Mit takar a kinectes HoloDesk?

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 24.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft Research bemutatta a HoloDesk néven futó technológiáját, mellyel a Kinect segítségével manipulálhatunk különböző, renderelt 3D-s objektumokat a kezünkkel. A virtuális tárgyak mozgatása remélhetőleg új színt visz a mozgásérzékelős játékok palettájába.

Habár még a Microsofthoz közeli fejlesztők még mindig nem képesek teljes mértékben kihasználni a Kinect alapfunkcióit - igazán durva játék még nem született a szenzor alá -, a redmondiak mérnökei már javában kisérleteznek újabb technológiával. Az egyik újabbat úgy hívják, hogy HoloDesk. Egy kezünk fölé szerelt átlátszó kijelzőn rajzolódnak ki a manipulálható virtuális tárgyak, melyeket kedvünkre egymásra pakolhatunk és ide-oda mozgathatunk. A fejlesztés még gyerekcipőben jár, de érdemes találgatni, hogy fizetős videojátékokban miként tud a HoloDesk érvényesülni.

8.
8.
Quent1n
#5: Szerintem a hardcore játékoknak kontroller nélkül (nem a gamepad formára gondolok feltétlen, akár ilyen karvédős cucc is lehetne) nincs értelme Kinecten. Plusz a laggal is kéne valamit kezdeni. Én amúgy szoftveres részen inkább a megmozgató játékokat erőltetném DE azokhoz se ártana valami kiegészítő.
7.
7.
gyurcio
Előbb oldják meg, hogy ne lagoljon a kinect!
6.
6.
ReNegAdE
Tiszta Különvélemény!
5.
5.
shooter1234
Hát basszus annó a kinect is még kicsit hihetetlennek tűnt, vagy legalább is forradalminak, sajnos azonban tényleg hardcore játékok nem tudják még kihasználni, de ha ezt a holotechnikát is mellékelik akkor majd idővel kiforr a rendszer és lehet belőle valami.
4.
4.
mdr88
Maga a technológia nagyon durva... LESZ olyan 2-3 éven belül... addig nem is várok semmit a kinectes címektől, mivel kivétel nélkül csak a felszínt karcolgatják ez az egész dolog még nagyon gyerekcipőben van.
3.
3.
mestermagyar
1.
1.
Split
A videót végignézve valahogy ilyen Little Big Planet-szerű játékok jutnak csak az eszembe. De ott igen is jól funkcionálna! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...