Problémák a Nintendo Wii U fejlesztésével?

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A különböző belsős Nintendo-információk szivárogtatásával eddig mindig betaláló francia oldal szerint hatalmas problémák adódtak a Wii U fejlesztése közben: a konzol több fontos funkciója még egyáltalán nem működik, a játékkészítők pedig sötétben tapogatózva próbálnak előrébb lépni.

A korábban szinte kizárólag megbízható információkat szivárogtató 01.net most arról írt, hogy közel sem zajlik zökkenőmentesen a Wii U fejlesztése, a Nintendo kapkod, és ez akár a tervezett megjelenési dátum eltolásához is vezethet. Az oldal információ szerint a végleges hardvert elsiették, ennek pedig most kezdik meginni a levét.

Konkrétan arról van szó, hogy a Wii U fő újdonságának számító vezetéknélküli streamelésre épülő, képernyővel rendelkező kontroller egyáltalán nem működik - pontosabban a gép nem képes egyelőre megfelelően kezelni a fő játék futtatását, streamelni az adatokat a kontrollerre, s mindezt szinkronban tartani. Az információk szerint mindezt az okozza, hogy a Nintendo által választott központi processzor túlságosan gyenge.

A 01.net szerint tehát a fejlesztők egyelőre nem is nagyon tudnak próbálkozni az újfajta kontrollerrel, aminek következtében egyelőre sötétben tapogatóznak, ráadásul a naponta érkező szoftveres frissítések sem könnyítik meg a dolgukat.

A pletykák szerint mindez azt eredményezheti, hogy a konzol eredetileg 2012 júniusára tervezett japán megjelenését el kell majd csúsztatni.

29.
29.
xLallerx
#22, #28: Erről van szó, vannak itt értelmes emberek is ;) Amúgy meg mindig ez van ha egy Nintendo hír kerül magyar oldalra, hisz köztudott, hogy a magyarok nagy százalékának Xbox-a, majd Ps3-a és egy nagyon kevés százaléka rendelkezik Wii-vel, no de keletebbre és nyugatabbra is már fordított arányokról beszélünk.
28.
28.
volkornka
Egyes kommenteken csak szakadni tudok:)
megse jelent, már bukta, csőd. kényelmetlen igen, biztos fogtad már:)
Nintendo megbukik...nem unalmas már évek óta ezt hajtogatni és a valódi adatokat semmibe venni?:)
Oké ,hogy elkövettek pár hibát a 3ds-el, de azért itt nem tartunk...
Azt nem értem ,hogy a Nintendo fanok, akik ugye gyerekek mert gyerekes játékok vannak, mért nem mennek trollkodni xbox, ps hírekhez.
26.
26.
Ooorky
Az ősrégi kocka NES kontroller is kényelmesen kézben tartható, pedig rohadtul nem tűnik annak.

De, hogy folytassam az előttem szólók magasröptű hozzászólásainak folyamát:
Trollolololo.
25.
25.
shatterhand
#21: Hú, ezt benéztem. Thx,hogy szóltál!!

Bocsi jordan!!!
24.
24.
Kumite
#22: Azt pedig kihagytam, hogy eddig minden általam olvasott beszámoló azt mondja, hogy bár nem tűnik annak a képek alapján, de mégis nagyon kényelmes és kézreálló a kontroller.
23.
23.
sEcret
#9: a sony is japán, te észlény.
22.
22.
Kumite
Idő visszateker: 1989-1990. Szereplők: Nintendo Game Boy vs. Sega GameGear vs. Atari Lynx.
Főbb ismérvek: Feketefehér, gyenge hardver vs. Színes, erős hardver vs. SzínesSzínes, erős hardver.
Eladott mennyiség: 120 millió (Game Boy Colorral együttvéve) vs. 11 millió vs. 5 millió

Idő visszateker: 2004 - 2005. Szereplők: Nintendo DS vs. Sony PSP
Főbb ismérvek: "Ugyan már, ki vesz ilyet. Gyenge hardver, meg egyébként is minek az a 2 kijelző, sz*r!!!" vs. "Korának legerősebb hordozható hardvere, jobb felbontás, sok hardcore cím stb."
Eladott mennyiség: 145+ millió vs 67 millió

Idő visszateker: 2006. Szereplők: Nintendo Wii vs. Sony PS3 vs Microsoft XBox 360
Főbb ismérvek: "Ugyan már, ki vesz ilyet. Gyenge hardver, nincs HD, meg egyébként is ki akar hadonászni" vs. "Korának legerősebb hardvere, HD, sok hardcore cím stb." vs. "Korának legerősebb hardvere, HD, sok hardcore cím stb."
Eladott mennyiség: 88 millió vs 56 millió vs. 54 millió



Az idő körbe körbe jár. Mindenki jön és megmondja a tutit, hogy az adott Nintendo termék miért rossz, miért nincs rá senkinek az égvilágon szüksége, bukás lesz és a Nintendo ezzel le is húzhatja magát.
Térjünk vissza az okoskodásotokra 3-4 év múlva, amikor már kint lesz az új XBox és a PS4, meg a Vita is.

Igen, Wii-m van és csak az van, de a számadatokat nem én találtam ki, még mielőtt valaki azt vágja hozzám, hogy jajj mert biztos Nintendos vagyok. Igen, az vagyok. De a számok tények, nincs rájuk hatással sem a márkahűséggel sem az egyéni preferencia.
21.
21.
#20: Nem azt írta, hogy örülne neki, hanem hogy REMÉLI nem ez fog történni.
17.
17.
Teuton
Én tudom mi lesz a következő kütyü! Nintendo fejhallgató, rakta mini-AMOLED kijelzők, kívül és belül is :D

Viccet félretéve: nincs Wii-m, alig ismerek olyan játékot se ami rá készült, azokat is természetesen csak tesztekből és leírásokból. Mégis, amikor előkerült 1-1 olyan kaliberű játék, mint az Epic Mickey, úgy gondoltam hogy hiába gyenge, legyen az, remekül tudják ellensúlyozni ezt a meglepő, ötletes, jól felépített játékokkal (a másik 2 konzolhoz képest) (tisztelet a kivétel játéknak).

Most viszont azt látom hogy hirtelen mintha ész nélkül próbálnának egy olyan konzolt megalkotni, ami egyszerre gyenge, ergonómia-ellenes és önmagában a tervrajzokon is meggondolatlannak tűnik. Jó, el tudom képzelni hogy néhol hasznosítani lehetne a tapimonitort (például kattintásra rpg-inventory azon jelenne meg és ott kezelnéd a zsákod tartalmát, miközben a rendes monitoron vagy képernyőn továbbra is a játék rendes nézete van változatlanul). De az hogy az egész játékképet erre a kis kijelzőre száműzik, bolondságnak hat, főleg hogy akkor a tapizás maga is előléphet fő beviteli módnak, ami már a korábban megemlített harmadik kezet követeli a játékostól.
Nagyon azt a képet sugallja nekem a cirkusz hogy megfeledkeztek pár lényeges dologról, ha pedig igaz amit a kettes kommentben olvastam ( "A wii-n a nyáron nem adtak ki játékot" ) akkor egyenesen ijesztő ez az irány.
15.
15.
Yagami Light
#10: Hát ja, szerintem is hülyeség. Már túlbonyolítják az egészet. Lehet, hogy ez az utolsó konzoljuk lesz. Hol vannak már azok a régi szép idők mikor a Nintendo és a Sega volt a király. :)
14.
14.
Yagami Light
Nem hiszem, hogy egyhamar el fog hasalni, de ha mégis akkor talán kiadhatnának búcsúzóul egy Super Nintendo Collectiont PS3-ra és XBOX360-ra, úgy mint a SEGA a Genesis Collectiont. Csak szerintem SNES-en sokkal jobb játékok voltak mint a Megadrive-on, ezért én nagyon örülnék neki.
12.
12.
ZERO88
Akkor hiába van erősebb hardver mert már most is szenvednek a gépel :S
Meg hát az irányító is :SSS Főleg ha késik és jönnek az új konzolok nem sok esélye van szerintem :/ Ez el lett sietve!
10.
10.
mestermagyar
#9: Egy kényelmetlen képernyös joypad minek a kezedbe. Nem elég nagy a tv?
9.
9.
mestermagyar
Ez azért van mer a sok japán,koreai emberek ilyeneken kockulnak és azt mondják a grafika nem számít.
Sose adnak ki semmi realisztikusat.
7.
7.
Jackie Estacado
Csak szerintem ocsmány ez a WÍÍ JÚ?
6.
6.
DollSyndrome
4.
4.
Bisur1996
Én már mikor mondtam, hogy a Wii U meg a 3DS tiszta csőd lesz... :D ?
1.
1.
Mortis
Na, a Nintendo egyre mélyebbre ássa a sírt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...