Csúszik az XCOM, veszteség a Take-Two-nál

A várakozásokon felül teljesítette a Take-Two a szeptemberrel véget érő negyedévet, azonban veszteséges lett és az árbevétele is jócskán zuhant érdemi játékmegjelenés híján. A kiadó profitra számít az év végén, de ebben az XCOM már biztosan nem működik közre, csak április után érkezik a játék.

Komolyabb játékmegjelenés nélkül vegetált a Take-Two a július-szeptember közötti időszakban, a három hónapban 107 millió dolláros bevételt 47,3 millió dolláros nettó veszteséget produkált. Mindez éves szinten jelent óriási visszaesést: akkor a Mafia II, a Civilization V és a Red Dead Redemption eladásai is húzták a számokat, így 245 millió dolláros forgalmat és vékony 8 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el a vállalat.

A negyedévben a főleg a korábbi címekre hagyatkozhatott a vállalat, köztük a Borderlands, a Civilization V, a Red Dead Redemption, a GTA-játékok, a Midnight Club: Los Angeles és az NBA 2K11 szerepeltek különösen jól. Az idén rajtolt játékok közül az L.A. Noire tündököl, eddig 4 millió példányt szállítottak le belőle a boltok polcaira, de népszerű a Nicktoons MLB és az MLB 2K11 is.

Eddig egyébként a Borderlandsből 5 millió példányt szállítottak ki, a Civilization-sorozatból 11 millió kópia csücsül a boltok polcain, míg a Red Dead Redemption esetében 13 millióra rúg ez a szám. A Grand Theft Auto-sorozat az abszolút csúcstartó egyébként még mindig 114 millió darabbal, a pozícióját pedig az ötödik rész csak tovább erősítheti.

Csúszik az XCOM

Az üzleti év végére nyereséget vár a kiadó, elvégre olyan megjelenései lesznek, mint a Max Payne 3 és a The Darkness 2. Az NBA 2K12 ugyan teljesíti az elvárásokat, de akadnak nehézségei, miután az idei NBA-szezon még mindig nem kezdődött el.

Még sajnálatosabb hír, hogy az XCOM a korábbi tervekkel ellentétben nem fog megjelenni az idei pénzügyi évben, vagyis csak valamikor az április után következő 12 hónap folyamán kerülhet a játék a boltok polcaira. A csúszás okáról nincs hír.

3 komment - szólj hozzá!