Resident Evil - muszáj elszakadni a gyökerektől

A Resident Evil-franchise fejese szerint ha nem szakadnának el a sorozat gyökereitől, s nem készítenének időnként más stílusú játékokat is ebben a világban, akkor a vásárlóknak hamar elege lenne az egészből. Jogos felvetés, de vajon tényleg igaza van Kawata-szannak?

Masachika Kawata, a Resident Evil producere arról beszélt, hogy ő nem feltétlenül csak túlélőhorrort lát ezekben a játékokban: gyakorlatilag minél jobban szeretnék kihasználni a franchise-ban rejlő lehetőségeket, amit egyébként az emberek szeretnek.


"A Resident Evil még mindig nagyon-nagyon népszerű, s mi ezért hálásak vagyunk, s teljesíteni szeretnénk az összes rajongói kérést, amit csak lehet. Az emberek sok különböző játékélményt szeretnének megtapasztalni a Resident Evil-univerzumban, s mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezeket elkészíthetjük különböző játékok formájában" - mondta Kawata, majd hozzátette, ha a Resident Evil végig a túlélőhorror műfajban maradt volna, a játékosok már rosszul lennének tőle.

Ennek eredménye, hogy jövő februárban érkezik a Resident Evil: Revelations, valamint télen a Resident Evil: Operation Raccoon City.

24 komment - szólj hozzá!