Húsz éves lett a Blizzard Entertainment

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A hétvégén töltötte be a huszadik születésnapját a Blizzard Entertainment. A cég alapítói, Mike Morhaime és Frank Pearce most egy videóüzenetben köszönik meg a rajongók sokéves támogatását és kitartását. A Blizzardot 1991-ben alapították, jelenleg az egyik - ha nem a - legsikeresebb fejlesztőcsapat.

A céget három ember, Mike Morhaime, Frank Pearce (ők beszélnek a videóban) és Allen Adham alapították 1991-ben, akkor még Silicon & Synapse néven, és olyan játékokkal rukkoltak elő, mint a Battle Chess, a The Lost Vikings és a Rock N' Roll Racing. A névváltás 1994-ben jött: akkor már Blizzardként dobták piacra a Warcraftot, amit 1997-ben a Diablo és 1998-ban a Starcraft követett.

A csapatnak azóta ez a három sorozat a legfontosabb címe: a Warcraft időközben a legnépszerűbb MMORPG alapanyagává nőtte ki magát, míg a Starcraft második, a Diablo pedig a harmadik részénél tart.

Úgy néz ki, idén nem lesz Blizzard-játék, viszont jövőre jó eséllyel megint kettőt kapunk: ha minden jól megy, megjelenik a Diablo III és a Starcraft II második felvonása is. A Blizzard jelenleg egy új MMO-n is dolgozik, ez a Titan munkacímen fut.

15.
15.
Camaroo
Heppi bördszdéj!!!!!kívánom hogy még vagy 30 évet vagy többet működjön!
14.
14.
Folti90
13.
13.
MictiaN
jöttem szőrszálat hasogatni. 1991 feb. 8-án alakultak. csak rákerestem a dátumra mert nekem is most hétvégén volt a születésnapom... :D
12.
12.
hedzsooo
Orulunk mi is es gratulalunk is ehhez ! ;-D Most pedig kerjuk szepen vegre a DIABLO 3-at !!! XD
10.
10.
Mortis
Mindig van akik belekötnek, hogy nem a legtermékenyebb cég a világon...
Hát igen, ez nem egy City-Interactive, akiknek volt, hogy egy évben 4 játékuk is megjelent. Ez egy patináns, jól átgondolt üzletpolitikával, tehetséges emberekkel felszerelkezett fejlesztőcég. Ennyi elég is. :)
9.
9.
Hanoi
Starcraft, warcraft és Diablo, ezzel kezdtek el igazán befutni. :)
8.
8.
Skyer
Hajrá Blizzard! Wee loveee youuuuu :D
7.
7.
Teuton
#1: Még hogy még ennyit... Kishitű! Tízszerezzenek!

Boldog szülinapot Blizzard!
6.
6.
fojesz
#3: Ez nem igaz. A WoW 2004-es játék, a Blizzard pedig 1991 óta létezik, és addig is bőven megéltek, és nem szórták két kézzel a játékokat. (Arról nem is beszélve, hogy a WoW előtt is csupa minőségi játéka volt a cégnek.)
5.
5.
Killerbee
#3: Ez jogos, de már a wow előtt is volt diablo, warcraft, starcraft, lost vikings etc.
4.
4.
Speper
#3: És? Inkább várok X évet egy majdnem tökéletes játékra, minthogy valami pocsék, évente megjelenő valamire pazaroljam a pénzem..
3.
3.
felegyi
Gondolkodtatok miért készít minőségi játékokat a Blizzard? A WoW-nak hála... mivel az hozza nekik a dellát, és nem kényszerülnek kiadni xy játékot minden évben, nyugodtan ülhetnek rajta...
2.
2.
tommy93
Boldog Szülinapot Blizzard! :)
1.
1.
Speper
Hajrá Blizzard!! :) Ők a legjobbak... remélem még ennyit lehúznak az iparban, és megörvendeztetnek minket pár jó címmel :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...