Szépen zárta az elmúlt negyedévet a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 29.
  • Biznisz
Link másolása
Óriási profittal zárta a Microsoft a harmadik pénzügyi negyedévét, az Xbox 360-nak és a Kinectnek köszönhetően jól szerepelt a szórakoztatóelektronikai termékekkel foglalkozó divízió is. A redmondiak azt ígérik, továbbra sem állnak le, és úgy néz ki, bejelentésük is lesz az E3-on.

A Microsoft a minap közzétette a harmadik pénzügyi negyedévére (a január és március közötti időszakra) vonatkozó eredményeket, eszerint éves szinten 60 százalékkal, 1,94 milliárd dollárra nőtt a vállalat Entertainment and Devices divíziójának bevétele.

A siker jórészt az Xbox 360-nak és a Kinectnek köszönhető: a konzolból 2,7 millió darabot - egymillióval többet, mint tavaly ilyenkor - értékesítettek az elmúlt három hónapban, míg a Kinectből 2,4 millió példány talált gazdára. Mára így több mint 52 millió Xboxot és 10 millió kamerát szállítottak le az üzletekbe világszerte.

A redmondiak a következő negyedévre 25 százalékos növekedést jósolnak, és terveik szerint a 2012-es pénzügyi évben is oda tudják majd tenni magukat. Ígéretük szerint az E3-on további információkat is hallunk majd az elképzeléseikről, így valószínűsíthető, hogy a Nintendo mellett a Microsoft is nagyobb bejelentéssel készül - igaz, szinte kizárt, hogy az amerikai cég új konzolt hozzon a kiállításra, mert maga is azt vallja, hogy még nem jött el az ideje annak, hogy az Xbox 360 utódjáról beszéljenek. Az árcsökkentés már inkább benne van a pakliban, szorítsunk együtt!

A Microsoft összes részlegének bevételei egyébként 16,43 milliárd dollárra rúgtak, ami 13 százalékos javulást jelent - a tiszta profit ebből 5,23 milliárd dollár, részvényenként 61 cent volt.

18.
18.
myrte
#16: csak egy ps fan, ki úgy gondolta, hogy most nagyon, de nagyon megmondja - de kemény, ugye?
17.
17.
Ha jól tudom Bill Gates és a felesége nagy arányú karitatív tevékenységet végez. Ilyen célokra nemes költeni!
13.
13.
Apostol360
jupiiii :)....sok sok lové = soksok lovét tudnak majd költeni az új konzolra :D hajráhajrá :D
11.
11.
Donpedro
Szvsz örülnék ha új konzolt jelentetnének be az idei E3-on
10.
10.
Mortis
Eladták a lelküket az Ördögnek...^^
8.
8.
Split
Köhöhöhöönyörgöm, karolják már fel a PC-t is ennyire! :S
6.
6.
Balintka98
Hajrá pici puha! Micro-soft!
5.
5.
hakydakillah
4. Én minden hírnek örülni tudok, ami pozitív, és nem bezárt cégekről, fejlesztőkről, esetleg hackelőkről kell olvasnom…
3.
3.
PcSanyko
Mindig is a Microsoft volt a kedvencem most,hogy még egy konzolom is van tőlük ami nagyon faxxa ...nem is tudom ,hogy erre mit lehetne mondani ...
2.
2.
hakydakillah
Szépen fogy, az tuti. A Kinect-ről se gondoltam volna, hogy ennyire ütős sikere lesz, de gratula.
1.
1.
biolencse
Ez szép eredmény. Hajrá mikrószoft. Így lesz jó a gyártók közti verseny. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...