Oldalnézetes Mario-epizóddal erősít a 3DS

A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy a következő pénzügyi évében oldalnézetes Super Mario-játékot dob piacra - bár korábban több Nintendo-munkatárs, köztük Shigeru Miyamoto is megerősítette, hogy újabb Mario-címeken dolgoznak a cégnél, a formális bejelentés eleddig elmaradt.

Bár sokak számára érthetetlen, hogy a Mario-játékok miért tarolnak még mindig a Nintendo-konzolokon, a számok azt mutatják, a japánoknak megéri a befektetés, mert a köpcös vízvezeték-szerelő főszereplésével még akkor is milliós példányszámban lehet eladni egy játékot, ha emberünk jobbára csak az orrát túrja akció közben.

A Nintendo elnök-vezérigazgatója, Satoru Iwata a vállalat pénzügyi helyzetjelentése utáni konferenciahíváson jelentette be, hogy a 3DS-re 2D-s, oldalnézetes Mario-játék készül. Bár a cég munkatársai többször is hangoztatták, hogy lesznek további Mario-epizódok a kézikonzolra (többek között a 3DS-es Paper Marioról is volt szó), a gyártó formálisan még nem jelentette be, hogy mikor számíthatunk a következő felvonásra. Nos, a részleteknek egyelőre híján vagyunk, de az biztos, hogy a következő üzleti évben, vagyis valamikor március után jelenhet meg az új Super Mario.

A Nintendo lelkesedése Mario iránt pedig egyáltalán nem alaptalan: míg a külsős kiadók vért izzadnak, hogy túladjanak a 3DS-es címeiken, a tavalyi év végén megjelent Super Mario 3D Landből 5,03 millió példány kelt el világszerte, míg a Mario Kart 7-nek 4,54 milliós eladott darabszámra futotta eddig. Ezzel a két cím a kritikusok által a legjobb 3DS-es játéknak tartott The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D-t is lekörözi, amiből nyár óta "mindössze" 2,49 millió példány talált gazdára.

Összehasonlításképpen a DS-es New Super Mario Bros.-ból 28,74 millió, a Mario Kart DS-ből 22,3 millió darabot adtak el a pályafutása során, míg az ősszel megjelent, Wii-s The Legend of Zelda: Skyward Swordra 3,42 millió játékos volt kíváncsi.

21 komment - szólj hozzá!