Konzolokban van a pénz - az Epic elnöke szerint

  • Írta: InGen
  • 2010. május 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Epic elnöke, Mike Capps megosztotta néhány gondolatát a különböző platformokra történő fejlesztésről és a kalózkodásról. Szerinte a konzolokban van a pénz.
Az Epic elnöke, Mike Capps megosztotta néhány gondolatát a különböző platformokra történő fejlesztésről és a kalózkodásról. Hiszen nem olyan régen az Epic még egy teljesen PC-orientált csapat volt.


"Ha besétáltál volna az Epic irodájába úgy hat évvel ezelőtt, azt láttad volna, hogy minden a PC-ről szólt" -nyilatkozta Capps. "Az Epic egy PC-s fejlesztőcsapat volt, egyetlen PS2-es címet csináltunk és kész. Most meg az emberek azt kérdezik, miért utáljuk a PC-t, és miért lettünk szinte kizárólag konzolos csapat".

Capps nem kertel sokat, a válasza egyszerű: "A pénz a konzolokban van! Még mindig fejlesztünk PC-re, még mindig szeretjük a PC-t, de a kalózkodás már megtette a hatását. Rengeteg független fejlesztőcsapat becsődölt, s a mi üzleti modellünk is teljesen megváltozott."

Capps szerint jelenleg a PC-s játékok legnagyobb dobása a mikrotranzakciókra épülő FarmVille (valószínűleg a World of Warcraftot elfelejtette).

"Lehet, hogy a Facebook fogja megmenteni a PC-s játékokat. De nem fog úgy kinézni, mint a Gears of War." -fejezte be gondolatait.
32.
32.
killi
#32: Jobb ha nem szórod itt az igét öcsi! Pont az iilyen torrentező kis pöcsök miatt szívjuk meg mi pc-sek

...a korrekt emberek kipróbálják a demót, vagy ha az nincs, akkor a haverét ha neki már megvan a játék...vagy a videókból tájékozódnak és nem illegális szartokat töltenek le!!!!!!!!!!!

...az inkorrekt emberek pedig letöltik a feltöréseket, megszivatva ezzel másokat! mert az hogy magukat megszivatják, azt meg is érdemlik!!!



Erre nincs magyarázat...ne is kezdj bele!!! Van korrekt és inkorrekt ember, te ez utóbbiba tartozol.

31.
31.
Qrucsai
Jó játékokat kell csinálni kérem szépen!



Én is letöltöm a progikat, mert a zsákbamacskához, no meg a fizetésemhez drágák. Amennyiben megéri az árát, megveszem. Tele a polcom a kedvenc játékaim gyári kópiáival. A selejtet viszont törlöm kb. egy héten belül. Ennyi.
29.
29.
Mortician
#29:"Szüzek is nézhetnek pornófilmet."

Attól, hogy nézed még nem lesz fogalmad arról, hogy milyen gyakorlatban. Ez fennáll a kontroller kérdésre is.
28.
28.
Extol
#26: Osztom a véleményed. Sztem is FPS-t magas szinten konzolon játsszani gamepaddal nem lehet

#28: Szüzek is nézhetnek pornófilmet.
27.
27.
lesi20
#26: Ez olyan mintha szűz beszélt volna szekszröl....
26.
26.
Mortician
#26: Hatalmas tévedés...
25.
25.
oppenheimer
én emg utálo ma gamepadot és ezért sose fogok konzolt venni, max ha úszni fogok a pénzben és nicns mire költeni. egy fps-t se lehet rendesen irányítani vele...
24.
24.
Horvi14
ezta farmvillest biztos nem gondolta komolyan
23.
23.
MMO
Hááát jah, attól is függ, hogy mi lesz a felhőalapú rendszerekkel.

Ha azok valóban elterjednek, akkor egy pc finoman szólva is kis teljesítményt fog képviselni, mivel minden a felhőben fut, így a komolyabb játékok futtatására nem lesz alkalmas egy átlag pc.
22.
22.
tjames
Kicsit másként fogalmaznék mint ez az úr, de nagyjából egyet értek vele.

Szóval a játéküzletág az tényleg inkább konzolorientáltá válik, de ez nem baj sztem.

PC-re meg fongak maradni az mmo-k és a szimulátorok, nomeg a netes felületen játszható minigamek.

Túlzott azzal hogy csak Farmville szintű tamagocsik lesznek PC-re....

De lányegében igaza van.
20.
20.
tommy3
Azt is figyelembe kellene venni,hogy milyen árbeli külömbség van a PC és mondjuk esetemben az X360 között. Pár hónapja vettem x360-t:50.000 HUF.

-Szaggatás nélkül megy minden játék full grafikán.

-Nincs olyan gond,h vmelyik hardver nem tetszik az adott játéknak

-Kontrollert megszokva...élvezetesebb,mint PC-n játszani,befexek az ágyba és tolom...
19.
19.
tommy3
Akk most jön az én véleményem :)



#15

És végül: miért olyan biztosak, hogy ha 10.000 ember warezolt, az meg is vette volna eredetiben tutira, ha nem lenne kalózkodás?. :P



Sztem 100 %,hogy az említett 10.000 embernek kb a 10 %-a venné meg eredetibe.(kivéve persze a nagy nevű játékokat)
18.
18.
Mathia$
És végre valaki ki merte mondani az igazságot, amitől rettegtek a pc gamerek. Ha nem lesz valami változás akkor csúnya vége lesz a pc-s játékoknak... reméljük nem így lesz!!!
17.
17.
Mortician
#16: Tény, hogy van X360-ra meg Wii-re is warez. Csak épp az arányokat tekintve messze a PC vezet. Külföldön konzolra sokkal kisebb arányú a warez, mi meg nem számítunk a játékiparnak. Nem véletlenül nincs se Live, se PSN.
16.
16.
altF4
Most nem azért de xbox 360-on is nagyon-nagyon megy a warez...Nem egy gyereket ismerek aki másolt játékokkal tolja, szóval ennyit erről.Amúgy meg aki szeret játszani az spórolással meg munkával ugyan, de lazán vehet már egy xboxot mert nem olyan drága.(Bár a PC a király :D)
15.
15.
MadDragon
Plusz miért várnak el ugyanakkora eladásokat PC-re, ha jóval később adják ki rá? Sok PC-snek van egy konzolja általában és általában nem várnak fél-egy évet, hanem akkor inkább játszanak azon, amire kijött már a program.

És végül: miért olyan biztosak, hogy ha 10.000 ember warezolt, az meg is vette volna eredetiben tutira, ha nem lenne kalózkodás?. :P
14.
14.
MadDragon
Ha nem lenne kalózkodás, akkor se adnának el sokkal többet, mert a PC-s igények teljesen mások, mint a konzolosoké. Egy akció játék jobban fogy konzolon, míg egy stratégiait PC-n vesznek többen.

Na meg arányok: egy 500.000-es PC-s eladás már jónak tekintendő, míg egy 1 millió konzolos csak "nem rossz" kategória.
13.
13.
Pukhi-zik
12.
12.
Hablaty
#7 Hallottál már Indie játékokról? Mond neked a Trine név valamit? És hogy valami nagyobbat mondjak, a Valve több éve folyamatos ingyenes tartalmat biztosít a TF2hez, és most tette teljesen ingyenessé a Portalt. Hol van itt a vicc?
11.
11.
lxdc
"Lehet, hogy a Facebook fogja megmenteni a PC-s játékokat. De nem fog úgy kinézni, mint a Gears of War." -fejezte be gondolatait.



Na mer a GoW olyan gyönyörű :), főleg recésen homályosan, azaz konzolosan.

10.
10.
Netsu
Az a rengeteg stúdió azért ment csődbe,mert nem tudták hozni az elvárható szintet.Arról,hogy nem értenek a játékkészítéshez,most nehogymár a warez tehessen! Érdekes módon a Ubisoft még nem ment tökre,pedig azért az ő játékaikat is tetemes mennyiségben töltik le... Akkor mi az oka,hogy nem mentek tönkre? Hát az,hogy ők tudják,hogyan kell egy minőségi,és jó játékot elkészíteni,amit az ember ha megvesz,akkor nem bánja meg,hogy kifizetett érte x ezer forintot.
9.
9.
Dcrysis02
#7: Itt van egy új arcade játék, a Privates. PC-re ingyenes, Boxon fizetni kell érte.

No meg a legtöbb DLC még mindig ingyenes. Amelyik játék jó, azt venni fogják. Rengeteg stúdió csődbe ment, de rengeteg már több mint egy évtizede űzi az ipart.
8.
8.
dzsiádzsó
Húúúú mekkora megállapítás :D

Felhők fölött meg süt a nap képzeljétek :D kb.....
7.
7.
SLi
#3: "Amúgy is vannak még stúdók akik nem a pénzért fejlesztenek "

az év vicce :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...