Búcsúzunk a Bizarre Creations-től

A Project Gotham Racing fejlesztői a közelmúltban hivatalosan is lehúzták a rolót, tegnap egy megható videó került fel a netre, ahol egy együtt érző rajongó, Eamon Urtone búcsúzik a játékiparban 17 éve jeleskedő stúdiótól. Most tényleg egy olyan csapatot nyírtak ki, ami nem érdemelte meg.

A cég 1994-ben alakult, s már tavaly november óta hallani lehetett pletykákat, hogy az Activision a bezárása mellett dönt, elsősorban a gyér eladásokra hivatkozva. Akkor azt ígérték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtartsák a csapatot, de a sors másképp gondolta. A múlt hónapban az eladás is szóba került, de nem sikerült a Blur fejlesztői számára vevőt találni.

A runcorni székhelyű csapat legismertebb címe a Project Gotham Racing-széria volt, Xboxon remek arcade autóversenyként vonult be a történelembe, de nekik köszönhetjük a Geometry Warst és számos multiplatform címet is, mint a The Club és a Blur. Legutóbbi fejlesztésük, a James Bond 007: Blood Stone igen kellemes darab, ideális búcsú volt a srácok részéről.

Kedves Bizarre, emléked örökké bennünk él majd!

13 komment - szólj hozzá!