Ron Gilbert és Tim Schafer újra együtt dolgoznak

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Húsz év után újra összeállt a Monkey Island-csapat kétharmada. Ron Gilbert már hónapok óta Tim Schafer csapatának az irodájában lébecolt, de csak most találták ki, hogy ideje lenne újra együtt dolgozni. Elvileg Gilbert egy régi ötlete kerül megvalósításra, s bár nem tudunk róla semmit, zseniális darab lesz, az tuti!

A Kotaku számolt be róla elsőként, hogy Gilbert a múlt hét óta hivatalosan is a Brutal Legendet készítő Double Fine-nál dolgozik. A mester és Schafer a Monkey Island óta eltelt hosszú idő ellenére is folyamatosan tartották a kapcsolatot, nem véletlen, hogy a klasszikus kalandjáték felújított változatához készült audiokommentárnál ők ketten és természetesen a triumvirátus harmadik tagja, Dave Grossman egyaránt közreműködtek.

Gilbert a saját bevallása szerint utál otthon dolgozni, mert nem tud a munkára koncentrálni - ezért melózott már hónapok óta Schafer irodájában. Az eltelt hetek alatt többször beszélgettek Gilbert különböző játékötleteiről, nosztalgiáztak is egy picit, míg nem Schafer bedobta a tízmilliós kérdést: Gilbert, miért nem jössz hozzánk és csinálod ezeket meg itt? A többit pedig már ismerjük. Egyelőre nem tudni, milyen játékról van szó, de Gilbert elvileg már évek óta agyal az alapötleten, elmondása szerint egészen más lesz, mint legutóbbi munkája, a DeathSpank, és ami a legfontosabb: a régi kalandjátékok szerelmesei imádni fogják. Ami persze nem jelenti azt, hogy kalandjátékon dolgozik.

Az üzleti rész kapcsán Schafert faggatták, első körben arról, hogy ki fogja majd kiadni a játékot. Ugyan ő erről még nem tudott nyilatkozni, azt megjegyezte, hogy valószínűleg nem az Activision lesz a szerencsés, ami teljes mértékben érthető is. A kiadó és a Double Fine a Brütal Legend óta rosszban vannak, Schafer egyszer még durván be is szólt a vállalat vezérigazgatójának, Bobby Koticknak. Mint arról tegnap beszámoltunk, Kotick egy interjúban a játék lehordásával már válaszolt minderre, Schafer pedig most megint reagált: "Szomorú, hogy ahelyett, hogy személyesen engem sértegetne, azt a játékot veszi elő, amin a csapatom keményen dolgozott. Még szomorúbb, hogy két hónapig tartott, amíg kitalálta, hogyan vágjon vissza."

3.
3.
Tacskoexe
#1: Ööö...jól van fiam, ügyes vagy. Ülj le szépen, egyes.
1.
1.
Top Secret
Én már kipróbáltam kb 2 perc múlva léptem is ki.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...