A Bungie léphet majd az Infinity Ward helyére

A Sterne Agee elemzője, Arvind Bhatia szerint jó esély van arra, hogy a jövőben a Bungie léphet az Infinity Ward helyére, mint az Activision legfőbb FPS-gyára.
A Sterne Agee elemzője, Arvind Bhatia szerint jó esély van arra, hogy a jövőben a Bungie léphet az Infinity Ward helyére, mint az Activision legfőbb FPS-gyára.

Az Infinity Ward sorsa többek szerint megpecsételődött, a minap újabb négy ember ment át a Respawnhoz, így tizenhatra nőtt azok száma, akik a csapat volt vezetőinek új stúdiója mellett döntöttek, és emellett még több emberről tudunk, akik egyszerűen otthagyták a Call of Duty fejlesztőit. Egyes szakértők azt is megkockáztatták, hogy a Modern Warfare 2 második pályacsomagja után bezárja az Infinity Wardot, és a Modern Warfare-játékok a Bungie kezébe kerülnek majd.

Brian Jarrard, a csapat közösségi menedzserének nyilatkozataiból az szűrhető le, hogy van táptalaja a fenti szóbeszédnek: elmondása szerint a kezdeti tárgyalásokkor az is szóba jött, hogy a Bungie az Activision más címein is dolgozna, sőt egy jövőbeli Bungie-Blizzard kollaborációt sem zárt ki. Konkrétumokat nem árult el, mert elmondása szerint nem ez volt a megbeszélések tárgya.

Sokan más értelemben is az Infinity Wardot emlegetik az Activision és a Bungie 10 évre szóló szerződése kapcsán. A negatív felhangok szerint a kiadó a Halo készítőit is ki fogja csinálni. Joe Staten, a csapat történetírója elmondta, hogy az üzlet megkötése előtt maguk is kiemelt figyelemmel követték az eseményeket, mert annyira zavarosak voltak a történtek, hogy nehéz volt levonni az igazi indokokat és a végső üzenetet a botrány kapcsán. Az LA Times a témával foglalkozó cikkében megjegyezte: a Bungie szerződése viszonylag nagy függetlenséget enged meg a csapatnak, ráadásul a címei felett is saját maga rendelkezik majd, az Infinity Ward pedig pontosan ezt akarta kiharcolni magának. Nem biztos tehát, hogy a Bungie és az Activision kapcsolata is ennyire el fog mérgesedni.

A Bungie jelenleg egy multiplatform játékon dolgozik a kiadó szárnyai alatt, ezt viszont nem fogják bemutatni az idei E3-on. A srácok elmondása szerint most még a Halo: Reachre akarnak koncentrálni, de néhányan már az új címet hegesztik: ahogy arról beszámoltunk, belsős vélemények szerint a következő projekt sokkal jobb lesz, mint a Halo.
14 komment - szólj hozzá!