Újabb MMORPG-n dolgozik a Square Enix

A Square Enix vezérigazgatója a Final Fantasy XIV Online után (ellenére?) még több MMORPG-t szeretne, a jövőben két-három MMO-t akar párhuzamosan futtatni, mert így stabil bevételt tudna teremteni. Ami azt illeti erre szükség is van: a tavalyi pénzügyi évben a vártnál is rosszabbul teljesített a cég.

Az Andriasang birtokába jutott dokumentumok szerint a Square Enix vezérigazgatója, Yoichi Wada még több MMORPG-t szeretne az állandó, stabil bevétel reményében. A kiadó a jövőben két-három nagyobb kaliberű MMO-t üzemeltetne, a tervekhez hűen pedig már neki is állt egy újabb játéknak, amit reményei szerint még az idei pénzügyi év (ez áprilistól jövő márciusig tart) folyamán be fog jelenteni.

A kiadó jelenleg is kettő MMORPG-t futtat: a Final Fantasy XI ugyan egész szépen muzsikál, viszont a tavaly bemutatkozott Final Fantasy XIV Online borzasztóan lebőgött. Kezdetben csak a PC-s verzió jelent meg, ami a kritikusok és a játékosok egyaránt lehúztak, ennek következtében pedig nem csak elhalasztották a PS3-as változat megjelenését, de a fejlesztőcsapat mögött álló teljes vezetőséget lapátra tették.

A stabil bevételekre a Square Enixnek szüksége is van, miután a tavalyi pénzügyi évet a vártnál is rosszabb eredményekkel zárta. Bár a cég profitra számított, végül 148,33 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, amit végül a különböző felvásárlásokkal, projekttörlésekkel és a márciusi, Japánt ért katasztrófákkal magyarázott.

5 komment - szólj hozzá!