Bíróságra megy a Bethesda és a Mojang

Nem sikerült megállapodni a Scrolls ügyében, a Bethesda és a Mojang hamarosan bíróság előtt mondhatja el érveit. A Bethesda részéről érthetetlen a felhajtás, ennek ellenére benne van a pakliban, hogy a Minecraft alkotóinak át kell nevezniük a legújabb projektjüket, ha jót akarnak maguknak.

A Bethesda azért szólította fel a Minecraft alkotóit arra, hogy nevezzék át legújabb projektjüket, a Scrolls-t, mert az állításuk szerint sérti védjegyüket a The Elder Scrolls-t. Markus "Notch" Persson a játék atyja és a fejlesztőcég Mojang vezetője elismerte, hogy a szerepjáték-sorozat címében is benne van a "scrolls" szó, de egyfelől ő úgy látja, a széria történetében semmilyen tekintetben nem játszottak szerepet a "tekercsek", ahogy a marketingkampányokat sem építették rájuk - az meg külön "ijesztő", hogy a Bethesda azt hiszi, a védjegye minden szóra, egyesével vonatkozik.

A Bethesda ennek ellenére fenntartotta a követelését, Notch hiába ajánlotta fel kissé viccesen, komolytalanul, hogy döntsék el az egészet Quake III-ban: a vállalat beperelte a Mojangot, s miután azóta sem sikerült megállapodni az ügyben, a két cég képviselői hamarosan bíróság elé állhatnak - Notch Twitteren minderre így reagált: "A Scrolls-ügy bíróság elé kerül. Weee! :D" Bár a Bethesda oldaláról tényleg érthetetlen a felháborodás, a két szóbanforgó cím egyáltalán nem összekeverhető, és még azt sem mondhatjuk, hogy a Skyrimnek akar így hírverést csinálni, ennek ellenére könnyen lehet, hogy a Mojang jön ki vesztesként a harcból, és a Scrolls címnek mennie kell.

19 komment - szólj hozzá!