lesz szebb a játék. huuu a pc miylen jo. :) (2010ben :D)
7.
7.
Dcrysis02
#6: Már nem azért, de ennyi erővel majdnem mindegyik játékra mondhatnánk hogy a GPU gyártók pénzelték amelyiknél ott villog az Nvidia/ATi logó.

Várós a játék. Az előzetesek azt mutatják hogy nehéz gamma lesz mert kritikus lőszerhiány van, de hátha kicsit javítanak a dolgon a végleges verzióig.
6.
6.
felegyi
#5: Ugyan... ha megnézzük mondjuk az UT3-at, P4-es gépeken hasított. Attól hogy egy játék überszép, egyáltalán nem azt jelenti hogy atom kell alá. Pl.: Crysis, kellett neki gép, de miért is? 1. Közepes optimalizáltság 2. Kártyagyártok pénzelték, aka nekik is üzlet, ha elmegy a tag boltba összedobni egy jobb gépet/VGA-t!
4.
4.
felegyi
#1: Háááát, amint írták, nem; "Ráadásul még annyi memóriára sem lesz szükségünk, mint más PC exkluzív játékok esetében, a Metro 2033-nak csak kicsivel kell majd több, mint 512MB, hiszen a DirectX 10/11 és a Windows 7 kombinációjának köszönhetően sokat tudnak spórolni"
2.
2.
Skullman
Jó játék lesz a Stalker hangulat megvan.:D
1.
1.
tjames
:) Azért ehhez vas is kell :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...