A Flappy Bird-őrület utórengései

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Elképesztő, hogy mit váltott ki az emberekből a Flappy Bird lelövése: a fejlesztő halálos fenyegetéseket kapott, tele vannak az alkalmazásboltok mindenféle klónnal, valaki meg az appal előtelepített iPhone-ját akarja eladni.

Ahogy azt tegnap megírtuk, a Flappy Bird pályafutása olyan gyorsan ért véget, amilyen gyorsan felfelé ívelt az utóbbi hetekben: a játék fejlesztője, Dong Nguyen leszedette az alkalmazásboltokból a játékot, mondván, hogy "nem bírja" tovább - azt viszont valószínűleg ő sem gondolta, hogy ekkora hisztériát vált ki a döntésével.

Reakciók

Nguyen a Twitterén több halálos fenyegetést is kapott például, a trollok cifra káromkodások közepette követelték tőle, hogy azonnal töltse vissza a játékot az internetre, különben megkeresik, és megölik. Valaki még odáig is elment, hogy a Flappy Birdöt magát lehurrogta, de Nguyennek akkor is az öngyilkosságot javasolta.


Érdekes kérdés egyébként, hogy emberünk miért döntött a játék lelövése mellett, elvégre napi 50 ezer dollárt hoztak neki a reklámbevételek. Ő a túlzott figyelemre panaszkodott, a találgatások szerint azonban megijedt, hiszen nemcsak az volt gyanús, hogy a Flappy Bird a tavaly májusi megjelenése ellenére csak néhány hete ért el ekkora sikert, de a játék maga feltűnően hasonlít a Mario-címekre is, ami talán a Nintendo figyelmét is felkelthette volna.

Akárhogy is, a Nintendo azt mondta, nem perelte be Nguyent.

Pénzt csinálni a maradékból

Most, hogy a Flappy Bird eltűnt a színről, többen finoman rárepültek a hamvaira. Egy eBay-júzer például 650 dollárért kezdte el árulni az iPhone 5S-ét, amin már telepítve volt a játék, és bár a hirdetést azóta törölték, nem kevesebb, mint tizenhét licit futott be rá, és a 99 ezer dollárt is elérte az árverés.

És persze megjelent egy csomó Flappy Bird-klón is. A Fly Birdie például a második legkeresettebb iOS-es app jelenleg a briteknél, igaz, 0,69 fontot kell benne fizetni minden három újrakezdésért. A Fluffy vs. Flappy Birds 1,5 fontért vásárolható meg reklámmentes verzióban, de ezen kívül van még Flappy PlaneFlappy Bee és Flying Flappy Unicorn Bird: The Frozen Sky Fall című copycat app is. Az androidosok figyelmébe a Happy Poo Flapet ajánljuk.

25.
25.
Hofi3
Istenem, hogy mennyi hülye ember van a világon és egyre több az ilyen. Engem pl. annyira érdekelnek az ilyen idióta játékok, hogy csak a híreket olvasom és jókat röhögök rajta. Még a Mario se fogott meg soha, hiába vagyok régi bútordarab.
Azért az ilyen fenyegető embereket se igazán értem. Ezek is elborult, beteg, kockaagyúak lehetnek XD
24.
24.
GAMEROD
Gondolom 13 éven aluli a rajongótábor. Mások már tudják hogy egy Mario hackről van szó, annak is a vizespálya sárgára színezett hala lett itt a madár.
23.
23.
dcba
#13: Valszeg azert mert elozoleg mar le tudtad tolteni. Steamen is amikor letorolnek egy jatekot attol ha te megvetted attol meg nem buktad el. Amugy aki nem tud elni flappy nelkul....

Android: https://docs.google.com/uc?export=view&id=0By92tXzDfC5KRGh0SUpxbGdrV00

IOS http://www.stayupdated.info/flappy-bird-1-2-ipa-for-iphone-ipad-ipod-touch/

Bongeszos http://flappybird.io/

Jottok nekem tobb ezer dollarral :D :D :D
22.
22.
gnossos
Ez amúgy egy pszichológiai kísérlet, hogy miket tud elérni egy "össz-média hadjárat". Fogtak egy gagyi appot ami a kutyának sem kellett és elkezdték néhány helyen "szenzációnak" lehozni. Innen meg elindult a folyamat: többi sajtó átveszi -> felhasználók kíváncsiak és letöltik -> még több hír a nagy letöltésszámról -> még több letöltés -> ez pedig magát generálja tovább és tovább, amíg valódi szenzáció nem lesz belőle.
Tanulságos kísérlet ;)
21.
21.
greenmelon
#18: Nekem jutott bőszen, ez a gyökér viszont komolyan gondolja amit írt... :D
20.
20.
Sakee
azért tableten könnyebb mint telón, de én úgy tudom,h van böngészős változata is.
19.
19.
Moltes
Azt el felejtettetek le irni hogy azert lett elege a jatek keszitojenek mert egy nagyon okos fiatal ember kinyirta a baratjat a jatek miatt....
18.
18.
nero66
#14: Thomas, humorérzék nem járt mindenkinek... :(
17.
17.
nero66
#15: Abban az 5 percben amennyit játszottam vele, éppen-éppen kibírta a telefon... de nagyon megizzasztotta. :D

Egyébként nem tudom mit vannak annyira odáig a játék miatt. 1001 ilyen játék van még, miért pont ez? Mellesleg böngészőben is játszható...
16.
16.
markoci555
Azok akik fenyegetnek hány évesek, hogy ilyennel játszanak?
15.
15.
tupaccc
13. és nem szaggat rajta ez a hardcore game? :-D
13.
13.
nero66
Ma délután felmentem google play-re és simán letudtam tölteni... Megnéztem a gyártót, a címet, mindent. Minden egyezik. Most akkor mi van? Én érettem félre valamit? (Csak mellesleg megjegyzem, a játék tökéletesen fut. A telefonom egy Samsung Galaxy S3 LTE készülék... Várom a fanok licitjeit :D)
10.
10.
greenmelon
#5: Talán mert nem mindenki a GTA-ra izgul, főleg nem 4"-en, tapizós irányítással?
9.
9.
tupaccc
Eddig csodálkoztam, de a 99ezernél tartó árverés az már brutális. Tényleg torrentről lehúzni nem lett volna olcsóbb? :-D
Amúgy tele az ebay ilyenekkel. Van aki 3000ről indítja az árverést :-D Feldobom gyors az enyémet is 5ezerért nekik :-D

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=iphone+5+flappy+bird&rt=nc&LH_Auction=1
6.
6.
mestermagyar
#3: Vigyázz, mert a végén még elvisznek. XD
Komolyan én sem értem, ezek az emberek nem a fanatizmus miatt őrültek, hanem szimplán már nincs agyuk letölteni máshonnan. Ilyen hozzáértéssel 2 hónap múlva senki telóján sem lesz már rajta a játék.
5.
5.
mestermagyar
Ott a GTA SA, a GTA 3 meg már minden második újonnan vett 30ezres olcsótelón jól fut. Miért ilyenen játszanak?

Persze a kapzsi gecik itt is feltűntek.
3.
3.
Most komolyan nem képes senki rákeresni egy normális torrent-oldalon?! -.-
2.
2.
bodortamas1
De mi a tököm ez a játék? Én még szefit láttam játszani ezzel de abszolút semmi érdekfeszítőt nem láttam benne, mikor vége lett a videónak le se szartam a játékot a továbbiakban, úgyhogy erre a beteges őrületre csak ezt tudom felelni: WTF
1.
1.
msmester
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...