MOBA készül a Dead Space alkotóinál?

A Visceral Games nemrég indított házon belüli Play4Free-részleget, ide keres most a csapat egy raklapnyi munkatársat. Ami különösen érdekes, hogy a free-to-play fejlesztéshez olyan embereket akarnak felvenni, akiknek van tapasztalata a MOBA játékok készítése terén...

Úgy fest, merőben új területen próbálná ki magát a Dead Space-sorozatról is ismert Visceral Games. A stúdió nemrégiben nyitotta meg a saját Play4Free-részlegét, és bár az Electronic Arts semmit nem mondott még a srácok új fejlesztéséről, a nemrég napvilágot látott álláshirdetések alapján már tudunk találgatni.

A Gamasutrán megjelent információk szerint a csapatnak olyan közösségi menedzserre van szüksége, aki "egészségtelen szenvedélyt" érez a MOBA játékok iránt, illetve dizájnert is keres, lehetőleg MOBA-s és akció-RTS-es fejlesztési tapasztalattal a háta mögött, akinek ismernie kell kompetitív közeget is. Ezen felül multiplayer pályatervező felvételét is tervezi a cég (a többjátékos akciójátékok ismerete előny), no meg egy PC-s akciójátékhoz is szükség lesz egy karaktertervezőre.

Hogy mennyire függnek ezek össze, illetve mennyire szán komoly szerepet az újoncoknak a csapat, azt nem tudjuk, mindenesetre a fenti hirdetések alapján azonnal egy PC-exkluzív, free-to-play MOBA játék képe rajzolódik ki előttünk, amiben mellesleg lőni is lehet.

Az EA eddig is szerette a nagyobb címeit free-to-play játékká alakítani, most éppen a Dead Space alakul majd át? A kiadó még nem reagált a pletykákra.

6 komment - szólj hozzá!