Elmaradt jogdíjak miatt perli az EA-t a Madden atyja

Robin Antonick maga is ott volt a Madden NFL-sorozat születésekor, ám állítása szerint az Electronic Arts 1992 óta nem fizetett neki semmilyen jogdíjat, noha a játék legújabb részei még mindig az eredeti programra épülnek. Az ügyet jogi útra terelte, az EA még nem nyilatkozott a történtek kapcsán.

A Madden NFL sorozat lassan 23 éve indult hódító útjára, igaz, akkor még egyszerűen Maddennek nevezték a játékot, és csak később, 1992-ben biggyesztették oda a hivatalos licencre utaló NFL rövidítést. A széria egyes részeiből eddig mintegy 85 millió epizódot adtak el világszerte, az EA pedig 4 milliárd dollárt keresett a sorozattal.

Ebből a pénzből szeretne egy picit lenyesni magának az eredeti játék alkotója, Robin Antonick. Az úriember szerint a Madden új részei ugyan egyre kifinomultabbak lettek, viszont alapvetően még mindig az első részre építenek, ezért őt is megilletné valamennyi pénz a játékok eladásából származó bevételekből, ő viszont egy fillért sem kapott az említett 1992-es névváltás óta. Antonick már beperelte az Electronic Artsot, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

3 komment - szólj hozzá!