Resident Evil: Retribution - jó is, meg nem is

Az Egyesült Államokban az elmúlt hét legnézettebb filmje volt a Resident Evil: Retribution, azonban az ötödik epizód még így is a második legrosszabb rajtot vette a Resident Evil alapján készült mozifilmek között. Globális szinten vélhetően jobban teljesít majd a legújabb felvonás.

Világszerte, így Magyarországon is a múlt héten került mozikba a Resident Evil-filmek ötödik része, a Retribution. A premierről vannak végre számaink is, igaz, ezek csak részben deríthetik jókedvre az alkotókat.

Az Egyesült Államokban a filmes toplista élén nyitott az új mozi, a Resident Evil: Retribution jegyeladásaiból 21,1 millió dollár folyt be, amivel Paul W.S. Anderson anyaga a Finding Nemo című Pixar-alkotás 3D-s újrakiadását is megelőzte. Összességében viszont nem örülhetnek annyira a készítők, a Retribution ugyanis a második legrosszabb rajtot vette a széria történetében - csak a 2002-es első rész múlta alul ezt a nyitányt.

Amerikában persze. Ha az arányokat vesszük, a Resident Evil-filmek jellemzően jobban teljesítenek a világ más piacain, így például Japánban: a TheWrap jelentése szerint az ötven vizsgált nemzetközi piacon 50 millió dollárt termelt a mozi, a távol-keleti országban például mindjárt 10 milliót.

Ti láttátok már?

32 komment - szólj hozzá!