Activision Blizzard: a Call of Duty jövője

Az Activision Blizzard pénzügyi beszámolójának egyik legfontosabb része persze a legnagyobb fejőstehén volt: a Call of Duty-sorozatba még több pénzt fektet a cég, még több változat fog belőle készülni, és még grandiózusabb (pénzügyi) célokat kell meghódítania a jövőben. A gépezet tehát nem áll le.

A Call of Duty közeli jövőjével kapcsolatban természetesen az Activision fővezér, Bobby Kotick beszélt, s bizony úgy tűnik, hogy a cégnek a korábbinál is nagyobb tervei vannak a sorozattal kapcsolatban. Ennek az első állomása egy teljesen új online felület bevezetése lesz, ami teljesen összefogja majd a különböző Call of Duty-anyagokat, valamint sorozat történetében először képes lesz összehozni a PC-s és a konzolos játékosokat.

Az új online rendszer teljesen része lesz minden jövőbeli CoD-megjelenésnek, és a teljesen az Activision tulajdonában álló Beachhead stúdió fejleszti, már két éve. Kotick elmondása szerint a platform olyan szolgáltatásokat ad a közösség kezébe, melyek még jobban összehozzák és feltüzelik őket. Mindemellett a cégvezető igyekezett hangsúlyozni, hogy maga az online játék továbbra sem válik fizetőssé.


Magáról az új Call of Duty-játékról most nem tudtunk meg új információkat, azt viszont igen, hogy a hivatalos bejelentés a következő pár hétben várható, utána pedig beindul majd az Activision történetének legnagyobb reklámkampánya. Ezen kívül pedig még egy CoD-rész készül, mely mikrotranzakciókra fog épülni, és kifejezetten a kínai piacra szánják.

A Call of Duty: Black Ops egyébként a világ legtöbb bevételt hozó játékává vált a PC, a PS3 és az X360 platformokon egyaránt, valamint Amerikában és Európában is. Az Escalation map packet 1,4 millióan vették az első 24 órában úgy, hogy az egyelőre csak Xbox 360-on elérhető, s csak valamikor később érkezik PS3-ra, a PC-s megjelenésről pedig egyelőre nem esett szó.

Az Activision negyedéves nyeresége 503 millió dolláron ált meg, ami 76 százalékos növekedést jelent a tavalyi időszak 381 milliójához képest, míg a teljes forgalom 1,31 milliárd dollárról 1,45 milliárdra ugrott.

34 komment - szólj hozzá!