Kínosan kevés Wii U-t adott el a Nintendo

Az elmúlt negyedévben mindössze 160 ezer Wii U-t adott el a Nintendo. A konzolgyártó szerint ennek az az oka, hogy nem volt nagyobb játékmegjelenése, amit az is igazol, hogy Wii U-s játékból sem fogyott túl sok.

Enyhén, 3,8 százalékkal növekedett a Nintendo bevétele a június 30-án véget ért negyedévben, a 832,6 millió dolláros forgalom mellé 88 millió dolláros nettó nyereség társult.

Noha tavaly, ugyanebben az időszakban a cég nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, így most javulás látható, azt meg kell jegyezni, hogy üzemi szinten 50,2 millió dolláros vesztesége volt a gyártónak a Wii U kutatás-fejlesztési költségeinek leírása és a 3DS megnövekedett nyugati marketingköltségei miatt.

A Wii U teljesítménye gyászos, míg egy negyedévvel korábban a gép 390 ezres eladásain szörnyülködtünk, az elmúlt három hónapban értékesített 160 ezer eladott konzol kapcsán már nem is tudunk mit mondani. A Nintendo persze igen, állítása szerint a játékmegjelenések hiánya vezetett ide (a cég tudatosan tolta el a nagyobb megjelenéseit az év második felére), ezzel magyarázható az is, hogy a platformon alig 1,3 millió szoftvert adtak el. A Nintendo szerint a pénzügyi év végére várt 9 milliós hardver- és 38 milliós játékeladások így is összejönnek majd.

A 3DS már valamivel jobban teljesített, 1,4 millió gépet és 11 millió játékot vittek haza a játékosok, utóbbiak közül a Tomodachi Collection, az Animal Crossing: New Leaf, a Luigi's Mansion: Dark Moon és a Donkey Kong Country Returns 3D voltak a legnépszerűbbek.

A Wii-ből 210 ezer darab, a Wii-s játékokból 3,67 millió példány ment el az elmúlt három hónapban.

Folytatódik a terjeszkedés

Érdekesség viszont, hogy a Nintendo folytatja a "felületi" terjeszkedést, lapértesülések szerint a Miiverse mintájára még idén elindul az eShop PC-s és mobilos felülete. Ezen keresztül nemcsak játékokat vásárolhatunk majd, de a Nintendo Network-fiókunkat is menedzselhetjük.

A Nintendo digitális eladásai egyébként 150 százalékot nőttek éves szinten, tehát nem hiábavalóak az ilyen jellegű erőfeszítések.

43 komment - szólj hozzá!