Nintendo: nincs gond a Wii U árával

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 13.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a Wii U árazása megfelelő, Satoru Iwata szerint a konzol gyenge eladásai mögött más probléma húzódik meg. Értsd: árcsökkentésre felesleges várni.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke ezúttal a CVG munkatársának beszélt a Wii U helyzetéről - nyilatkozata kísértetiesen egybecseng egy másik, korábban tett kijelentésével, miszerint a Nintendo nem szeretné csökkenteni a konzol árát.

Iwata korábban ugye kifejtette, hogy nem fogják csökkenteni a Wii U árát, mert azt már így is viszonylag olcsón árulják, erre rákontrázva most még azt is hozzátette, hogy biztosan nem az árazás miatt megy nehezen a konzolnak, szóval felesleges is róla beszélni.

Az elnök szerint erre a Basic modell eladásai jelentenek bizonyítékot: a Wii U olcsóbbik kiszerelése 100 dollárral kerül kevesebbe, mint a drágábbik, mégis kevesebben keresik. Ez az ellentmondás szerinte semmi esetre sem indokolja az árcsökkentést, és éppen azt erősíti meg a Nintendóban, hogy a Wii U-t sikerjátékokkal kell kihúzni a gödörből.

A Nintendo mindössze 160 ezer darab Wii U-t tudott eladni április és július között.

26.
26.
Gamelord
#21: Nem, a tény éppen az ellenkezője. A Wii U egy nyolcadik generációs konzol, aki ennek ellenkezőjét állítja az hülye, és mindig is nyolcadik generációs konzolként lesz a történelembe. Ezzel a ténnyel sajnos vitatkozni sem igazán lehet, hacsak nem vagy valami elvetemült Nintendo hater.
25.
25.
north
#24: Hallod-e elég elkeserítő, hogy ilyen perverz örömöknek szenteled a szabadidődet :/
24.
24.
Chrome1986
#23: Örülnék, ha nem békítgetnél itt hallod-e?

Én egész nap keményen dolgozom. Hulla fáradtan, éhesen, büdösen leülök a gép elé és várom, hogy ez a sok kretén egymásnak essen ugyanazzal a faszsággal, ugyanazzal a fogyatékos 14 éves pattanásos kamasz stílusban, mint az utóbbi néhány év minden estéjén akár ezredjére is, hogy én jól kiröghessem öket.

Erre te elbarmolnád ezt nekem??? Szívtelen fráter!!!
23.
23.
north
#22: Nézzenek oda elmegyek nyaralni és erre kell visszajönnöm?
Ha nem játszottok szépen elveszem a búgó csigát és nem érdekel ki volt a hibás!
Másrészről Mind Sony/Xbox boy-oknak mind nintendo fanoknak igaza van maradjunk ennyiben, most, hogy kinek mi a véleménye ki lehet nyilvánítani de mint már 100-szor elmondtam kultúrált körülmények között.
Mellesleg jut eszembe "aordog" fölösleges az ilyen emberekkel veszekedni úgyis mindig ugyan az a kását fújja. A lényeg te tudod mi a te igazságod a kozolpiacról és ez a fontos más nem számít, hogy ő mit gondol az megint más dolog.
Gondold végig értelmesen: "Okos enged, szamár szenved!"
Na erről ennyit! Most pedig mennyetek legózni. Ja és hozzatok apunak cigit amióta megjelentek a sex shoppok a trafikosok elmentek szeretkezni igy nincs cigim :S
22.
22.
aordog
Akkor ên hülye vagyok, te meg egy balfasz.
21.
21.
MoRT2195
#20: Ez nem úgy működik, hogy te szerinted milyen konzol, vagy, hogy mi a véleményem róla. TÉNY, hogy a Wii U egy current-gen konzol, ezen valóban nincs vitázni, aki az ellenkezőjét állítja az hülye. Nem szívesen mondtam ki (írtam le - a kötözködősebbek kedvéért -), de ha azt valaki nem képes elfogadni, hogy a Wii U current-gen, akkor az egy elvetemült, őrült, hülye nintendo fan.
20.
20.
aordog
#18 Nem foglalkoztat amit gondolsz. Nem azért, mert nincs igazad. 360- am volt, most Wii U- m. Neked lehet, hogy nen nextgen, de nekem az. Ezt úgy mondom, hogy közben a PC- n a Bioshock Infiniti- vel jätszom, miközben a Wii U- n a Wonderfull101 demo pörög.
A vitäzäs nem nekem valo. ( szeretem a Sony- t)
Ez a véleményed, akkor ez. Tiszteletben tartom....
Addig, amíg Te nem szeretnél gyözködni az älläspontodrol.
Jätsz, amivel akarsz, de az 1% kijelentést hanyagoljuk, mert ez itt nem az adomänyvonal.
19.
19.
Gamelord
#18: "És most jöhetsz megint azzal, hogy de a Nintendo mindig is ilyen játékokat adott ki. Én ezt teljesen megértem."
Jelenleg a saját célközönséget sem elégítik ki, miután kb 0 a játékfelhozatal, de hamarosan lesz az is. Ki vesz gépet játék nélkül?
Zelda fannak megéri venni most? Nem.
Mario fannak? Talán, de még az is necces.
Donkey Kong? Nem.
Metroid? Nem.
Pikmin? Az is csak most jelent meg, most már lehet venni.
SSB? Nem.
Talán ezek a legfontosabbak, de persze van még más is. Ha majd a célközönség megkapta amit akar, akkor majd lehet beszélni a többiekről :)
18.
18.
MoRT2195
#10: Én Sony fan vagyok, de más platformokat is preferálok, ha azokkal nincs gond. A Wii U-val 2 nagy gond van:
1. drága hozzá minden, magát a konzolt is beleértve
2. kevés a játék rá, és a 90%-uk egy célközönségnek szól
És most jöhetsz megint azzal, hogy de a Nintendo mindig is ilyen játékokat adott ki. Én ezt teljesen megértem. DE AKKOR NE LEGYEN MÁR MINDEN HÉTEN ARRÓL 1 HÍR, HOGY JAJ SZEGÉNY NINTENDO ÍGY, JAJ SZEGÉNY NINTENDO ÚGY!!! Faxom, ha szarul megy nekik, akkor kénytelenek más közösségnek is kedvezni, mert így aztán nem lesz jobb a helyzetük. És ezt neked is meg kell értened. Lehet, hogy a Nintendo ilyen, de a talpon maradás érdekebén MUSZÁJ lesz változtatni, különbben ha így folytatódik, akkor hatalmas bukás lesz az egész Wii U, úgy ahogy van megbukik minden játék eladásilag és mag a konzol is, Jönnek a tartozások, és aztán a csőd...

#13: Hát azzal nagyon nem értek nagy egyet, hogy next-gen. Neked mi a next-gen benne úgy őszintén?! Az egy dolog, hogy a valódi next-gen konzolok előtt 1 évvel jött ki, így ezeknek a megjelenési dátumához áll közelebb, de hardvelilag kb. 1%-al erősebb egy PS3-nál. Misem bizonyítja ezt, hogy a játékok nem néznek ki jobban rajta (a Wii-nél persze, hogy jobb...). A Ubisoft pl elmondta, hogy a Watch Dogs ugyan úgy fog kinézni, mint a PS3 vagy az Xbox 360 verzió, mivel a konzol nem bír el jobb grafikát. Az ára valóban jó... lenne ha úgy kb. minimum 5 évvel korábban adták volna ki. De 5 év után kiadni ilyen drágan egy olyan konzolt ami semmivel sem tud többet, mint társai (PS3, Xbox 360), sőt.... nevetséges.
17.
17.
aordog
Az SD kärtyän az emulätort sajnos nem fogja lejätszani, mivel az emulätorokat egyik konzolgyärto cég sem preferälja.
A DK rész az E Shop- bol: egyenlöre csak az érhetö el, amikor Mario- val akarod a hercegnöt megmenteni, de Kong a hordokat gurítja.
Sajnos a Snes - nek a 3 része, illetve a DK N64 még nem elérhetö, bär tudtommal a Snes verziok majd elérhetöek lesznek.
Wii U- n igen szebbek, gondolom felskäläza. Tisztäbb a kép.
Emulätor hasznälatähoz javaslom a jxd s7300 tabletkonzol készüléket. Az Ebay- röl én is most akarok rendelni.
A Wii U nem csalodäs. Nekem nem, de azért érdemes kiprobälni a väsärläs elött, mert lehet hogy mäst värsz a pénzedért amit kapni fogsz!
16.
16.
p3ti
#13: Nekem van. És abszolút csalódtam eddig :S
15.
15.
p3ti
Nintendo : nem a gép árán kell recsizni, hanem hozni azokat a játékokat.
14.
14.
spikee576
#13: Szia dog,ha neked van u-d akkor lécci vszolj nekem 1-2dologra.Én is tervezek venni gépet most adtam el a wiimet.Donkeykong meg resi fanatikus vok ezért kell nekem nintendo konzol mindenképp.1-ha wii módba kapcsolok akkor látja a gép a behelyezett sd kártya tartalmat mármint nekem azon van snes emulátor2054játékkal csak nemtom látja-e a wiiu.Fontos tudnom a sneses donkik miatt.2-a shopból lelehet szedni a dk snes részeit beleértve a n64-t is.3-hogy érted azt,hogy szebben jeleníti meg a wii játékokat a u,berakom a wii-s resi0-t mennyivel néz ki jobban mint a wii-n???-jobb az élsimítás v nincsenek recék v mi lécci ird már le a külömbséget.Ha válaszolsz KÖSZÖNÖM.............
13.
13.
aordog
Gyerekek. 5 jelentkezöt kérek, akiknek van gépe.
Nekem van és badarsäg a kommentek többége.
Norbiii az egyetlen ember ( rajtam kívül persze) aki szerintem az ilyen témäjù dolgokhoz érdemben tud hozzäszolni.
Amugy Resi 1 és a Zero van Wii- re is jobb kiadäsban....és ami van Wii- re azt a Wii U nagyon szépen jelenìti meg. ( szebben, mint a Wii)
A gép ära jo. A gép nextgén. Ha valaki Väcon jär szívesen megmuratom neki, ha a Media neki tävoli.
Remêlem marad az är, kär lenne meghäträlni.
Igazuk van! Amúgy nekem a One mellett majd nagyon szépen fog kinézni. Ja meg a PC is ott van az asszonypajtäsnak:)
Mindenki jätszon a kedvencével. Peace.
12.
12.
Jersey
Megprobálhatnák a saját címeiket Wii U exluzívvá tenni, és akkor a DS/Wii tulajokat is motiválná valami a vásárlásra.. ha már a mainstream nem fog U-t venni, mert a konkurencia kevesebb pénzért kínál egy bejáratottabb, népszerűbb masinát, á la Xbox 360/PS3. Azért a Wii U-t ne nevezzük nextgennek.
11.
11.
2pacal
Ez sajna nagyon karcsú...Sajna ha olcsóbb lenne a wiiijuuu akkor se vennék...Inkàbb egy gamecubeot resi 0-1 miatt...
10.
10.
Norbiii
Hogy a hozzászólásomra a hardver lesz a válasz, ezt borítékoltam, bejött. :) :) :) :)
Viszont egy valamit nem értek.

Akinek nem tetszik a Wii U, és még a Nintendo-val sem szimpatizál, annak nem tök mind1? Egy Nintendo-s hírnél, sokszor a kommentelők többsége Ps/Box párti, ami nem baj, csak a Nintendo ne a Sony és a Box fanoknak akarjon megfelelni.

Hölgyeim és Uraim, kérem, akinek nem inge, ne vegye magára. :) :) :) :)
9.
9.
MoRT2195
Persze, hogy többen veszik a Premium kiadást, hisz gyakorlatilag olyan dolgokat tartalmaz, amiket később úgy is meg kell vennie az embernek, és egybe jobban megéri, mint ha külön vásárolgatna hozzá az ember.

#1: De ne egy PS4-hez, vagy az Xbox One-hoz hasonlítsd, hanem egy PS3-hoz, vagy Xbox 360-hoz. A Wii U egy current gen konzol, valszeg szinte semmi nem fog kijönni rá, ami PS4-re és One-ra fog kijönni. Még sok jelenlegi játékot se csinálnak meg rá, mert olyan kaka a gép felépítése. Így gyakorlatilag nem, hogy a next-gen konzolokkal nem tud versenyezni, de még a current gen konzolokkal sem, főleg a PS3-al, amikor 50.000ft-ért (vagy ennyiért se) kapható a gép és ott van a The Last of Us, Uncharted, God of War, csak, hogy egy pár nagyobb exkluzív címet soroljak fel. Wii U-ra ott van a Mario Kart, meg a Zelda, meg a még több Mario játék, és ez jó, mert valaki ezeket szereti, de a legtöbb ember komolyabb játékokat akar, nem pedig Mariot.
7.
7.
Zombiekiller6
#3: Az Ubisoft azt nyilatkozta, hogy addig nem csinál rá exkluzív játékot míg ki nem húzza magát a szarból (vagyis nem nőnek az eladásai).
6.
6.
Zombiekiller6
#1: Wii-t lehet 17.490-ért is kapni, de átlagosan 32.000 Ft!
4.
4.
daenath
#1: No ez igaz, de!!!! Nem mindegy hogy 1 kilo kolomper 100 pengot kostal, vagy veszel pityokat es az 50, de minosegileg?
Sajna azt kell mondjam, a Nintendo most megint kudarcot csinal (ala GC, ami nem volt az, de akkor is) es ez abbol is latszik hogy joban nyomjak a 3DS-t mint a U-t, meg jatek felhozatalban is, a nagyobb kiadok/jatekgyartok meg huzodnak a U-tol (sajna) es ez nem meglepo! A Nintendo is a Sony hibbajaba esik, jo volt a Wiii, akkor biztos ezt is veszik majd mint a cukrot (PS2 vs. PS3)
3.
3.
BrendOoN
Már korábban is kifejtettem, hogyha lenne exkluzív-cím ami nem Mario vagy Zelda lehet többen vennék. A PS Vitát még ennél is kevesebben vennék ha nem lenne kizárólag Vitára megjelenő Assassin's Creed meg Call of Duty. Ezt kellene a Nintendonak is: fizessenek a nagyobb kiadóknak, hogy csináljanak csak Wii U-ra egy Battlefieldet, Call of Duty-t, Assassin's Creed-et. Az emberek azonnal elkönyvelnék, hogy a Wii U tökjó mert egy csomó exkluzív címe van... A drágább megoldás pedig az lenne, hogy Wii U 2 lenne és lehetne az ilyen marketinges duma mellé, hogy "Wii U 2. Wii U 2 You!"
2.
2.
EBR2000
Szerintem semmi baj nincs az árakkal... Ér annyit csak ha nincsenek rajta játékok akkor nem mfogják venni.
Méghozzá ez is csak Mo.-n meg a többi szegényebb országban van (szegényebb országokban meg nem vesznek kontzolt.)
Be fog indulni a Ninti szekere csak várni kell.
1.
1.
Norbiii
A Wii U a megélhetési szinthez képes drága, konzol árakhoz képest meg eléggé olcsó, a többeikhez képest. Xbox One= 150, Ps4=125, Wii U= 70-80 kb. hardvertől függetlenül, mert az az érv szokott elhangzani, h "gyengébb".

Persze, h nem csökkentik, hiszen ha most csökkentenék, akkor már lassan egy sima Wii áránál lennének. 65.-ért lehet kapni basic-ot, ha itt levinnének, egy 10-15-öt, akkor a Ps3/360-nal lenne egy árban....

Viszont az tény, hogy eddig nem megy rendesen az a bizonyos szekér, szóval valamit ki kell találni, bár én nem vészmadárkodnék, mert időt kell még adni a Wii U-nak. :)

(Magánvélemény) :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...