Frissítve: Így megy mobilokra a Nintendo?

A japán Nikkei hírlap értesülései szerint a Nintendo még idén bepróbálkozik a mobilos játékok készítésével, persze a maga módján. Csupán kipróbálható változatokkal nyomulhatunk az okostelefonokon és tableteken.

A japán Nikkei hírlap úgy tudja, hogy a Nintendo bepróbálkozik a mobiljátékok készítésével, ráadásul már az idén. A japán cégóriás csütörtökön jelentheti be döntését a befektetők előtt.

Ám mielőtt még bárki arra gondolna, hogy a Mario, a Pokémon és egyéb first-party címek teljes egészében iOS-re és Androidra költöznek, nem árt megjegyezni, hogy a vállalatnak elsősorban az a célja, hogy bővítse a potenciális felhasználói bázisát. Mégpedig úgy, hogy egy dedikált alkalmazás segítségével információkat terjeszt az új kiadásokról, videókat oszt meg és hasonlók.

Jelen állás szerint okostelefonokon csupán "minijátékokkal" nyomulhatunk, illetve a konzolos címek demóit próbálhatjuk ki. A teljes címek továbbra is 3DS-re és Wii U-ra érkeznek majd. Az érvelés szerint a játékosok mobileszközökön csupán egy kis ízelítőt kapnak a konzolos címekből, s ha tetszett, amit látnak, akkor talán beruháznak majd egy konzolba és teljes játékba is.

A Nikkei szerint a mobileszközös tartalmakért nem kell fizetnünk, nem lesznek freemium játékok és más hasonló kezdeményezések.

Várjuk a csütörtöki hivatalos megerősítést!

Update! A Nintendo cáfolta a minijátékos híreket.

16 komment - szólj hozzá!