A Disney-é a LucasFilm, jön a hetedik Star Wars

Késő esti breaking anyag, mert mindenki erről beszél: a Disney bejelentette, hogy felvásárolja a LucasFilmet, aminek hozadékaként elkészíti a hetedik Star Wars-mozit is. A vállalat 2015-re ígéri a premiert, utána a tervei szerint további részeket is forgatna. (Kérnénk egy South Park-epizódot erről is!)

A Disney folytatja terjeszkedését, a Pixar és a Marvel után megint jókora felvásárlást hajtott végre: 4,05 milliárd dollárt fizetett a LucasFilmért, amit nagyjából fele-fele arányban készpénzben és részvényekben térít majd meg a vállalat 100 százalékos tulajdonosának, George Lucasnak. A felvásárlással a cég teljes portfóliója átszáll a Disneyre, így a videojátékokért felelős LucasArts is az övé lett.

Bob Iger, a Disney feje, valamint George Lucas aláírnak

A LucasArtson kívül az üzlet része a legendás CGI-stúdió, az Industrial Light & Magic, illetve a Skywalker Sound hangstúdió is. A Disney tervei szerint az ILM továbbra is folytathatja bejáratott tevékenységeit, vagyis dolgozhat más stúdiók filmjeinek látványeffektusain.

Új Star Wars-trilógia jön

Lucas úgy nyilatkozott az akvizíció kapcsán, hogy "ideje átadnia a Star Warst a filmkészítők egy új generációjának". A LucasFilm irányítása Kathleen Kennedyre, a korábbi társigazgatóra szállt, aki a Disney elnökének, Alan Hornnak jelent majd, miközben ő válik a Star Wars márkamenedzserévé is.

Az ügylet legérdekesebb hozadéka talán, hogy a Disney ezzel együtt bejelentette: leforgatja a régóta pletykált/tervezett/halogatott hetedik Star Wars-mozit, aminek a premierje várhatóan 2015-ben lesz esedékes, sőt mi több, a vállalat további filmekkel is számol a jövőben. A Star Wars VII vezető producere egyébként Kennedy lesz, Lucas konzultánsként vesz részt a munkálatokban.

A Disney elmondta, a LucasFilmmel együtt egy részletesen kidolgozott tartalmi vázlatot is kaptak az új Star Wars-trilógiáról, sőt, azok valójában pre-produkciós fázisban tartottak, így nem kell a nulláról kezdeniük. A hetedik rész után minden második évben tervezik kiadni a folytatásokat, így az Episode VIII 2017-ben, az Episode IX pedig 2019-ben jöhet.

Az új tulajdonos továbbá hatalmas lehetőségeket lát a Star Wars tévészereplésével kapcsolatban, például el tudna képzelni egy új sorozatot a Disney Channelen.

Az Indiana Jonesról egyelőre nem esett szó.

127 komment - szólj hozzá!