Félmillió példány sem kelt el az Enslavedből

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Enslaved: Odyssey to the West készítői tavaly novemberig egymillió példányt szerettek volna elpasszolni a játékból, azonban ez annyira nem jött össze nekik, hogy az év végéig a célkitűzés felét sem tudták összehozni. A Namco Bandai egyébként szerény nyereséggel zárta az üzleti év első három negyedét.

A Ninja Theory srácai novemberben még arról beszéltek, hogy az egy hónappal korábban megjelent Enslaved: Odyssey to the West ugyan nem tudta hozni a tervezett egymilliós eladási számot, de szerencsére 800 ezer eladott példány azért összejött, ezért nincs ok aggodalomra.

Mint a minap a kiderült, azért mégsem ilyen rózsás a helyzet, és a fenti kijelentésbe is csak marketingből jutott, igazságból nem sok. A tavalyi év utolsó három negyedéről készült pénzügyi jelentésében a Namco Bandai arról számolt be, hogy az Enslavedből mindössze 460 ezer példány kelt el - pontosan annyi, mint a PSP-exkluzív, kizárólag Japánban kapható God Eater Burstből.

Az Enslaved jó értékeléseket kapott a sajtótól, ezért nem egészen egyértelmű, hogy miért produkált ilyen szerény teljesítményt a játék a kasszáknál. A készítők egyébkén többször is emlegették, hogy az Enslavedben van potenciál, és nem lenne rossz folytatást sem készíteni - a Ninja Theory jelenleg a DmC-n és egy még bejelentetlen címen dolgozik.

A Namco Bandai egyébként tavaly április és december között 288 milliárd jenes (3,5 milliárd dollár) bevételt és 3,7 milliárdos (45,3 millió dollár) profitot ért el, ami javulást jelent az előző évi eredményekhez képest. A kiadó legnépszerűbb címe továbbra is a Tekken 6, ebből 1,08 millió példányt adtak el, de népszerű volt a Ben 10: Ultimate Alien és a Gundam Musou 3 is. A Namco 21,8 millió játékot értékesített az időszak alatt, és ebből 13,8 milliót tett ki az ekkor megjelent 64 új játék.

17.
17.
Skyrocker1
Rossz volt a Marketing kampány egyébként pedig nagyon jó játék.
16.
16.
Irasalgor
Kár...pedig nem volt rossz game...bár a Dead Space is így járt annak idején (najó, nem ennyire rosszul)
15.
15.
Yagami Light
#11: Az Okami az nekem is nagyon tetszett. Vagy 5-ször végigvittem PS2-n, pedig nem rövid játék. Az értékeléseken is 9-est meg 9.5-öket kapott. Az egy tényleg egy különleges játék volt csak hát a mai Vér Pisti időszakban nem igen állja meg a helyét. Voltak benne harcok, de a játék összességében magára a szépségre, a harmóniára összpontosított. Aknavető, szakadó végtagok és literszámra folyó vér híján nem lett sikeres játék.
14.
14.
NECROSMOKE
13.
13.
bitbandita
#12: Pl: http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=13171&news=1
12.
12.
bitbandita
Azért az érdekes, hogy ez a kisebb (EA-hoz képest) kiadó az egyik húzónak szánt címével is még nyereséges, egy olyan hatalmas cég pedig mint az EA a méghatalmasabb brandek ellenére is tud veszteséget produkálni...
11.
11.
mamgu
Ez is úgy jár mint az Okami meg a Beyond good & evil , és mi a " réteg " várhatunk a következő részig a világ végéig . A játék amúgy nem hibátlan , hektikus karaktermozgatás és kameramozgás , rövid , a végét szerintem kicsit összecsapták én nagyobb ívű journey-t képzeltem el ( A majom király története 250 oldal .) . Ha lenne következő rész talán javulhatnának a hibái . Jók a karakterek Pigsy meg a szövege nagyon vagány . A Leviathan a végén szerintem valahogy nem illik a képbe . Kár lenne érte ha nem folytatnák mert szerintem látványos " világot " raktak össze lehetne rá építeni egy jó kis( fúdeutálomeztaszót ) franchise-t .
10.
10.
Optimus Prime
#2: ...Úgy legyen. :)
Bár csak pár reklám vidit és képet láttam, de tetszik ez a világvége utáni beállítás. De nagyon nem ástam bele magam, hisz sohasem játszhatok majd vele. :(
9.
9.
Sarkadi
Azért ezt sem kell az egekig ajnározni,tipikus konzolos játék,amit csak "úgy" kiadtak,mert már nincs más ötletük.
8.
8.
Tacskoexe
Az ilyen jó kis játékokat soha nem veszi senki. Bezzeg a sorozat gyártott szennyet meg viszik mint a cukrot...
7.
7.
Gaben X
Szerintem egy nagyon jó játék lett első osztályú szinkron hanggal és kellemes játék menettel.
6.
6.
Lachgas
A Heavenly Sword is nagyon jo játék volt, mégse aratott nagy sikereket.
5.
5.
tundra
A demót próbáltam, de 10 percen belül hányingerem lett. Ez a játék szó szerint játszhatatlan.
4.
4.
Mortis
Azért vicces, hogy még a Ben 10 játék is beelőzte. :D

A marketing hiánya, igen.
3.
3.
Slik
én a megjelenési napjáig nem is halottam a játékról... ha valami újat próbálnak kiadni annak min. havonta megjelenő videók és képek kellenek stb...
2.
2.
Split
Én pl. vevő lettem volna rá, de így jár az, aki csak konzolra fejleszt... (szerintem a durva bukta után egyébként hamarosan érkezik a gagyi PC-s port is, csak hogy mindent ki lehessen sajtolni a produktumból... :S )
1.
1.
felegyi
Pedig nem egy szar játékról van itt szó... persze a marketing-et ennél sem vitték túlzásba!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...