Ingyenes játékokkal bővült a Steam

A Valve végre észbe kapott és immáron teljes vállszélességgel kiáll a free-to-play játékok mellett, így a Steamre öt ingyenesen játszható cím került fel bevezető gyanánt. Az alábbi játékokkal bővült a repertoár: Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online, Global Agenda és Alliance of Valliant Arms.

A free-to-play játékok mára töretlen népszerűségenk örvendenek, tekintélyes szeletet hasítanak ki a játékipar tortájából, és igen nagyot nyom a latba, hogy alapesetben teljesen ingyenesek, csupán a marcipánt, azaz a különböző ingame javakat kell kifizetniük a lustáknak, vagy a csekély előnyre vágyakozóknak.

Számos MMO-cím került fel a Steam felhozatalába, úgymint a Spiral Knights, a Forsaken Worlds, a Champions Online: Free for All, a Global Agenda: Free Agent és a Alliance of Valliant Arms (AVA), ráadául az üzemeltetők az elsőnapos kipróbálóknak spéci ingame javakat biztosítanak.

A játékbeli mikrotranzakciók persze kötelező jelleggel vannak jelen, ám csupán a játékostól függ, hogy átáll-e a sötét oldalra, és fizet-e az extrákért. A Steam saját mikrotranzakciós modelje hasít a játékok alatt, hasonló jelleggel, mint amit a Team Fortress 2-ben láthattunk már.

"A free-to-play játékok az egyik példái a Steam folyamatos fejlődésének'" - emelte ki Jason Holtman, a Valve üzletfejlesztési igazgatója, szerinte ezek a címek új műfajokba engednek betekintést a felhasználói bázisuk számára, tény, hogy MMO-kból eddig erős hiány mutatkozott a vállalatnál. Főleg olyan területeken előnyös a free-to-play-modell, ahol a hagyományos értékesítésnek nem sok haszna van.

Az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, hogy tartsák a szemüket a fenti játékokon, hiszen az elkövetkező napokban számos ingame-finomságot zsákmányolhatnak a Steamen.

22 komment - szólj hozzá!